28-02-07

winderige interval op het sportplein

Vanavond stond er weer intervaltraining op het programma. Vorige week waren het de korte afstanden. Deze keer mochten we van het langere werk proeven. Na een goede opwarming, mochten we 4x 1 km lopen met telkens 400 meter rust ertussen.De eerste in 4.50, de tweede in 4.40, de derde in 4.30 en de laatste kilometer naar keuze.Vooral op de stukken tegen wind was het heel lastig, maar we hebben de opdracht volbracht. De meesteTorrac-lopers zijn al echt heel goed in conditie. Dat hebben we vooral te danken aan de gevarieerde en intense trainingen die we krijgen van Sissi, onze trainster. Chapeau! Ik ben er zeker van dat de Torrac-lopers nog van zich zullen laten horen dit seizoen. Hopelijk verteer ik deze training ook goed. Ik voelde deze week hier en daar al eens een pijntje. Dat is eigenlijk wel inherent aan het lopen, maar toch voel ik altijd direct die angst dat het serieus zal worden, en dat alle training tevergeefs zal zijn. Eigenlijk zou ik niet zoveel moeten denken, en gewoon van dag tot dag trainen. Mijn volgende loopje zal waarschijnlijk zaterdag worden. Nog veel groetjes aan alle lopers en loopsters.

21:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-07

lentekriebels, tips voor het gazon.

De lente nadert met rasse schreden. Je ziet het aan veel dingetjes, de eerste paasbloemen steken hun kopjes op, de krokusjes, het onkruid in de tuin (helaas).Binnenkort zal ik zelfs eens mijn gras mogen afrijden,want ik ben het niet eens met Sam Gooris. Niets mooier dan een vers afgereden 'pelouse'. Jammer genoeg zit er ook heel wat mos in, zodat ik ook eens zal moeten verticuteren, kwestie van het gras wat luchtiger te maken.En dan zitten er nog van die vieze witte wormen in, die de wortels van het gras afeten. Dat wordt weeral sproeien met vergif. Ja, als je een mooi graspleintje wil, moet je er veel voor doen...Genoeg lentemijmeringen.Wat ook leuk is aan de lente dat is dat het langer klaar blijft 's avonds. De dagen zijn nu al meer dan een maand aan het lengen en dat kan je al heel goed merken. In plaats van op het sportplein mijn rondjes af te haspelen, ben ik dan maar wat slijk gaan ploeteren in het groenhovebos. Er waren weinig lopers vandaag.Ik heb een duurloopje gedaan van ongeveer één uur. En, het ging niet slecht. Ik kijk al terug uit naar de intervaltraining van woensdag.

20:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-02-07

economisch lopen, dank zij de juiste techniek

posetechiiekZondagavond, halfnegen, het weekend zit er bijna op. Vanavond nog kijken naar '24' met Jack Bauwer, een topserie, spanning van begin tot einde.En 'flikken' nemen we uiteraard op.Het is een weekendje geworden zonder lopen, maar dat heb ik bewust zo ingecalculeerd. Ik wil niet dezelfde fout maken als vorig jaar, namelijk overbelasting. Niet lopen betekent uiteraard niet dat ik niet met lopen bezig was. Op de blog van Katrien heb ik een mooie site gevonden met allerlei looptips. Een artikel sprak me heel erg aan.Het had namelijk betrekking op je manier van lopen, je loopstijl, en hoe je door een goede loopstijl economischer loopt en tevens minder risico's heb op blessures.In theorie klinkt dit erg goed, maar hoe het in de praktijk zal gaan, dat moet ik nog zien. Ik heb me in elk geval wat in de materie verdiept, Baat het niet, het schaadt in elk geval niet.

20:39 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-07

de literaire lente

Vrijdagavond, weekend! Yes! De training van woensdagavond was redelijk intensief, en ik moet toegeven dat ik wat met naweeën heb gekampt. Vooral donderdag had ik nogal wat spierpijn. Misschien heb ik niet genoeg uitgelopen nadien,want de concentratie aan melkzuur in mijn spiertjes was toch wat hoger dan normaal. Vandaag ben ik gegaan voor een lange duurloop. Ik heb 1 uur en 6 minuten gelopen en in die tijd heb ik precies 10 km afgelegd. Omatempo, weet je wel. Vooral de eerste twintig minuten liep het nog wat stroef, maar ik heb doorgebeten, en nadien liep het toch wat vlotter. Sedert een tijdje ben ik weer begonnen met het lezen van detectives. Nu ben ik bezig met 2 boeken van Faye Kellerman. Voor liefhebbers van het genre een echte aanrader. Het zijn verhalen die zich afspelen in de Joodse sfeer, en toch o zo spannend. Tot zo ver de literaire lente bij Hansy.faye kellerman

19:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-02-07

Back in town

Vandaag, woensdag, Torracdag!Nieuwe pagina 1

En vandaag heb ik voor de allereerste keer sedert vorige zomer terug interval getraind met de club. Wat een goed gevoel! We deden 100m, 200m,300m en 400m en nadien nog 4x 400 meter. Uiteraard telkens met de nodig recuperatietijd ertussen.Wanneer je nadien languit in je warme badje ligt voel je zo dat je goed getraind hebt. Een fantastisch gevoel.Nadien nog een lekkere Griekse salade gegeten. Meer moet dat niet zijn.En, de rode wijn werd vervangen door een paar glaasjes water. Karakter, niet waar.Ondertussen zit ik al met mijn gedachten bij de training van vrijdag. Dat zal waarschijnlijk een lange en trage duurloop worden.Met de kindjes is ondertussen alles goed. We wachten nog de uitslag af van Justine haar maagbiopsie. Gelukkig is er een weekje vakantie zodat ze weer op kracht kunnen komen. Nieuwe pagina 1

21:21 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-07

klein testje over 5 km

Zondagnamiddag om 17u opnieuw mijn favoriete loopparcours opgezocht. Je mag drie keer raden. Juist, het Groenhove bos. Ik wilde voor mezelf eens weten waar ik nu al sta, qua trainingsopbouw. Dus heb ik 5 km gelopen aan ongeveer 85% van mijn maximum. Ik deed er 29 minuten over. Nadien nog een 25 minuten uitgelopen in een wat gezapiger tempo.Als je ziet, dat ik enkele weken geleden nog 37 minuten liep over diezelfde 5 km, dan zie je dat ik al goed gewerkt heb.Toch is er nog een ruime progressie nodig, wil ik in Parijs een mooie tijd lopen.Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik daar nog geen potten zal breken, maar toch hoop ik dat een tijd van om en bij de 50 minuten nog haalbaar is.Ik denk dat ik woensdag met Torrac voor het eerst zal proberen mee te doen met de intervaltraining. Ik zal nu proberen te rusten tot woensdagavond. Moeilijk, want na 1 rustdag begint het meestal al serieus te kriebelen.

19:29 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-07

Eindelijk thuis

Het is zover, Justine is weer thuis. Deze namiddag kreeg ze toch nog weer buikpijn, maar ze mocht toch naar huis. Dinsdagmorgen moet ze evenwel terug naar het ziekenhuis voor een gastroscopie. Eindelijk zijn we weer met z'n allen thuis. Het zal gezellig worden, morgenvroeg nog eens op 't gemak samen ontbijten.En hopelijk is het morgen namiddag nog even mooi weer als vandaag, want dan heb ik weer een loopje gepland.'t is ongelofelijk, maar Club Brugge heeft alweer verloren. Slechter kan toch niet meer. Gelukkig kan ik dat nu toch wel wat meer relativeren.

20:49 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-02-07

goed nieuws

Eindelijk goed nieuws, vandaag. Indien Justine goed blijft eten, dan koppelen ze morgen de baxter af, en mag ze morgenavond naar huis. Oef. Ook met Ambertje gaat het de goede weg op, zodat het ergste leed geleden is.Gisternamiddag heeft Justine een telefoontje gekregen van haar juffrouw en al haar klasgenootjes, en vandaag een bundeltje vol tekeningen en berichtjes.Het heeft haar duidelijk deugd gedaan!Wat ook deugd gedaan heeft was mijn bosloopje, deze morgen. Na een nachtje ziekenhuis (al bij al nog redelijk goed geslapen) had ik echt de behoefte om eens buiten te zijn. Ik heb ongeveer een uurtje gelopen, terwijl ik de eekhoorntjes, meesjes en andere bosbewonertjes kon observeren, die ook aan het genieten waren van een stralend zonnetje.Vanaf morgenavond kunnen we weer overgaan in de normale routine van een gezin.Op momenten zoals deze besef je hoeveel steun je als koppel aan mekaar hebt, en hoe graag je mekaar ziet.

20:25 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-07

special valentine

Toen ik vanmorgen opstond zag ik onmiddellijk dat Ambertje ook ziek was.In plaats van naar school heb ik ze dan maar naar oma gebracht.Nadien vlug naar Brenda en Justine met een mooi valentijnskaartje en een boeketje roosjes. Ook daar was het niet zo goed als gisteren. Justine heeft een bijbesmetting opgelopen en ze had weer koorts. En ook Brenda begint stilletjes aan te sneuvelen. Ze heeft al een serieuze keelontsteking. Kortom, een valentijn om nooit meer te vergeten. Vannacht zal ik eens bij Justine slapen, zodat Brenda eens goed kan uitslapen in haar vertrouwde bed.Tot mijn grote spijt dus geen Torrac -training vanavond.Hopend op beterschap groet ik iedereen.

14:59 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-07

toch al veel beter dan gisteren.

Oef, half negen, en net toegekomen van het ziekenhuis.Dankzij de baxter met antibiotica en de aërosol gaat het de goede weg op met Justientje. De koorts is nu omzeggens volledig weg. Het is verbazingwekkend welke inpact het op je heeft om enkele uren in een ziekenhuiskamertje te vertoeven. Je wordt er moe van niks te doen.Ik heb dan ook veel bewondering voor mijn vrouwtje die nog meer uren dan ik bij Justine blijft, en ook nog de nachten voor haar rekening neemt.Het zal voor ons een Valentijndag worden die we niet vlug zullen vergeten.Deze morgen zei Amber: 'Pappa, Justine is toch een gelukzak hé, ontbijt op bed en een TV in de kamer. Kinderlogica van de bovenste plank...Vanmorgen toch nog een vijftal km gelopen, ik had het broodnodig.

21:06 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-07

Justine in het ziekenhuis.

Gisteravond laat is onze oudste dochter Justine opgenomen in het ziekenhuis.Daarvoor hadden we al drie keer in 24 uur de dokter van wacht nodig gehad.Ze had vooral last van hoge koorts en erge buikkrampen. Vandaag zijn we dan te weten gekomen dat ze mycoplama heeft.Voorlopig brengen Brenda en ik veel tijd door in het ziekenhuis. Ondertussen is Justine al iets beter, maar de koorts is nog niet verdwenen.We hopen dat we zo vlug mogelijk weer de draad kunnen oppikken van ons 'normale' leven.In afwachting van verder nieuws groet ik iedereen.

22:19 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-02-07

Vermageren is de boodschap

Vanmorgen ben ik nog eens gaan kijken op de site van de Humarathon, de wedstrijd die doorgaat op 1 april in Ivry-sur-Seine, vlak bij Parijs.Zoals eerder al gemeld wordt dit mijn eerste belangrijke wedstrijd.Misschien loop ik de week voordien nog wel de Bruggenloop in Wijnendale, maar dat zien we dan nog wel.Wil je beter lopen, dan is het in je eigen belang dat je enkele kilootjes kwijt raakt, staat er te lezen.En, wat meer is, er staat zelfs bij hoe je dit voor mekaar kan krijgen.Uit nieuwsgierigheig ben ik deze morgen nog eens op de weegschaal gaan staan, en na bijna drie maand training, is het resultaat niet erg bevredigend: 79 kg Er is nog geen grammetje af, integendeel.Nu weet ik ook wel dat je in het begin wat meer spierweefsel krijgt,en dat spierweefsel meer weegt dan vet, maar echt blij was ik toch niet toen ik het resultaat van de weging zag.Vorige zomer toen ik in 'conditie' was, dan woog ik om en bij de 70 kg.Een belangrijk aspect volgens de site van de Humarathon, is het beperken van alcohol en vet.Verder is het ook aangewezen om meer deegwaren en pasta's te eten.Het is niet dat ik veel alchoholische dranken drink, maar ik ben toch wel een Bourgondier in hart en nieren. Een streekbiertje van tijd tot tijd kan wel gesmaakt worden.Nu heb ik besloten om de proef op de som te nemen.In de komende maand zal ik geen druppel alcohol meer drinken,Nadien zal ik me nog eens wegen en dan kunnen we vergelijken.

12:03 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-07

lange duurloop

Eindelijk begint het wat kalmer te worden op 't werk zodat we nu eens echt kunnen 'glijden'.vanavond ben ik dus om half vijf gestopt met werken en een kwartiertje later was ik al in sporttenue. Ik weet uit ervaring dat de basis voor goede prestaties later in het jaar, nu gelegd wordt. Een uitgelezen trainingsmethode hiervoor zijn de lange duurlopen.Dus heb ik vandaag precies één uur gelopen. Hoeveel afstand ik afgelegd heb, dat interesseert me voorlopig niet. Alleen de duur en de intensiteit (heel erg rustig) zijn van belang.Ik heb nooit een moment het gevoel gehad dat ik aan het forceren was. Alleen hou ik telkens weer mijn hart vast of mijn scheenbeen het zal houden. Dit weekend wordt er niet meer gelopen, zodat ik maandag terug barstensvol energie aan de volgende trainingssessie kan beginnen.Verder wens ik alle Clubfans een klinkende overwinning toe op de 'vijand' uit Brussel. We hebben al genoeg in de hoek van de verliezers gezeten, dit jaar.

20:17 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-07

de rode engeltjes

Gisteravond hebben 'onze jongens' alweer verloren. Zelfs vriendschappelijk blijkt het een enorme opgave om nog eens te winnen. Wanneer het dan echt om de knikkers gaat, wordt het nog moeilijker. Rood zijn ze nog wel, maar duivels zou ik ze nu toch niet meer noemen...Wat ook rood is, dat zijn de kleuren van Torrac, onze loopclub. En gisterenavond was het weer training. Voor mij was het de eerste echte 'wintertraining'. Inderdaad, het vroor nog eens.Maar geen nood, Na enkele minuutjes heb je als loper toch mooi warm. Alleen oppassen na de training, want dan koel je wel vlugger af.In plaats van mijn befaamde 'omatempo' heb ik eens een poging ondernomen om een hoger tempo aan te houden. En, het ging echt heel goed. Ik kwam geen moment in de problemen, terwijl de drie dames die aan de kop liepen er toch echt wel een strak tempo op na hielden.Na de training kreeg ik dan nog het eerste clubblad van 2007. Meer moet dat niet zijn!

07:43 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-07

steigerungen

Zaterdagavond zijn we gaan kijken naar een prachtig toneelstuk.Het gezelschap was 'claeverke viere' uit Kortemark en ze speelden 'dolle pret in 't cabaret'.Wel, ik moet zeggen, het was bij momenten om te gieren. Twee van de acteurs zijn leden van onze loopclub. Nu hadden we eens de kans om wat andere talenten van hen te bewonderen. Hoed af, hoor, Nancy en Ines. Volgend jaar komen we zeker terug.Vandaag ben ik ook gaan lopen.En, ik heb 'steigerungen'gedaan.Het is een trainingsvorm die ik opgepikt heb in de speciale uitgave van 'runnersworld': Start Running. Een hele interessante gids voor de beginner waar ook geoefende lopers nog veel zullen aan hebben. Prijs: 5 euro in de beter boekhandel, zoals ze zeggen.Nu heb ik nog altijd niet uitgelegd wat die steigerungen precies zijn, Neen, geen Duitse marteltechniek van tijdens de bezetting, maar gewoon ongeveer 100 meter lopen, waarbij je je snelheid langzaam opvoert, tot ongeveer 95% van je maximum.Beginners doen er zes, gevorderden 20.Na een goede opwarming heb ik er dus 6 gelopen, en nadien nog 5 rondjes rustig uitgelopen.De volgende training is woensdagavond met 'Torrac'.

19:20 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-02-07

prachtige lentedag

Wat een mooi weertje vandaag, precies lente, maar dan 2 maand te vroeg.Je moet eigenlijk geen wetenschapper zijn om te beseffen dat het toch menens is met de opwarming van de aarde.Blijkbaar kunnen we er ook al niet veel meer aan veranderen. Het zou al onomkeerbaar zijn.Dat neemt natuurlijk niet weg dat het genieten was in het bos, onder een stralend zonnetje. Voor de eerste keer dit jaar kon ik in T-shirt lopen.Omdat ik nog altijd mijn aërobe basis aan het leggen ben, opteerde ik vandaag voor een duurloop aan 'omatempo'.Ik moet zowat 50 minutjes gelopen hebben.Het gaat goed, maar soms heb ik de indruk dat ik nog altijd dat zelfde plekje voel, waar de blessure zich vorige zomer in alle hevigheid manifesteerde.Misschien zal ik daar altiijd wel gevoelig blijven. We blijven echter positief denken. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan mijn eerste wedstrijd. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de 10 km worden in Ivry sur Seine, nabij Parijs. Deze wedstrijd wordt gelopen op 1 april, en het is geen grap. Misschien opteer ik nog om de Bruggenloop in wijnendale af te werken, die gaat net 1 week eerder door.Het is een wedstrijd van om en bij de 12 km voor de mannen en hij telt voor het Torhouts stratencriterium. Alleen, 2 wedstrijden op 1 week, zou dat niet van het goede teveel zijn? Mijn sportdokter heeft gezegd dat ik dit jaar selectief zal moeten zijn wat betreft mijn wedstrijden. Nu, tijd brengt raad, voorlopig trainen we enthousiast verder, en we zien wel waar we eindigen.

17:52 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-02-07

webblogloop in Torhout

Gisteravond op de blog van Koen Vansteenkiste gelezen over de webblogloop in Torhout. Een fantastisch idee van Koen. En een goede gelegenheid om de collega bloggers eens in het echt te ontmoeten. En, mensen, zonder chauvinistisch te doen, de corrida van Torhout is toch een prachtige wedstrijd.Vorig jaar heb ik er mijn persoonlijk record op de 10 km gebroken. Het is dus een snelle wedstrijd met veel deelnemers en mooie prijzen.En als die dan nog in je 'hometown' doorgaat geeft dat toch een apart gevoel. Na de wedstrijd worden alle webbloglopersdan nog eens getrakteerd door Koen en Walter (de organisator). Dus collega bloggers, dit is een warme aanbeveling om in te schrijven voor één van Vlaanderens mooiste wedstrijden.Ik zou nog vergeten te vermelden dat ik gisteravond getraind heb met Torrac.De derde training op 4 dagen. Misschien wat te veel, want ik voel een lichte pijn in mijn rechter voet.Afwachten dus en tot blogscorrida

07:44 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |