12-01-08

mooie training, maar toch lichte last aan de achillespees...

Nu de feestdagen al weer een tijdje achter de rug zijn, gaat het leven weer zijn gewone gangetje. Zo was het woensdag dus weer Torrac-time! Het was een blij weerzien, en Sissi had een pittige training op het menu staan. We mochten 6x 400 meter lopen met telkens evenveel rust tussen de inspanningen. In groep ga je toch altijd dieper, dan wanneer je op je eentje intervaltraining doet.

Vandaag zaterdag, was een dag van opruimen (goede voornemens, weet je wel Knipoog) boodschappen doen, en kinderen heen en weer voeren. Ouders met kinderen herkennen dit waarschijnlijk wel. Er is altijd wel iets waar ze naar toe moeten, gaan spelen, tekenaccademie, verjaardagsfeestjes enz enz. En de papa maar rijden. Gelukkig heb ik ook nog tijd gevonden om een duurloopje te placeren... Sedert kort ga ik nu en dan lopen op de oude spoorweg Torhout-Oostende. Het begon met natte voeten, want er was een stukje overstroomd, en er waren ook al zwermen muggen, maar verder was het best te doen. Heen en terug heb ik 65 minuten gelopen. Het ging best vlot, maar mijn achillespees begint weer wat op te spelen. Het is niet op de plaats waar ik vroeger al eens last heb gehad, maar hoger, in de overgang van de achillespees naar de kuit. Het zal een kwestie worden van doseren, vrees ik . De gulden middenweg vinden tussen trainen en rusten, kwestie van het niet te laten escaleren. Misschien moet ik ook eens nadenken of het wel verstandig is, om in maart al vier wedstrijden te lopen. Nu, tijd brengt raad. We zullen dus wel zien hoe alles verder evolueert.

Tot slot nog een troostend woordje voor alle Cercle-supporters. Trek het je niet aan., misschien halen jullie wel Europees, maar dan zal het toch via de competitie moeten gebeuren. Inderdaad, vrienden, dat Club zal winnen, daar bestaat geen twijfel over, de vraag is alleen nog, met hoeveel doelpunten verschil.Cool. Je ziet het, we lopen weer over van zelfvertrouwen. Alle gekheid op een stokje. Moge de beste ploeg winnen, maandagavond. Leve Blauw zwart !!

 

19:27 Gepost door hansy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-08-07

Klasseoptreden van Belle Perez!

Gisteravond zijn we met heel het gezin naar het optreden van Belle Perez geweest.Fantastisch optreden, iedereen heeft genoten van de show. De opkomst was echter niet bijster groot, maar de afwezigen hadden ongelijk. Nadien hebben de kinderen een handtekening gekregen en zijn ze samen met Belle op de foto geweest. Hun avond kon dus al niet meer stuk. We hebben ook een dubbelcd gekocht, zodat het nu volop latino time is ten huize Jaques.' s Morgens ben ik iets langer blijven liggen dan anders, maar na een rustig ontbijtje en het lezen van de krant, ben ik nog eens als een woesteling mijn tuin te lijf gegaan, Met elektrische snoeischaren, spades, harken, decoratieve boomschors, enz ben ik in ware Rambostijl in actie geschoten. Het voorlopig eindresultaat van een hele dag zwoegen mag gezien zijn. Deze namiddag heb ik een hogedrukreiniger aangeschaft, en morgen moet ook onze oprit eraan geloven.Ondertussen is het al van woensdag geleden dat ik nog gelopen heb. Vrijdagavond nog gaan lopen was niet echt realistisch en ook vandaag is het er niet van gekomen. Morgen sta ik echter voor dag en dauw op. Ik wil nog eens een lange duurloop tot een goed einde proberen te brengen. Maandagmorgen vertrekken we dan op hoogtestage naar de Ardennen. We zullen het anders zo rustige La Roche eens gaan verblijden met een bezoekje.Onze kinderen zien het al volledig zitten (vooral het groot zwembad), en ook wijzelf kijken wel uit naar een viertal rustige dagjes. Hoewel, ik neem mijn loopschoenen mee, dus zo rustig wordt het ook niet. Veel sportieve groetjes aan alle collega's!!

20:40 Gepost door hansy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-11-06

de start

Vandaag 25/11/06 was voor mij een heuglijke dag. Deze middag trok ik, vers geschoren, met mijn loopuitrusting aan naar het Groenhovebos om mijn eerste hectometers in 4 maand tijd te lopen. Ik heb 5x 3 minuutjes gejogd met telkens 2 a 3 minuten pauze ertussen. Zalig! De geur van afgevallen bladeren, het knarsen van de takken onder je voeten,de mooie herfstkleuren van het bos. Je zou er lyrisch van worden. Eigenlijk was ik wel een beetje verschoten hoe moeilijk het wel ging. Na drie minuten was ik eerlijk gezegd al blij dat ik eventjes kon wandelen.

Nadien een lekker warm bad, en al uitkijken naar de volgende keer.

17:20 Gepost door hansy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |