30-01-07

immer arbeiten

Gisterenavond gelopen, maar ik heb het zo ontzettend druk gehad, dat het er nog niet van gekomen is, om het te noteren.Gisteren mocht ik twee kasten gaan afhalen in de Hubo, die ik enkele weken daarvoor had besteld. Maar ik kon het niet laten om toch eerst nog wat rondjes te draaien op de piste.Twee dagen na elkaar lopen, wat een luxe.Omdat ik een tijdje buiten strijd was wil ik de verloren tijd zo snel mogelijk inhalen. Dit uiteraard zonder te forceren.Dit hield in twaalf toeren met 6 versnellingen van ongeveer 100 meter.Nadien vlug mijn kasten opgehaald. Na de nodige wasbeurt en een welverdiend avondmaal ben ik begonnen met monteren. Zucht, zucht, ik ben er toch in geslaagd van een deur lichtjes te beschadigen. tja, een handige Harry zal ik wel nooit worden, alhoewel het na drie stuks (enkele weken voordien ook al een kast gemonteerd) toch wel begint te lukken.Vanavond ben ik dan begonnen met de garage te herschikken en al zeg ik het zelf, het resultaat mag gezien worden.Ik ben best tevreden. Zelfs onze diepvries heeft een nieuw plaatsje gekregen.Na weer een heel drukke werkdag, blue tongue, remember, ga ik nu nog wat languit rusten in de zetel voor de buis. 'de slimste mens' met Eric Van Looy is een programma die me echt wel kan bekoren. En morgen is het al weer Torrac-dag.Yes!

21:29 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-07

zondag sportdag, allez de blauwtjes

Vroeger was er op VTM een programma zondag Josdag, maar vandaag was voor mij echt een sportdag. Vanmorgen eerst 42 minuutjes gelopen in het welbekende groenhove bos. Wat een ravage na de laatste storm. De groendienst zal nog veel werk hebben om de boel wat te fatsoeneren.Deze middag heb ik dan achtereenvolgens gekeken naar het veldrijden en naar het veldlopen.Wat een thriller zeg, dat WK veldrijden. Onze Belgische jongens hadden precies de vallende ziekte. Gelukkig kwam Erwin nog terug en konden we samen met de koning nog eens genieten van de Brabançonne. Toch altijd een kippevelmoment.Wat minder een kippevelmoment was, dat was het geknoei van onze Blauw zwarte jongens. Vandaag volgde dan eindelijk het ontslag van Degrijse en Fereira. Genoeg geknoeid zou ik zeggen.Hopelijk luidt dit de ommekeer in, en kunnen we na twee rotseizoenen opnieuw aanknopen met het voetbal zoals we het vroeger gewoon waren: veel kansen, spectakel en doelpunten.Ik ben al 35 jaar supporter, maar wat ze dit seizoen hebben gepresteerd, ik kon het niet meer aanzien.

18:16 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-07

leuk zwemfeestje, gesponsord door Duvel

duvelVandaag was het verjaardagsfeestje van Justine.Dit greep plaats in het zwembad van Wingene.Omdat mijn vriend Gino een verkoudheid had, en ikzelf ook nog niet helemaal hersteld was hebben wij ons opgeofferd, en zijn we in de cafetaria gebleven. Omdat ik net een boek van Aspe aan het lezen ben, vond ik het wel passend om 'Duvel' te drinken.Misschien geen goede combinatie samen met antibiotica, maar ze hebben wel gesmaakt.We hebben een leuke middag samen gebabbeld, en ook de vrouwen en de kindjes hebben zich goed geamuseerd. Meer moet dat niet zijn.Na een loopinactiviteit van precies negen dagen, ga ik zondagmorgen nog eens de shoes aantrekken.Onder het motto 'de morgenstond heeft goud in de mond' zal ik omstreeks negen uur proberen in het bos te zijn. Misschien het begin van een hernieuwde traditie.In de namiddag ga ik me beperken tot veldrijden, 't is te zeggen,lekker languit in de zetel naar het WK veldrijden kijken.

19:06 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-01-07

altijd is kortjakje ziek...

Jammer genoeg geen goed nieuws. Mijn verkoudheid annex keelontsteking is nog niet voorbij. Integendeel zou ik zeggen. Ik ben net niet ziek genoeg om thuis te blijven. Met dafalgan's en zuigtabletjes slaag ik erin om de dag rond te komen, maar lopen zit er echt niet in voor het ogenblik. En net nu het weer wat begon te verbeteren. Nu, een verloren veldslag is geen verloren oorlog. Hopelijk is vrijdag het ergste leed geleden en kan ik mij weer wat 'sportman' voelen.Over sportmannen gesproken, Musseeuw heeft nu eindelijk toegegeven wat heel België al lang wist. Natuurlijk had hij doping genomen. Dan heb ik toch heel wat meer respect voor Filip Meirhaegen en Ben Berden. Die kwamen teminste uit voor hun fouten. Wat betreft de poezen, na een nachtje slapen hebben we besloten dat het toch niet zo evident is om onze poesjes weg te geven. We zullen nu eerst proberen om ze wat meer buiten te laten. Tijd zal raad brengen, we mogen niet te overhaast handelen. Vooral Amber had het er heel moeilijk mee, om onze katjes weg te geven, maar ook voor de rest van de familie zou het een heel moeilijke beslissing zijn.In afwachting van betere dagen groet ik jullie !dokter

21:01 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-07

poezenleed

Foto 3Zondag had ik last van keelpijn, en ook vandaag is het alles behalve. Een serieuze keelonsteking, en daarmee ga je natuurlijk niet lopen. Het heeft tot deze middag geduurd, vooraleer ik het voor mezelf kon toegeven dat lopen er niet inzat vanavond.Mezelf goed verzorgen en dan zien we wel voor morgen of woensdag. Vandaag hebben we er ook nog andere zorgen bij. Onze oudste dochter Justine is allergisch voor poezen, en laten we nu toch wel 2 zo'n exemplaartjes in huis hebben zeker.Hieronder publiceer ik dus de oproep van Justine :Dag mensen, ik ben Justine Jaques. Ik heb 2 mooie poezen, maar omdat ik allergisch ben voor katjes, kunnen we er niet meer zelf voor zorgen.Skippy is bijna 2 jaar, en ons snoesje ( zie foto) is ondertussen ook al een flinke dame van 9 maand. Ze zijn allebei gesterilliseerd en in optimale conditie. Als iemand één of allebei mijn poesjes een nieuwe thuis wil geven, kun je mijn pappa mailen. Ik zou heel gelukkig zijn als mijn kapoentjes een nieuw baasje zouden vinden. We geven ze natuurlijk gratis weg.

19:35 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-07

nieuwjaarsreceptie

Vandaag was er nieuwjaarsreceptie op het werk. Om vier uur mochten we de boeken toe doen, en werden we in de refter verwacht. We werden er verwend met aperitiefjes, hapjes, belegde broodjes en ander lekkers. Eigenlijk altijd wel leuk,eens gezellig samen zijn met de collega's. Toch had ik mijn loopgerief meegebracht, want ik verwacht een druk weekend. Misschien zal ik dan geen tijd hebben om te gaan sporten en van woensdagavond tot maandagavond, zolang kan ik niet meer zonder lopen. Ik heb het deze zomer te lang moeten missen.Zodoende heb ik me een beetje ingehouden, 1 glaasje aperitief volstond en daarna overgeschakeld op fruitsap.Op een feestje ter gelegenheid van een pensionering, ongeveer 15 jaar geleden, smaakten de trappisten zo heerlijk, dat ik nadien vergeten was mijn witte schort uit te doen, toen ik met mijn fiets naar huis reed. Deze anekdote mag ik telkens op elk feestje nog wel eens horen.Toen ik deze avond verscheen op het sportplein, had ik deze keer geen witte schort aan, maar wel mijn loopuitrusting. Ik heb er op mijn gemakjes ongeveer een half uurtje gelopen. Kwestie van niet te overdrijven,na woensdag.

20:36 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-07

Woensdag, Torracdag

Na een deugddoende namiddag verlof was het al weer tijd om een training af te werken.Ik dus opgewekt naar het sportplein, want een groepstraining is toch veel toffer, dan alleen je rondjes af te haspelen door weer en wind. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik mezelf gewoon voel verbeteren van training tot training. Als je na de training het gevoel hebt dat je longen gewerkt hebben tot in de diepste alveoli of longblaasjes dan is dat een heerlijk gevoel. Hierbij wil ik ook nog eens Sissi bedanken voor de gevarieerde trainingen. Dankzij haar inzet is Torrac nog altijd een bloeiende loopclub. Ik wil natuurlijk ook alle andere mensen bedanken die zich op één of andere manier inzetten voor de club, maar Sissi verdient toch wel een extra pluim. Bedankt!

20:56 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-07

tell me why, I don't like monthdays

Voor de joden is zondag sabbathdag en rustdag, maar ik ben van het principe : rust roest, Dus heb ik gisteren de berging eens onder handen genomen. Een klein kamertje waar veel te veel spullen in gestapeld stonden.Ik was er met volle moed aan begonnen, maar het was een heel karwei. Vanmorgen, geraakte ik al niet te best uit mijn bed, naweeën van zaterdag misschien, want toen was het halfdrie vooraleer ik mijn bed zag. Tell me why, I don't like monthdays, met dit deuntje van 'the Boontown Rats' in mijn hoofd werd ik vanmorgen wakker. Ik had precies het gevoel dat het geen gemakkelijke dag ging worden Het was heel de dag superdruk op 't werk.Het gevolg was, dat het precies was alsof we heel de dag de luierik hebben uitgehangen. Nog meer werk over dan voorheen. Gelukkig kon ik omstreeks halfzes de de straat oversteken en mijn rondjes draven op de piste. Ik denk dat ik ongeveer 40 minuten en 13 rondjes heb gelopen, maar zeker ben ik niet, want ik had mijn verstand op nul gezet, en ik liep zowat op automatische piloot. Het ging redelijk goed. Als ik tegen woensdag goed gerecupereerd ben, wacht me een nieuwe groepstraining met Torrac. Tot zover het relaas van uw nederige dienaar.

20:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-07

 

Gisteren een heel ontspannen duurloopje van 5 km gedaan in 34 minuten.Het ging als vanzelf, eigenlijk had ik zin om er nog wat kilometers bij te lappen, maar helaas moest ik nog Amber en Justine afhalen na hun tekenles. Ja, de zaterdagmorgen is alles getimed tot op de minuut. 's Avonds was er dan het langverwachte concert van Eva de Roovere. En, het heeft de verwachtingen ingelost, echt de moeite waard. Vandaag is rustdag en morgen gaan we er dan nog eens invliegen Dan ga ik voor een duurloopje van 40 minuteneva

12:18 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-01-07

Wat je zelf doet, doe je meestal beter.

Na de nogal intense training van woensdag voelde ik donderdag precies wat aan de hiel van mijn rechtervoet.Niet dat ik echt kon zeggen, 'hier doet het pijn', maar toch een vaag gevoel dat het niet 100% in orde is. Daarom heb ik vandaag besloten om een extra rustdag in te lassen. Allez, met rustdag bedoel ik dan wel een dag zonder sporten, want van rusten is er niet veel in huis gekomen. Zoals altijd was het weer heel druk op 't werk.Daarna ben ik naar de bieb geweest. De laatste tijd ben ik verzot op boeken van Aspe, en ik heb er weer twee gevonden. Nadien ben ik kasten gaan kopen in de Hubo. 't is te zeggen, zo van die kunststof bergingen om in de garage te zetten en allerlei spullen in op te bergen. Eenvoudig te monteren, stond er op de doos. tja, dan kennen ze ondergetekende nog niet. Tijdens het uitdelen van de linkerhanden stond ik zeker vooraan. Na een tijdje zoeken en stuntelen is de eerste kast toch in mekaar geraakt. Toen ik de tweede kartonnen doos openmaakte zag ik meteen dat er een stuk van die kast was, met een brok af. Tegenslag, nu mag ik die morgen terug brengen, en wachten op een nieuwe, want er waren er maar twee in stock. Tussen al de boodschappen door hoop ik tijd te vinden om nog eens naar het Groenhovebos te trekken. En, 's avonds gaan we naar een optreden van Eva de Roovere . Volgens mijn teergeliefde schoonbroer een 'moordgriet' die ook nog eens mooi kan zingen. Allen daarheen dus!

21:06 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-07

toffe training met Torrac

Heel content vandaag want eindelijk nog eens een geslaagde groepstraining.Net als vorige week begaf ik me naar de clubtraining maar deze keer met een klein hartje want vorig week had ik na amper twee rondjes al moeten lossen. En, ik voel beterschap. Neen, veel overschot had ik niet, maar ik kon volgen en ik had mijn ademhaling onder controle.Het deed toch echt wel deugd om nog eens in groep te lopen.Ik heb natuurlijk nog niet de volledige training afgewerkt, want ik ben erg beducht om te forceren. Langzaam opbouwen moet mijn devies blijven.

21:03 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-01-07

Blauwe tongen

't was weer een hele drukke dag vandaag en dat is voor een groot deel te wijten aan de 'blue tongue' screening. We krijgen deze dagen massa's bloed binnen die moet 'geconditioneerd' worden en dan doorgestuurd naar een ander labo in Ukkel.Je zou er zelf een blauwe tong van krijgen.Na mijn 'uitspatting' dit weekend was het tijd om weer de sportieve toer op te gaan.Dus heb ik me niet laten intimideren door wat regen en ik heb mijn rondjes afgewerkt op de piste.Ongeveer 30 minuten. Ik was voor de verandering mijn uurwerk vergeten. Zouden die achtergebleven hersencelletjes dan toch wat aangetast zijn door dat alcoholrijke gerstenat van gisteren? Het ging redelijk vlot, maar iedere andere sportieveling loopt mij zowat fluitend voorbij. Ik haal voor het ogenblik nog geen gemiddelde van 10km per uur.Wachtend op beterschap groet ik iedereen.gene simmons

19:36 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-07

 

head>Nieuwe pagina 1

computerweduwe

Computerweduwe?

20:18 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

proficiat voor Justientje

Vandaag is een feestdag, want precies 10 jaar geleden werd ons oudste dochtertje geboren.Wat gaat de tijd snel, oudertussen is het al een grote meid geworden.Deze middag zijn we dan naar de nieuwjaarsreceptie op de markt van Torhout geweest. Ik heb er 2 Thoroutenaars gedronken. Toen we thuiskwamen hebben we nog wat verder 'genieuwjaard' met onze buren. Het resultaat was nog 2 Leffe's erbij en toch wel een beetje aangeschoten.Dus heb ik maar wat passief aan sport gedaan (Belgisch kampioenschap Veldrijden) ipv naar het bos te trekken.Ik denk niet dat ik ooit alkoholieker zou kunnen worden, want ik voel me altijd veel te slecht als ik dan eens doorgezakt ben. Nu, wat betreft alcoholgebruik gedraag ik me meestal wel als een echte sportman. De keren dat ik wat heb overdreven de laatste 10 jaar kun je op de vingers van één hand tellen.Echt zat ben ik nog niet geweest sedert mijn huwelijk, en dat is toch al 14 jaar geleden.

19:57 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-01-07

eindelijk weekend!

Op het werk was het een korte, maar zeer intensieve week. Na zo'n werkdag kan je echt wel eens 'pompaf' zijn. Vooral mentaal. Dan kan je niets beters bedenken dan een uurtje sporten.Vandaag 4 km gelopen op de piste met 4 versnellingen van 200 meter.Het ging vrij vlot, maar deze middag had ik wat rugpijn. Gisteren de kinderen hun haar gewassen, en dat is redelijk belastend voor de rug.Zwijg als je de 40 voorbij bent,hé.Morgen ga ik eens proberen te doen wat ondertussen al de helft van België heeft gedaan. Naar de solden gaan! Er staat onder andere een bezoek aan Decathlon op het programma. Altijd leuk, vooral nu ik voor mijn verjaardag van mijn teergeliefde schoonbroer een cadeaucheque heb gekregen.En zondag, beste stadsgenoten, ga ik naar de nieuwjaarsreceptie op de markt van Torhout, aanbeboden door stad Torhout.We zullen er ook een glaasje drinken op de gezondheid van onze oudste dochter Justine die dan net 10 jaar wordt.

20:00 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-07

eerste loopje in het nieuwe jaar

Na een onderbreking van 5 maanden ben ik vandaag voor het eerst met de club gaan trainen.Het was een blij weerzien, maar al vlug bleek dat het nog wat te vroeg was. Ik kon nog niet mee met de groep, dus heb ik er een duurloopje van gemaakt van ongeveer 35 minuutjes. Rustig, zonder forceren.Gisteren heb ik op internet een trainingsschema bekeken om in 10 weken van 5 naar 10 km te gaan. Misschien kan ik het iets vlugger voor mekaar brengen.Mijn eerste doel was eigenlijk de ten miles Oostende-Brugge, maar misschien komt die wedstrijd toch wat te vlug. Nu, we zullen dag per dag verder doen en dan zien we wel.

20:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-01-07

beste wensen

Al mijn vrienden, familieleden en collega-lopers wil ik bij deze een heel gelukkig 2007 toewensen. Verder wil ik alle lopers met een blessure een spoedig herstel toewensen, zodat ze in 2007 weer mooie prestaties kunnen neerzetten.En tot slot wil ik alle mensen die ziek zijn, zoals mijn schoonbroer Kris die nu in het ziekenhuis ligt, een spoedig herstel champagnetoewensen.

10:16 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |