28-04-07

vroege vogelkorting.

Vandaag moest ik bij wijze van uitzondering gaan werken. Binnenkort volgt er een update van ons computerprogramma, en alles moest eens uitgebreid getest worden. Tijdens de normale diensturen hebben we te veel werk om ons daar ook nog eens op toe te leggen. Vandaar dus de keuze voor een zaterdagmorgen. We moesten om negen uur present zijn. Alleen, ik zat een beetje met een probleem. Vandaag stond eigenlijk een lange duurloop op het programma. In de namiddag is het te warm om te lopen, en vanavond koken we, dus dat gaat ook al niet. Wat doet een gemotiveerde loper in dit geval? Inderdaad, de wekker liep af om zes uur. Stip om half zeven was ik in het Groenhovebos voor een duurloopje van 1 uur 50 minuten, sanitaire stop en drinkpauzes inbegrepen. De afgelegde afstand bedroeg ongeveer 16 km. en nee, ik heb geen vroege vogelkorting gekregen. Ik heb trouwens maar één loper gezien gedurende mijn ganse training. Mijn volgende lange duurloop zou twee uur moeten zijn. Alleen, heb ik de eerstvolgende weken wat praktische problemen. Volgende week is het al 'Dwars door Brugge, en de vrijdag nadien staat de Corrida op het programma. Dus, die tweeurenloop zou dan voor over drie weken moeten zijn. Tenminste als ik blessure-vrij blijf. Ik begin namelijk weer wat te sukkelen met mijn scheenbeen. Het is niet dezelfde plek als mijn vorige blessure. Deze morgen voelde ik twee steken, kort na elkaar. Afwachten maar hoe het verder evolueert. Ik moet binnenkort zeker nieuwe schoenen gaan halen. Verder wens ik alle gelukzakken die van een verlengd weekend genieten, nog veel loop-en ander plezier. Uw nederige dienaar daarentegen moet maandag werken...

13:53 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-07

zagemeel in de kop?

Na de intervaltraining van gisteren die zoals gewoonlijk weer intensief was, stond er vandaag een spinningsessie op het programma. 's Namiddags had ik verlof genomen om bij ma in de tuin te gaan werken. Nog altijd hard labeur, die borduurtjes plaatsen. Op het einde van de namiddag was ik echt moe. Ik ben dan maar vlug naar Gistel gereden om gesneden brood en wat wespen, en ik voelde me nadien weer in superform. Toch was het niet van de poes, die spinning. Mooie woordspeling, vind je niet? Op het einde van de rit had ik serieus wat zweet verloren. Geen probleem zei Patrick, onze lesgever. 'Een mens bestaat voor meer dan 60% uit water. Vergeet ook niet de antigel voor in de winter, heb ik hem geantwoord. Bij mij zit er vooral zagemeel in, denk ik. Wat heb ik weer een stommiteit begaan. Ik ben vergeten om in te schrijven voor ' Dwars door Brugge'. Het gevolg is dat ik nu dezelfde dag nog moet gaan inschrijven, veel duurder, en langer aanschuiven. Nu, ik kijk er naar uit daar in Brugge. Eindelijk gaan we een deel van onze blogcollega's eens 'live' aan het werk zien. En als klap op de vuurpijl onze mooie T-shirt in ontvangst kunnen nemen. Waar zullen we trouwens afspreken, daar in Brugge? Ik stel voor op de gewijde grond van het Jan Breydelstadion, waar al heel veel mirakels plaatsvonden. We zien wel. In de hoop op nog veel van die mirakels groet ik iedereen die een hart voor lopen heeft.

21:28 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-04-07

 

Gisteravond zijn we samen met Justine op dokterscontrole geweest. Dit naar aanleiding van van haar aanhoudende buikpijn. Toen we twee uur later terug thuis kwamen, hadden we nog geen pasklare oplossing voor het probleem. Het kan zijn dat haar probleem wordt veroorzaakt door een chonische apendixontsteking. Alleen is dat heel moeilijk aan te tonen. Vandaag mocht ze onder de scanner om toch nog eens die appendix van dichterbij te bekijken. Zaterdag volgt dan nog een test op lactoseintolerantie. Duurtijd : de ganse voormiddag. Waarschijnlijk zal een apendixoperatie niet te vermijden zijn. Toch geeft de dokter geen sluitende garantie dat de problemen hierbij verholpen zullen zijn.Na thuiskomst van het ziekenhuis ben ik nog een toertje gaan lopen. Ik ben van bij mij thuis vertrokken voor een loopje van zowat vijftig minuten. Ik had het echt nodig na een stressy dag op het werk (druk, druk, druk) en dan dat doktersbezoek. Vanmiddag ben ik in verlof. We gaan eerst met de kinderen naar het speelplein. Ondertussen kunnen wij genieten vn het mooie weer. Vanavond staat er dan alweer een Torrac-training op het programma.

13:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-04-07

Barbecuestel zoekt goede monteur ...

Zaterdagavond echt genoten van Nekka-nacht. Boudewijn de Groot was fantastisch.
Hij had voor de gelegenheid enkele collega's uitgenodigd. Lenny en de Wespen, kommil foo, Eva de Roover, Yasmin, Peter Koelewijn, Guus Meeuwis...
Alle hits van de meester passeerden de revue. De versie van Meneer de president van Kommil foo was een eerste kippevelmoment. Ook 'Meester Prikkebeen', het duet met Eva de Roovere was heel mooi. Ik heb Boudewijn zijn muziek leren kennen toen ik 17 was. We gingen in het zesde middelbaar op schoolreis naar het verre Wenen. Een medestudent had toen een cassetje mee en zo heb ik zijn muziek leren kennen.

Helaas is onze Justine sedert deze morgen weer ziek. We zitten echt in het sukkelstraatje met haar. Ze heeft koorts, keelpijn, buikpijn...De dokter zegt dat het nog altijd de naweeën kunnen zijn van enkele maanden geleden toen ze in het ziekenhuis lag met mycoplasma. Hopelijk is ze vlug weer de oude.Ze ziet er echt getrokken uit. En ze mochten vandaag juist met de fiets naar de kinderboerderij. Bad luck.

Vanavond was er dan ook geen tijd om te gaan lopen. Ik heb een poging ondernomen om de nieuwe barbecue die ik zaterdag heb gekocht in mekaar te steken, maar ik had mijn technische kwaliteiten wat overschat. Ik heb de losse stukken weer in de doos moeten steken. Soms zijn die twee linkerhanden toch wel frustrerend. Maar de bijgevoegde plannetjes zijn ook altijd zo onduidelijk. Volgens mij steken ze die daar alleen maar bij om klunzen zoals mezelf een beetje te pesten.
Morgen hoop ik opnieuw de shoes aan te binden, want eerlijk gezegd had ik vanavond al heel veel 'goesting'. En, over de Club gaan we geen woorden meer verspillen zeker?21:05 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-04-07

Hoe sterk is de eenzame loper...

BoudewijnNa de training van woensdag, had ik donderdagavond een spinningsessie voorzien.Kwestie van een beetje variatie in de training te brengen. Alles liever dan te gaan zwemmen. Tijdens mijn blessure was zwemmen de enige sport die ik nog mochtt doen, petanque spelen, biljarten en vogelenpik niet meegerekend. Sedertdien heb ik een broertje dood aan die zwembeurten. Op vrijdag had ik dan een welverdiende rustdag, en vanmorgen stond ik om acht uur al paraat voor een lange duurloop. In totaal heb ik 1 uur en 40 minuten gelopen en mijn afgelegde afstand moet zo om en bij de 16 kilometer geweest zijn.Vanavond ga ik samen met mijn schoonbroer kijken naar Nekka nacht. Dit jaar is de speciale gast Boudewijn de Groot. Hij heeft enkele collega's uitgenodigd en samen zullen ze zijn grootste hits vertolken. Het wordt weer een avondje genieten in het sportpaleis. We blijven dan overnachten in Herzele, maar kort na de middag mogen we al terug richting Torhout rijden. We worden dan verwacht op een ciommuniereceptie. Een leuk en gevarieerd weekend.

13:22 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-07

De meeste dromen zijn bedrog.

Woensdagavond, sportavond. Niet alleen stond er Torrac-training op het programma, er was ook voetbalavond op de tv. Wat betreft de training: het ging echt heel goed. In de intervaltraining moesten we vandaag korte versnellingen doen. Zes versnellingen van 250 a 300 meter met daartussen uiteraard de nodige recuperatie. Het was weer een hele toffe training. Het valt op dat we echt een vriendenkliekje geworden zijn, waar veel getaterd en gelachen wordt, en bovendien ook hard getraind. Nadien volgde luik twee van de avond. De wedstrijd tussen de buffalo's en die van Blauw-zwart. De eerte helft zag het er nog goed uit. Helaas kreeg Gent plots onverwachts hulp in de gedaante van Joos Valgaeren, die als een echte spits de keeper versloeg. Helaas voor hem, de verkeerde keeper.Na de rust ging het van kwaad naar erger. Drie-nul in geen tijd. Gelukkig kon Balaban nog tegenscoren, zodat er nog een waterkansje blijft bestaan op kwalificatie. Helaas ben ik wat betreft Club, het dromen al verleerd, dit jaar.Volgens mij is het over en out. Twee keer scoren, en ook nog de nul houden, dat wordt heel moeilijk, over 14 dagen.Tot zover het voetbalintermezzo. Loop ze!!

07:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-04-07

Eerste loopje van de week.

Na twee dagen zonder lopen begon het alweer te kriebelen. Dus stond er een loopje op het programma. Maar eerst naar de kapper. Zondagnamiddag mogen we naar een communiereceptie en dan moet mijn kapsel natuurlijk piekfijn in orde zijn. Ook bij het lopen scheelt dat zeker tien seconden per km. De wetten van de aerodynamica ,weet je wel. Zie maar wat Frederik de Burggraeve vroeger gepresteerd heeft. Alleen, zo ver als Frederik wil ik het niet drijven. Een kort kopje, maar geen kaal kopje dus. Omdat we morgen intervaltraining hebben mocht het vandaag pianissimo. Rustig aan dus. Het begon slecht. Na enkele kilometers kreeg ik zowaar buikkrampen. Ik dacht er zelfs aan om ergens een toilet op te zoeken, maar gelukkig beterde het na verloop van tijd. Op het eind kon ik zelfs weer genieten van mijn loopje. Ik heb 50 minuten gelopen over zowat 8 km. Intussen heeft mijn vingernagel de kleuren van mijn favoriete voetbalploeg aangenomen: blauw en zwart. Ik gruw al bij de gedachte dat hij straks paars zal kleuren.Tot slot wil ik alle lopers die vorig weekend onder tropische omstandigheden een marathon liepen nogmaals proficiat wensen met hun prestatie.

20:37 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-04-07

je vinger ergens tusssen steken kan ernstige gevolgen hebben

Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren. Er stond namelijk opnieuw een lange duurloop op het programma. Voor mij wil dat zeggen, een 15 km loopje. Ik heb die zonder veel problemen afgewerkt in iets minder dan anderhalf uur . Met het oog op de Mc Bride run van drie juni, ga ik proberen van nu elk weekend één km bij te trainen. Na een lekker verfrissend badje was toen de tijd gekomen om zetelatleet te spelen. Eerst was er de marathon van Parijs. Uiteraard gingen mijn gedachten toen uit naar Julie en alle andere bloggers die vandaag ook mee liepen in Parijs. Nadien was er de marathon van Rotterdam. Hopelijk heeft ook Rutje de opdracht tot een goed eind gebracht. In de namiddag was er als toemaatje nog Parijs-Roubaix. Het was echter te mooi weer om de rest van de dag te verprutsen voor de buis. Daarom gingen we met ons gezinnetje een fietstochtje maken. Omdat Brenda een spierziekte heeft, hebben we voor haar een speciale fiets gekocht. Ze moet nog trappen, maar ze kan ook gas bijgeven zoals bij een brommertje. Die fiets werkt met een batterij die elektrisch wordt opgeladen.Toen ik echter die batterij moest in de fiets plaatsen, ben ik zo stom geweest van er mijn vinger tussen te steken. Man, man,man. miserie, miserie. De eerste vijf minuten wist ik niet waar gekropen van de pijn. Vorige zomer heb ik mijn neus gebroken, maar dat was niets vergeleken met de pijn die ik nu voelde.Mijn nagel ziet blauw, en mijn arm vingertopje is volledig gezwollen. We zijn nu avond, en nog steeds voel ik mijn vinger kloppen. Nadien hebben we toch nog van het fietstochtje genoten. Bij thuiskomst nog vlug het gras gemaaid, en iedereen is weer tevreden. Ik vraag me af of mijn vingernagel zal uitvallen. Zelfs typen is voor het moment pijnlijk. Ik weet het wel, mannen zijn veel kleinzeriger dan het "zwakke geslacht'. Zij moeten namelijk niet bevallen. Maar toch... Niet voor herhaling vatbaar.

20:13 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-07

Hansy zorgt voor geschiedenisles

Ik kan er maar niet genoeg van krijgen, van dat lopen. Maandegnamiddag waren we met ons gezin eens gaan wandelen in het Wijnendalebos. Ik zag meteen de mogelijkheden om hier nu en dan eens te komen trainen. Af en toe eens van trainingsparcours veranderen breekt toch wat de sleur, die onvermijdelijk komt na de vele trainingen. Eerst en vooral een beetje geschiedenis voor de liefhebbers. Reeds van de 11e eeuw is er sprake van het bos, en het bijhorende kasteel. Het kasteel werd o.a. bewoond door de graven van Vlaanderen, Jan zonder Vrees, enz. De ruines werden door Napoleon afgebroken (Ik wist niet dat Napoleon na zijn uren nog bouwvakker speelde) en terug opgebouwd in de 19e eeuw door de familie Mathieu, die nu nog altijd eigenaar is. Uiteraard mag ik ook niet vergeten te vermelden dat Maria van Bourgondië er in 1482 om het leven kwam na een val van haar paard tijdens de valkenjacht. Jammer genoeg bestond het joggen in die tijd nog niet. Een veel veiliger hobby,als je het mij vraagt. Nu jullie kennis van de Torhoutse geschiedenis wat bijgeschaafd is , kunnen we weer verder met het hedendaagse leven. Vanavond trok Hansy zonder Vrees dus naar het befaamde bos. Het was echt een meevaller. Je kan er ongestoord genieten van de prachtige natuur. Ik ben enkel een paar wandelaars en moutainbikers tegengekomen. Omdat ik gisteren ook al gelopen had, heb ik het heel rustig gehouden. Na net geen drie kwartier kwam ik terug aan op de parking. Hopelijk blijft het prachtig weertje nog een tijdje duren!

21:12 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-04-07

Spectaculaire lenigheidsoefeningen

Net als de voorbije dagen was ook nu het stralend lenttezonnetje weer van de partij toen ik na een hele drukke dag op het werk richting Groenhove bos reed voor de wekelijkse torrac-training. Inderdaad, op paasmaandag mochten wij genieten van een dagje verlof, maar de dierenartsen hebben blijkbaar ijverig verder gewerkt die dag. Het gevolg laat zich raden. Een hele drukke werkdag. Het voordeel is dat die dagen gewoon voorbij vliegen. Genoeg over het werk gepalaverd. Nu terug naar het lopen. In tegenstelling tot vorige week toen we Veerle Dejaeghere tegenkwamen, gaven er deze week geen BL's (bekende lopers) present op mijn favoriete trainingsparcours. Het werd weer een heel gevarieerde training. Vooral de lenigheidsoefeningen waren de moeite. Goed van de grond komen, zei Sissi. Altijd tof, als je tijdens je training eens van de grond geweest bent. Soms denk ik dat het 'rode kruis' zou moeten aanwezig zijn tijdens mijn lenigheidsoefeningen. Voor het geval dat ik eens niet meer recht geraak. Een slangenmens zal ik wel nooit worden, Nadien moesten we een parcours lopen in de vorm van een rechthoek. De eerste maal, 1 zijde versnellen. De tweede maal 2 zijden van de rechthoek, en dit nog eens herhalen. Ik schat dat de rechthoek ongeveer 800 meter lang was. Als ik het kwadraat van de diagonalen optelde met de cosinus van de hoeken en dit vermenigvuldigde met het getal pi, kwam ik toch ongeveer aan die afstand. Voor wie nog twijfelt, aan wiskunde had ik altijd al een broertje dood. Het toeval wil trouwens dat één van mijn leraars wiskunde van vroeger, nu ook loopt bij Torrac. Roland, bij deze wens ik je een spoedig herstel van je blessure toe, en ik hoop dat je rap weer kunt aansluiten bij de groep. Slaapwel beste lezertjes.

21:44 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-07

De val van het West-Romeinse rijk

Wat ik daarstraks niet vermeld heb, is dat ik deze morgen ook geprobeerd heb om voor paus te spelen. Nee, ik heb niet de zegen Urbi en Orbi uitgesproken, maar na een buiteling met de fiets heb ik de Torhoutse grond gekust. Het is gebeurd op een wat meer technisch stuk, en daar komt mijn gebrek aan stuurmanskunst wel boven. Ik ben blijven steken in het zand, en gewoon over kop gevlogen. Op het eerste gezicht was het een val zonder erg. Er was enkel een ferme schram op mijn kuit, maar nu begint mijn rechter schouder pijn te doen. Voor hetzelfde geld zat ik nu met een gebroken sleutelbeen.Ik mag er niet aan denken. Ik denk mijn fietscapriolen voorlopig te beperken tot een spinningsessie. Veel veiliger. Sportieve groeten vanuit Torhout.

21:17 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

De moutainbiketocht gereden onder een prachtig paaszonnetje

Op een zonovergoten paasmaandagochtend vertrokken mijn schoonbroer en ikzelf, fris en monter naar de start van de KWB moutainbiketocht. Er werd gestart aan zaal 'de Mast', recht tegenover mijn werk. Omdat we onze beperkingen heel goed kennen, kozen we niet voor de lange tocht, maar voor de gulden middenweg, namelijk 37 km. Net zoals in Parijs Roubaix waren de lastige stroken aangeduid met nummers, En, er zaten verdorie een paar kuitenbijters tussen.Gelukkig kon ik nu de vruchten plukken van de trainingen van de voorbije maanden. Toch ging de hartslag, en de ademhaling, bij momenten serieus de hoogte in. Op de lastige stroken reden we elk ons eigen tempo, om nadien mekaar terug op te wachten. Het was echt genieten van de prachtige natuur, en de mooie landschappen. Ik herinner me nog dezelfde tocht, twee jaar geleden. Toen was er van genieten niet veel sprake. Ik ben toen de figuurlijke 'man met de hamer' tegen gekomen. Amai, ik heb toen zelfs een tijdje naast mijn fiets moeten lopen, omdat alle krachten uit me weggevloeid waren.Sedertdien zorg ik altijd dat ik voldoende koolhydraten binnengekregen heb.Ondertussen is het al van zaterdagmorgen geleden dat ik nog eens gelopen heb, en het begint al weer te kriebelen.Misschien trek ik morgen nog eens de loopshoes aan.Vanavond gaan we nog eens uit eten. Het kan niet op, eergisteren de Griek, gisteren de Chinees, en om het nooit meer af te leren, vanavond nogmaals de Griek.Soms gaan we maandanlang niet op restaurant, en nu door omstandigheden drie maal in drie dagen.

15:25 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-07

dank voor die mooie bloemen uit holland, zalig pasen!

Net als mijn dochter Justine, sukkel ik met een maagklep die niet goed afsluit. Om die reden moet ik elke morgen een pil slikken. Gisteren ben ik nog eens bij de dokter geweest, en telkens krijg ik dan een lijstje met dingen die ik beter vermijd. Vet, alcohol, spuitwater en andere koolzuurhoudende dranken, koffie en last but not least, chocolade. Met de meeste dingen op dat lijstje heb ik niet zoveel problemen, hoewel ik een trappistje wel weet te waarderen ( het bier, uiteraard) en ik in een ver verleden heel graag mocht genieten van een lekkere single maltwhisky. Waar ik het meest moeite mee heb, en ook wel het meest tegen zondig, dat is dat ik chocolade moet vermijden. Ik ben een 'liefhebber pur sang'. Zowel het zwarte goud, als de bruine lekkernij als het witte spul, kunnen mij allemaal evenveel bekoren. Ik heb het niet aan mijn hart (of aan mijn maag) laten komen, en gisteravond zijn Brenda en ik samen lekker gaan tafelen bij 'de Griek'. Onze kinderen waren gaan logeren op de boerderij van 'Nonkel Gino' en ' tante Els'. Heerlijk om zo samen eens het ' kot' voor ons alleen te hebben. Bedankt bij deze, Els en Gino! Als dessertje heb ik zo'n heel zoet Grieks gebak gekozen, met een lekker bolletije ijs. Heerlijk!! En die wijn liep ook zo lekker binnen. Vanmorgen stond er uiteraard een loopje op het programma. Ik heb anderhalf uur gelopen en in die tijd ongeveer 15 km afgelegd. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Tot slot wens ik al mijn collega lopers-bloggers een zalig pasen.

13:22 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-07

Ik wil met jou wel even door de bocht

Vandaag zag het er heel mooi weer uit, maar schijn bedriegt, het was verdorie koud. Echt verandaweer. Op het werk vonden ze dat ik uitermate vrolijk was, vandaag. Dat kan ook niet anders, was mijn antwoord, vanavond is het Torrac-training. Uiteraard werd er eerst nog wat nagekaart over de uitstap naar Parijs, en de geleverde prestaties. Nadien kregen we weer een goede opwarming van Sissi, kwestie van het risico op blessures zo veel mogelijk te beperken. Na de obligate spurtjes stond er weer intervaltraining op het programma. Onze coach had opgemerkt dat we tijdens wedstrijden nogal wat snelheid verliezen bij het nemen van bochten. Dus mochten we daar nu op trainen. We liepen het parcours van vijf kilometer. De damesgroep liep dit aan een tempo van ongeveer 12 km per uur. Neen, ik ben geen travestiet, maar tijdens de Torrac-training ben ik altijd bij de vrouwen. De reden daarvoor is simpel. Ik kan die mannen gewoon niet volgen. Nu, ik ben zeker niet de enige man die op woensdagavond van geslacht verandert. Om verder te gaan met de training, vanaf honderd meter voor de bocht, tot honderd meter erna mochten we versnellen. Vandaag had ik voor het eerst het gevoel dat ik niet moest aanklampen. Inderdaad, elk week voel ik dat ik wat vooruitgang boek. Een heerlijk gevoel! Op paasmaandag ga ik samen met mijn 'teergeliefde schoonbroer' deelnemen aan de moutainbiketocht van de KWB. We zullen proberen de 37 km tot een goed eind te brengen. Het is een prachtig parcours die loopt langs kerkwegels, veldweggetjes, bospaden, kasseistroken, en verder doen we het Groenhovebos, het kasteel en het bos van Wijnendale en het kasteel d' Aartrycke aan.Het is altijd leuk om nog eens langs je buitenverblijfjes te rijden, nietwaar?

21:14 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-07

rustig herstelloopje na Parijs

Vanavond ben ik dan mijn loopschoenen gaan op halen in Zerkegem.Toen ik omstreeks acht uur terug was, had ik nog zin in een loopje. Er was nog net tijd genoeg om naar het Groenhovebos te rijden. Het begon al te schemeren toen ik aan mijn loopje begon. Je zag dingen die je anders niet ziet in het bos. De konijntjes kwamen uit hun pijp en even verder kwam ik een vrijend koppeltje tegen. Discreet verder lopen is dan de boodschap. Ja, niet iedereen loopt om in conditie te blijven. Maar ik denk toch niet dat ze gebruik maakten van een Gamin.Ondertussen was het echt heel donker geworden, en daar waar er tien minuten eerder nog een symfonie van allerlei vogelgezang weerklonk, werd het nu echt heel stil. De vogeltjes gingen slapen, en ik kwam aan bij mijn auto na een rustig loopje van ongeveer vijf kilometer. Morgen staat een dagje UZ Leuven op het programma, en woensdag is er opnieuw Torrac-training.

22:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag twee, de wedstrijd.

louvreZondag morgen, half zeven. Rise and shine! Zo gemakkelijk ging het niet , maar na een verkwikkende douche voelde ik me toch al beter. Om half acht mochten we al ontbijten. Stokbrood met honing, en veel suiker in de thee, kwestie van genoeg koolhydraten binnen te hebben. Mijn banaantje heb ik echter wel gemist. Gelukkig was de zon vandaag wel van de partij. Het beloofde een heerlijk dagje te worden. Om half elf was de start van de 10 km. Een uurtje later mochten de atleten van de halve marathon het beste van zichzelf geven. Voor de liefhebbers van de korte afstand was er ook een 5km loop voorzien. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door twee gemeenten. Ivry en Vitry sur Seine. De start en aankomst veranderen dus om het jaar. Dit jaar vertrokken we uit Vitry, krichting Ivry. Dat betekende dat we kort na de start al een heuvel van ongeveer 800 meter op onze boterham kregen. De hartslag ging direct de hoogte in. Er waren lopers met een ballon met daarop een richttijd. Ik koos ervoor om bij de loper te blijven met een ballon waarop 50 minuten stond. Ik kon die man gewoon niet volgen. Ik ben hier heel slecht bezig, dacht ik. Tot ik aan het punt van 4 km kwam in precies 20 minuten. Perfect op schema dus. Tot aan kilometer 7 kon ik blijven lopen aan 5 minuten per km. Nadien kreeg ik het steeds moeilijker. Ik ben die laatste 3 km wel vijf keer gestorven. Steken in mijn milt. Zelden zo afgezien tijdens een wedstrijd. Gelukkig ging het de laatste kilometer weer iets beter. Ik ben afgeklokt met een tijd van 51 minuten en 32 seconden. Wegens de aard van het parcours toch nog een redelijke tijd, maar ik was best wel ontgoocheld dat ik die 50 minuten niet heb gehaald. Na de aankomst konden we genieten van lekkere oesters. Jammie jammie.Nadien konden we gaan douchen. Er was ook mogelijkheid om je te laten masseren, en dat heb ik dan ook gedaan Heerlijk verkwikkend na zo'n zware inspanning. Achteraf ook weinig last gehad van stramme spieren. Nadien zijn we nog gaan kijken naar de aankomst van de halve marathon. De eersten waren zoals gewoonlijk Ethiopiërs en Kenianen. Iedereen heeft toch een prachtige prestatie geleverd op zijn eigen niveau. Sylvie die met onze bus mee was, is eerste vrouw geworden in de 10 km loop. Ik vermoed dat ze rond de 34 minuten heeft gelopen. Een prestatie om u tegen te zeggen. Ook mijn loopmaatje Carine heeft een hele goede 10 km gelopen: 46.30. Op zo'n zware omloop wil dat toch wat zeggen. In de namiddag konden we nog gelieten van een prachtig zonnetje. Het was heerlijk vertoeven in les jardins des tuilleries. Omstreeks 22 uur kwamen we moe maar tevreden aan in Torhout. Nadien bleek dat ik mijn loopschoenen heb laten liggen in de bus. Na wat heen en weer gebel, ben ik er achter gekomen dat ze momenteel bij een loper in Zerkegem liggen. Vanavond ga ik ze ophalen, want ik kan ze uiteraard niet lang missen. Zeker mijn steunzolen niet. Gelukkig moest ik vandaag niet werken. Ik kan nog genieten van twee daagjes verlof.

11:47 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

uitstap naar Parijs: dag 1, start in mineur

eifeltorenDe nacht van vrijdag op zaterdag is voor ons niet zo goed verlopen. Justine werd alweer ziek, hoofdpijn, buikpijn... Niettegenstaande het feit dat mijn schoonouders aanwezig waren heeft Brenda omstreeks 6 uur 's morgens dan toch besloten om niet te vertrekken en bij Justine te blijven. Een wijze beslissing, want ze zou toch geen seconde op haar gemak geweest zijn, in Parijs. Maar toch, een serieuze anticlimax als start van het weekendje. We hadden het ons heel anders voorgesteld... Rond het middaguur kwamen we aan in ons Etap-hotel. Eerst inchecken en nadien lunchen.(we hadden belegde broodjes mee van thuis) Het was fris en regenachtig in Parijs. Gelukkig lieten we het allemaal niet aan ons hart komen. Eerst was er een rondrit door Parijs met de bus en nadien konden we allemaal eens de beentjes strekken voor een paar uurtjes. Dat deed deugd,zeg! Verschillende collega's hebben hier trouwens al hun loopschoenen aangetrokken voor een ultieme training. Het had wat voeten in de aarde vooraleer we ons restaurantje konden bereiken voor het avondeten. De chauffeur had een niet-bestaand adres doorgekregen, zodat we toch een halfuurtje hebben rondgetoerd, vooraleer we alsnog op de juiste plaats aankwamen. Wat eten lopers meestal de avond voor een wedstrijd? Inderdaad, er stond spaghetti op het menu. Niet zo lekker als die van Brenda, maar toch nog te doen. Ik ben omstreeks 22 uur in bed beland, maar wegens maagproblemen heb ik toch wakker gelegen tot na middernacht. En ik had al heel weinig geslapen,de vorige nacht. Ondertussen had ik al nieuws gekregen van het thuisfront. Justine was gelukkig al wat beter.

10:42 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |