30-03-07

Plopperdeplopperdeplop

plop_prijsvragenDag beste ploppertjes, vandaag is er weer van alles gebeurd in kabouterland, en daar ga ik jullie nu wat over vertellen. Eerst en vooral wil ik jullie melden dat het vanavond de laatste keer is dat Plopje en Kwebbeltje in hun eigen kabouterbedje slapen. Inderdaad ploppertjes, morgenvroeg vertrekken we naar de grote lichtstad, waar heel veel franssprekende kabouters wonen. Het spreekt vanzelf dat we daar heel wat avonturen zullen beleven. En om jullie daarover nog beter te kunnen inlichten heb ik vandaag mijn spaarvarkentje kapot geklopt, Met al die zuurverdiende kaboutercentjes heb ik mezelf getrakteerd op een digitaal fototoestel. Jammer genoeg heb ik vandaag geen tijd meer gehad om mijn kabouterloopschoentjes aan te trekken om nog een laatste trainingsloopje te doen. Eerst de uitleg in de fotowinkel, nadien nog mijn kaboutervrouwtje geholpen om de valies te pakken. Ik zal dus al mijn energie sparen om in Parijs een knalprestatie neer te zetten. Regelmatig mijn glaasje plopmelk drinken en dan moet dat wel lukken. En vanavond, beste ploppertjes gaan wij met de kippen op stok, want onze bus vertrekt al om zeven uur. Ons niet overslapen is de boodschap.

20:45 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-03-07

Clown gezocht voor circus

Vandaag gaan we met het hele gezin naar circus Rose Malter. Wie weet zoeken ze geen clown, en is vandaag de start van een nieuwe carriere. De lopende clown,Hansy! Neen, ik ben nog altijd heel tevreden als laborant bij DGZ . Het zal er vanavond dus niet inzitten om nog te gaan lopen zoals mijn eerste plan was. Je weet: mannen maken plannen, en vrouwen veranderen ze. Maar eerlijk gezegd vind ik het niet erg om vandaag een rustdag in te lassen. De training gisteravond was echt niet van de poes. We hebben 3x 800 meter interval gedaan. De eerste keer met een redelijk tempo, de tweede keer versnellen na 400 meter en de laatste keer 800 meter aan het tempo van die laatste 400 meter. Mijn arme beentjes. Conclusie: die rustdag vandaag is meer dan welkom. Ondanks haar operatie, was Sissi toch al weer present om de training te leiden. Chapeau! Vrijdagavond plan ik dan nog een rustig duurloopje en dan zou ik klaar moeten zijn voor Parijs. We zullen ze daar in elk geval al verwittigen dat Julie ook op komst is. Verder wil ik iedereen nog een leuke en zonnige dag toewensen.

07:59 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-03-07

 laatste update in verband met de Bruggenloop

Nog een laatste update in verband met de Bruggenloop. Ik ben er zopas achtergekomen dat ik voorlaatste geworden ben. Die rode lantaarn zou nochtans heel goed passen bij mijn Torrac-truitje en die rode veters van Petra.

21:12 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-07

 'spring is in the air'

Na een deugddoende rustdag gisteren, stond ik vandaag bruisend van energie op. En dat voor een maandagmorgen. Ik had dan ook goede vooruitzichten. Wat doet Hansy als hij de zon heeft gezien ? Juist, verlof aanvragen. Ik had deze namiddag vrijaf, en wat doe ik dan normaal ? In de tuin werken,natuurlijk. Het is er eindelijk van gekomen. Voor de eerste keer dit jaar mijn gras afgereden. Sam Gooris zal niet content zijn. Nadien nog wat gaan werken in de tuin van mijn moeder. Daar ben ik in de eerste maand nog niet klaar mee. Maar, ik was onverbiddelijk, om vijf uur precies heb ik er mee gekapt. Looptijd, weet je wel. Ik had wat inspiratie opgedaan op de blog van Petra (Schoon blogje , iedereen eens gaan kijken!) Aangezien er zondag in Parijs een heuvel op het programma staat, ben ik heuveltraining gaan doen. Rijkelijk laat om daar nu nog aan te beginnen, zul je denken. Je hebt waarschijnlijk wel gelijk. Ik heb die heuveltraining lang uitgesteld omdat ik weet dat die afdalingen nogal belastend zijn voor de spiertjes en peesjes. En, ik heb toch wel een paar blaasjes op mijn tenen zeker. Nu hebben ze tijd om te genezen tot woensdagavond, want dan is het terug Torrac-training in het bos. Ps. Bedankt Jan, voor de tip, mijn uurwerk is ondertussen aangepast.

19:45 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-03-07

De Bruggenloop, het verslag

bruggenloopTeergeliefde bloggertjes, eerst en vooral beginnen we met de apotheose van het weekend. Inderdaad, het schoolfeest van onze dochters. Het was in één woord indrukwekkend. Hierbij wil ik vooral met lof zwaaien naar de directeur Patrick en zijn leerkrachten die elke dag opnieuw het beste uit onze kinderen naar boven halen.Wie ook op het schoolfeest aanwezig was, was Tom Compernolle, en dat brengt ons meteen naar een ander deel van deze dag. Met name de Bruggenloop in Wijnendale. Mijn voorbereiding was in orde. Gisteravond iets vroeger gaan slapen dan anders, deze middag pasta gegeten voor de nodige koolhydraten, zoals elke goede aap,nog een banaantje gegeten voor de wedstrijd. Kortom, meer moest dat niet zijn.De Bruggenloop is een toffe wedstrijd, maar ik vind toch altijd dat de mannen daar serieus gediscrimineerd worden. Wij moeten namelijk een volledige ronde (drie en een halve kilometer) meer lopen dan de dames. En, ik vind dat echt niet eerlijk..Mijn laatste wedstrijd moet ergens in juli geweest zijn (St maartenloop in Koekelare) en het was heerlijk om weer aan de start te staan en die spanning nog eens te voelen.Ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden, aangezien ik nog volledig in opbouw ben, Daarom ben ik zo verstandig geweest om niet te voortvarend te vertrekken. Ik heb tot aan kilometer 9 samen gelopen met Barbara. Het tempo lag net laag genoeg zodat we nog wat konden praten. Ze had al een hele tijd pijn bij het lopen. Bij deze wens ik haar een spoedig herstel van haar blessure toe, en ik blijf erbij dat ze beter eerst volledig geneest vooraleer ze opnieuw begint met wedstrijden. Bij de start werd mijn naam afgeroepen door de commerntator van dienst, onze ex-trainer Jan. Iedereen moet vanavond maar eens kijken op de blog van Hansy 28, zei hij. Als reclame kan dat wel tellen, hé.Kort na de start riep iemand mijn naam, en in een flits herkende ik Katrien R (Paard op stal). Spijtig dat ik haar na de wedstrijd niet meer terug zag. Anders hadden we nog eens een boompje kunnen opzetten over het fantastische seizoen van Cercle Brugge. Na een tijdje werd ik voorbijgeflitst door Tom Compernolle, de latere winnaar. Op het schoolfeest vertelde hij me dat aan een gemiddelde van 20 km per uur liep.Wat mezelf betreft, ik had als pronostiek 1 uur 05 gedacht en het is dertig seconden trager geworden. Ik ken mezelf toch al heel goed,nietwaar.Tot slot wil ik nog vermelden dat de Torrac-bende weer massaal aanwezig was, overal waren de rode T-shirtjes te zien. En om helemaal te eindigen wil ik onze trainster Sissi een heel spoedig herstel wensen na haar meniscusoperatie van donderdag. Ze stond al te supporteren op krukken. We hopen dat ze er vlug weer bij is als loopster. Het is ondertussen al half twaalf, en vannacht wordt de zomertijd terug ingevoerd. Time to sleep now. Groetjes aan alle lezers.

23:41 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-03-07

 Schoolfeest voor de kinderen

kasteelMannekens! Voadre! Vandaag ben ik gaan lopen. Naar Gamma ? Neen mannekens, naar 't Groenhove bos. Héhé. Inderdaad, alle gekheid op een stokje, vandaag voor de tweede dag na elkaar een loopdag voor mij. Ik weet, het is niet mijn gewoonte, maar ik heb de raad van onze trainster Sissi opgevolgd. Dat doe ik altijd, behalve wanneer ze mij aanraadt om een Cercle-supporter te worden. héhé. Neen, ze vond het beter om vandaag nog een loopje in te lassen en nadien te rusten tot de wedstrijd, zaterdagnamiddag. Voor niet-Westvlamingen: De Bruggenloop gaat door in Wijnendale. Een deelgemeentje van Torhout. Het is vooral gekend voor zijn kasteel, waarin Leopold III in 1940 de capitulatie voor de Duitsers heeft getekend. Die capitulatie kwam toen helaas net te laat voor mijn grootvader die enkele dagen ervoor de dood vond tijdens een hevig bombardement. Tot zo ver de les geschiedenis. Terug over naar het lopen. Ik heb dus een rustig loopje gehouden van ongeveer 40 minuten met daarin toch een viertal versnellingen van ongeveer 400 meter. Tiens, alles met een vier. Morgen en overmorgen moeten Amber en Justine meedoen met het schooloptreden. Ze worden zowel op vrijdagavond als zaterdagavond op school verwacht. Beide optredens gaan door in de kerk van Don Bosco, twee maal een vol huis.Was dat maar elke week zo, zal de priester wel denken. Keep on dreaming... De kinderen zijn nu al een hele tijd aan het oefenen, en naar het schijnt zal het de moeite zijn. We zijn benieuwd...

20:30 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-07

laatste serieuze training voor de Bruggenloop

Vanavond werden we weer verwacht op het sportplein voor een intervaltraining met onze geliefde club Torrac. Na een goede opwarming mochten we vandaag wat van het langere werk proeven. Dat wil zeggen: 3x acht minuten zonder pauze ertussen. De eerste acht minuten aan een tempo van 2 minuten per 400 meter. De tweede acht minuten mochten we iets trager lopen, en de laatste nog iets trager.Na het eerste derde van de training, voelde ik al dat het groepje waar ik normaal mee train, iets te hoog gegrepen was voor me. Het voordeel van een training bij Torrac is dat je je dan perfect kunt laten uitzakken tot bij een groepje waar het tempo net iets lager ligt. Ondertusssen ken ik mijn lichaam al zo goed, dat ik perfect weet, wanneer ik een tandje lager moet schakelen. Zaterdagnamiddag is het dan zover, de eerste wedstrijd van het jaar. Ik weet dat die eigenlijk nog wat te vroeg komt, om echt goede prestaties neer te zetten, maar dat laat ik niet aan mijn hart komen. Ik ga echt lopen voor het plezier.Traag starten en dan hopelijk nog wat 'lijken' oprapen.Vandaag was het de laatste training op het sportplein. Vanaf volgende week woensdag trainen we weer in het Groenhovebos. Changement de décor. Iedere lo(o)p(st)er van Torhout en omstreken is hartelijk welkom. Om 19 uur verzamelen we op de parking aldaar voor een deugddoende training.

21:00 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-03-07

opnieuw aan het lopen

Vandaag was gelukkig toch een veel betere dag dan gisteren of, zoals ze zeggen na regen komt zonneschijn. Hoewel, van zonneschijn was er vanmorgen niet veel te zien. Het einde van de winter werd gevierd met nog een paar prachtige sneeuwbuitjes. De keeltabletjes beginnen blijkbaar te werken. Ik was nog wel een beetje hees en hier en daar hoeste ik nog een fluimpje op. (Sorry voor de gevoelige lezers) maar verder was de 'carrosserie' weer bijna in orde. Getrouwd zijn met een verpleegster heeft toch veel voordelen, hé.Vanavond heb ik dan ook niet geaarzeld en na een inactiviteit van vijf dagen ben ik richting Groenhovebos gereden. Ik heb er twee rondjes gelopen van 5 km in de mooie tijd van exact één uur. Ik herinner me nog dat ik enkele maanden geleden 37 minuten nodig had om één zo'n rondje te voltooien. Soms denk ik dat ik niet vlug genoeg vorderingen maak, maar dit is toch een bewijs van het tegendeel.Nu nog een lekker avondmaal en nadien nog genieten van '24' met Jack Bauer'.We hebben het gisterenavond opgenomen op video.En tot slot nog de uitspraak van de dag. Die komt van onze oudste dochter Justine.Nadat ze vanmorgen de krant had gelezen zei ze : "Pappa, in een discotheek in Torhout is er een bommelding geweest."( bommel-ding ipv bom-melding)Goed hé.

19:19 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-07

ziek na een overdosis tuinwerk.

Gisteravond had ik mijn loopkleren al klaar gelegd, met de bedoeling om acht uur op te staan, en te vertrekken voor een lange duurloop. Bij het ontwaken, wist ik meteen hoe laat het was.(figuurlijk dan) Ik voelde mij echt niet in staat om te gaan lopen. Ik heb dan ook de wekker afgeduwd, en we zijn wakker geworden om halftien. Ik heb mezelf moeten dwingen om op te staan. Een heel verschil met anders. Normaal ben ik één pak energie, en kan ik niet wéchten om er weer in te vliegen. Helaas niet deze morgen... Na een ontbijt en het innemen van de nodige medicatie (twee dafalgans en orophar-lidocaïne voor de keel) gaat het terug iets beter.Ondertussen is het al van woensdag geleden dat ik nog gelopen heb. Voor de twee wedstrijden die volgende week en de week erop volgen, zeker geen goede voorbereiding. Hopelijk komt de energie vlug terug, en kan ik alsnog de schade beperken.Voorlopig zal ik dan maar rusten, en veel fruit eten, voor de noodzakelijke vitamientjes.verpleegster

10:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-07

snipverkouden

Vandaag wordt ik geconfronteerd met de naweeën van drie dagen buiten spelen in 'den hof'. Ja, inderdaad, een prachtige keelontsteking, en zeker, vandaag is mijn neus het enige lichaamsdeel dat aan atletiek doet. Hij blijft maar lopen...Ik heb dus wijselijk besloten om mijn loopje van deze avond te verplaatsen naar morgenvroeg. Hopelijk is het keeltje tegen dan al weer wat op zijn effen. Wie tips heeft mag ze mij altijd melden. Wat betreft mijn nieuwe berging, die heb ik gisterenmiddag zonder problemen mooi in mekaar geflanst. Is er dan toch nog hoop voor die 'Handige Hansy'?Vanavond gaan we naar een getuigenis van een goede vriendin van ons die onlangs naar Israël en bezet Palestina ging.Ze maakte kennis met dit prachtige land en haar bewoners, maar werd tevens geconfronteerd met de harde politieke realiteit daarginds.Verder wil ik alle lopers een tof en blessurevrij weekend toewensen.

18:56 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-03-07

Handige Harry deel II

Gisterennamiddag voor de tweede keer op rij verlof genomen. Ik had in de collishop van de Colruyt een kunststoffen berging gekocht en die werd gisteren geleverd.Ondertussen hebben wij vijf fietsen, en wanneer die allemaal in ons tuinhuis moeten, dan zit hij al direct te vol.Helaas moest die berging nog volledig gemonteerd worden. Zoals altijd bij zulke dingen, zit er een prachtig plannetie bij waar altijd veel te weinig uitleg op staat. Kortom, ik heb veel gesukkeld, en onze berging staat er nog niet.Om half zeven ben ik dan binnen gekomen. Vlug nog een banaantje (ja, een goede aap moet nu en dan zijn banaan eten,hé) en dan naar de training van Torrac. Eén megaseconde had ik gedacht om thuis te blijven, wegens te versleten,maar opgeven staat niet in mijn woordenboek. Dus reed ik maar richting sportplein.Er stond vandaag weeral een pittige intervaltraining op het programma.3x 200 meter met 200 meter rust, 3x 400 meter, met 400 rust en tot slot nog 3x 100 meter spurt. Ondanks alles heb ik de training goed verteerd. Het is nog niet zo, dat ik spelenderwijs de training afwerk zoals sommige van mijn loopcollega's, maar ik kan toch al goed mee. Dat is hoopgevend.Tot slot: deze namiddag: Handige Harry deel IIIberging

07:56 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-07

Opgepast voor de kikkers.

hertjesVanmorgen opgestaan met keelpijn. Heel de dag niet 100% maar omdat het zo'n mooi weer was besloot ik toch maar te lopen vanavond. In plaats van naar het bos te rijden met de auto, vertrok ik van bij mij thuis in T-shirtje met korte mouwen en een korte broek. Dat mocht wel bij zo'n stralend zonnetje. Ik ben voorzichtig gestart, maar na een tijdje heb ik het tempo toch opgedreven. Ik kwam voorbij een weide met hertjes. Prachige dieren, die Bambi's en helemaal niet schuw. Na een tijdje kwam ik dan toch in Groenhovebos. Ik heb er een rondje gelopen, en toen terug richting huis. Onderweg nog verschillende platgereden kikkers of padden tegengekomen. Die beestjes zijn weer op vrijersvoeten. Gelukkig was er ook nog een prachtige zonsondergang. Ik klokte af op 65 minuten. Flink gelopen, met een gemiddelde van om en bij de 11 km per uur.

20:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-03-07

Eugene de tuinman.

spadeHoewel het al weer begint te kriebelen, hou ik vast aan mijn oorspronkelijk plan, namelijk een weekend zonder lopen. Kwestie van de spiertjes en de peesjes wat rust te gunnen. En misschien is dat ook wel nodig, want gisteren heb ik voor de verandering nog eens in de tuin gewerkt. Omdat mijn vader vorige zomer is overleden heb ik er nu nog een tuin bijgekregen waar nog heel veel werk aan is.Zodoende ben ik er gisterennamiddag onder het motto 'spit je fit' nog eens ingevlogen.Spitten is toch verdorie wel een lastig karweitje. Gelukkig is het vandaag een complete rustdag. Vanmiddag gaan we naar een baby-borrel van een collega op 't werk die een tijdje geleden de trotse mamma geworden is van Ines.Er zullen veel collega's aanwezig zijn, dus zal het zeker een gezellige boel worden.Altijd leuk wanneer je mekaar buiten de werksfeer kan ontmoeten.En, het mirakel is geschied, Club heeft nog eens overtuigend gewonnen.Misschien is die derde plaats toch nog mogelijk. Ik weet het, ik ben een dromer, maar in tegenstelling tot wat Marco Borsato zingt, zijn toch niet alle dromen bedrog.

13:07 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-03-07

 weekend zonder lopen

Wat een prachtige zaterdagmorgen! Ideaal weertje om eens wat in de tuin te werken. Van nu voort begint het wel een klein beetje te kriebelen. En, je weet,als het kriebelt moet je tuinieren, of sporten... Wat dat sporten betreft: gisteravond heb ik een duurloopje van ongeveer één uur gedaan. Ach mensen, het liep voor geen meter (figuurlijk dan hé) Donderdagnamiddag had ik verlof genomen om wat te wieden in de tuin, en ik had veel meer spierpijn, dan na een intensieve intervaltraining. Mijn arme hamstrings waren volledig verzuurd. Omdat ik niet beter kon lag het tempo dat ik ontwikkelde dan ook bedroevend laag. Alle nog sportieve oma's van het aanpalende rusthuis vlogen me zo voorbij. Dat belooft voor de Bruggenloop. Is het dan al zomeruur, want anders ben ik voor de donker niet binnen.Nieuwe pagina 1

10:10 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-07

Torrac, toffe club voor lopers uit Torhout en omstreken

Deze week heb ik ontdekt dat onze loopclub Torrac weer een nieuwe site heeft.Hij staat uiteraard nog in zijn kinderschoenen, maar het is al een mooi begin.Eigenlijk is dit wel het moment om eens wat reclame te maken voor onze club.Aan alle lopers en loopsters van Torhout en omstreken die nog geen club hebben, en het alleen trainen soms wel eens beu zijn, kom gerust eens af. Op woensdagavond trainen we vanaf 19 uur onder leiding van Sissy, onze coach. Een jonge, gemotiveerde trainster, die elke week het beste van zichzelf geeft. Je herkent ons aan onze rode shirtjes. Tot de omschakeling naar het zomeruur trainen we nog op de atletiekpiste en nadien wijken we uit naar het prachtige groenhovebos. Of je nu wil wedstrijden lopen, of gewoon de conditie wat wil verbeteren, iedereen is van harte welkom bij ons.Voor meer informatie kun je me natuurlijk altijd contacteren

18:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-03-07

een jeugdige loper samen met Piet Agoras

Wednesday, Torrac day, happy day... Inderdaad, om 19 uur stond de sportieve bende weer paraat voor nog een training van 'onze' Sissy. Voor de liefhebbers was er interval. Zeven maal 400 meter. Beginnen aan een stevig tempo, om te eindigen met een sprintje. Tussendoor telkens 400 recuperatie. Krachttraining volgens Sissy. Omdat de groep waarin ik gestart was te vlug liep voor mij (ik ben tenslotte nog in volle opbouw) mocht ik van Sissy meelopen met de jeugd. Zo ben ik dus te weten gekomen waarover jonge meisjes het zoal hebben tijdens een training. Inderdaad, meetkunde. Ze hadden het ook over ene Piet Agoras, een kerel waarmee ik in een ver verleden nog samen de schoolbanken heb gedeeld.

21:10 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-07

Sire, geef me honderd dagen

Ondertussen heb ik ontdekt dat ik al 100 dagen terug aan het lopen ben.Misschien wel tijd voor een kleine evaluatie. Enerzijds was ik een beettje ontgoocheld omdat ik niet zo snel vooruitgang boekte als ik zelf gedacht had.Maar aan de andere kant, als je ziet hoe ik in die 100 dagen ben geëvolueerd, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn.Ervaren lopers,die al jaren trainen, hebben een veel grotere basis, en kunnen na een langere inactiviteit vlugger de draad weer opnemen. Ik daarentegen had nog maar één winter echt goed kunnen trainen, zodat ik echt helemaal van nul ben herbegonnen.Ondertussen heb ik me al weer ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd. Ik weet nu al dat ik niet zal knallen zoals vorig jaar, maar geduldig verder werken zal de sleutel van succes zijn.

07:49 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-07

proficiat voor onze TV, nog een dokter in de zaal

varkentjeOmdat onze TV ( technisch verantwoordelijke) vrijdagavond haar doctoraatsthesis met succes mocht verdedigen, trakteerde ze deze namiddag met taart. Een prachtstuk die ze helemaal zelf gebakken had. En als klap op de vuurpijl had ze ook nog een fantastische tiramisu klaargemaakt. Man, man, man...Zo mogen onze middagpauzes er altijd uitzien, maar dan zou ik er helaas heel vlug nog een aantal kilootjes bijkrijgen. En dat kan zeker niet de bedoeling zijn.Na het 'smoefelen' ben ik dan ook plichtsbewust naar het sportstadion getrokken.Ik heb ongeveer 40 minuutjes gelopen, ' omatempo' met tussendoor toch stukken van 200 meter waarin ik het tempo serieus de hoogte in trok.Maar echt vlot liep het vandaag niet. De felle wind en de stukjes taart zaten er misschien voor iets tussen.

19:33 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-03-07

Als lammetjes naar de slachtbank

Voor de zoveelste keer blijven de supporters van Club gefrustreerd achter.na de nieuwe blamage op GBA. De zoveelste kaakslag voor alle trouwe supporters.lammetjeMaar goed, nu is het definitief voorbij, zelfs Europees voetbal is niet meer haalbaar. Wat zouden ze met deze ploeg trouwens in Europa moeten gaan zoeken? Terwijl elke ploeg zich in het tussenseizoen nog versterkte, vonden de 'voetbalkenners' bij Brugge zelfs dat niet nodig. Hopelijk hebben de heren nu ingezien dat ze beter nog een tijdje hun plannen voor een nieuw stadion in de pijplijn laten zitten, en alles inzetten op de uitbouw van een volledig nieuwe ploeg.Ik gebruik niet graag slogans van het 'Blok', maar hier geldt slechts één oplossing: GROTE KUIS. Voor de rest van het nu toch al verloren seizoen zouden ze beter de kaart van de jeugd trekken, en alle pseudovedetten aan de kant schuiven.

20:52 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-07

Geen weer om een hond door te jagen.

hondjeToen ik vanmorgen de regen hoorde kletteren op het velux-raam en de wind hard tekeer hoorde gaan, dacht ik bij mezelf, geen weer om een hond door te jagen.Ik ben echter toch opgestaan om twee redenen. Ten eerste ben ik geen hond, en ten tweede dateerde mijn laatste training al van woensdag. Hoogtijd voor een lange duurloop, vond ik. Omdat ik toch dringend wat kilootjes kwijt wil, ben ik vertrokken zonder ontbijt. Ik heb exact 1 uur en 12 minuten gelopen. Vooral naar het einde toe voelde ik dat de energie stilletjes aan op raakte. Ik begon wat koud te krijgen.Toch ging het relatief vlot. Het was wel de moeite in het bos, overal afgewaaide takken. Gelukkig was de storm toch al een beetje gaan liggen. Anders zou ik me nooit in het bos gewaagd hebben.Aan iedereen die morgen de ten miles 'Oostende-Brugge' loopt, wens ik een goede wedstrijd mee. Hopelijk met 'wind in 't gat'.Voor mij komt deze wedstijd jammer genoeg te vroeg op het jaar.Met spijt in het hart moet ik hem aan mij laten voorbij gaan.Verder wens ik iedereen nog een heel leuk weekend.

12:37 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-03-07

nog 71 dagen tot de corrida

Vandaag nog een telefoontje gekregen van Walter, de organisator van de Corrida.Volgens mij wordt het dit jaar nog een groter succes dan de jaren voordien, en toen was het al een een topper. Het is onvoorstelbaar met welke gedrevenheid en energie hij verder werkt aan 'zijn' wedstrijd. Aan iedereen die nog twijfelt durf ik met gerust gemoed zeggen: 'schrijf je in voor deze corrida, je zal het je niet beklagen.' En neen, ik ben niet de pr-man van Walter, maar als het goed is, mag het ook eens gezegd worden,hé. Oh, by the way, deze wedstrijd gaat door op 11 mei.

19:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |