30-05-07

 'Fun training'

Vanavond was uw nederige dienaar heel tevreden. Niet alleen was die vervelende audit op 't werk achter de rug. Alles goed, dank U, Omdat ik er onwaarschijnlijk intelligent uitzie met mijn brilletje, hebben ze me alweer geen vragen gesteld. En nee, ik vond dat helemaal niet erg. Na drie rustdagen was ik helemaal klaar om er nog eens in te vliegen op loopgebied. Maar ik wilde niet echt overdrijven, dus koos ik voor een training bij de 'fungroep'. Neen, dat zijn geen lopers die bij de 'Fun' werken, maar mensen die de intervaltraining niet zien zitten, en liever opteren voor de duurlopen. En, ik heb me echt geamuseerd. Er zitten daar dames bij die er echt een heel pittig tempo op na houden. We liepen met een stuk of acht lopers, en het was mooi om zo de gelijkmatige kadans van de voetstappen te horen; Ik denk dat ons tempo zo rond de 11,5 a 12 km per uur lag. Ik vond het echt een heel geslaagde training. Nu vrijdagavond nog eens rustig uitlopen en dan zijn we klaar voor Ieper.

21:26 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-05-07

Rustig weekje gepland

Deze week wordt voor mij een rustweek. De bedoeling is om met zo'n groot mogelijke loophonger aan de start in Ieper te verschijnen. Maar, ik huldig een beetje het motto 'Rust roest'. Ik kan het toch zo moeilijk, dat stilzitten. Het is nu al van zaterdag geleden dat ik gelopen heb, en eerlijk gezegd snak ik al naar die Torrac-training van morgenavond. Het is de bedoeling om het wat kalmer aan te doen, maar ik weet niet of ik mijn temperament zal kunnen bedwingen.Wanneer ik al die loopverslagen lees,dan krijg ik nog meer de 'kriebels'.Ter compensatie heb ik mezelf vanavond maar ingeschreven voor De Guldensporen 'Ten Miles' op onze Vlaamse feestdag. Dat wil dus zeggen dat ik de komende maand nog aan vier wedstrijden deelneem. Misschien wel tijd om nadien weer een maandje van training in te lassen, kwestie van niet teveel hooi op de spreekwoordelijke vork te nemen. We zien wel... Groetjes aan alle lopertjes en loopstertjes.

19:15 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-07

Proficiat voor Blauw Zwart!

bekerYes, yes,yes!!! Het is dan toch nog gelukt. Een gewonde leeuw is altijd veel gevaarlijker. Dat heeft nu ook Standard Luik ondervonden. Het was een krappe maar oververdiende zege van een herboren Club. De eerlijkheid gebiedt met te zeggen dat Standard wel ondermaats gespeeld heeft, maar ook dat is de verdienste van Blauw Zwart. Nu we op de valreep zeker zijn van europees voetbal, kan het bestuur werk maken van de broodnodige versterkingen want een seizoen zoals dit willen de supporters nooit meer meemaken. Club moet elk jaar meedoen voor de titel. Met minder zijn we niet tevreden. We mogen meer dan één kaars branden voor 'Superbosko', maar ook Cedomierke heeft in hele moeilijke omstandigheden toch nog het onderste uit de kan gehaald. Hopelijk blijft hij in Brugge. Deze middag gaan we er eens een goeie op drinken. Neen, geen Leffe deze keer, maar een goede Whisky. Voor één keer mag dat wel. Tot zover een overgelukkige Clubfan.

10:13 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-05-07

de laatste lange duurloop zit erop.

Oef, het zit erop! De laatste lange duurloop voor Mc Bride. Vanmorgen stipt om acht uur was ik present in het groenhovebos. De vogeltjes waren toen al massaal wakker,en gaven een heuse symfonie ten beste. De laatste trainingen ging het steeds beter met de nieuwe schoenen. Na enige aarzeling besloot ik ze vanmorgen ook aan te trekken. Na een lichte opwarming en wat rekoefeningen was ik er klaar voor. De eerste 10 km klokte ik af na 1 uur en 1 minuut. Tijdens mijn derde rondje van 5 km kwam ik een groepje lopers tegen van de ' roadrunners'. Ook Pieter van mijn loopclub liep mee. Omdat ik het alleen lopen toch wat beu was, besloot ik met hen mee te gaan voor de rest van de training. Ondanks het feit dat het tempo wat hoger lag, ging het allemaal relatief vlot. Alleen op het eind kreeg ik het wat moeilijker. De bedoeling was om vandaag eens de volledige 21 km te lopen, maar die laatste zag ik toch niet echt meer zitten. Mijn tweede 10 km heb ik gelopen in 53 minuten, zodat mijn eindtijd 1 uur 54 was. Misschien iets te vlug gelopen voor een training, maar nu volgt een weekje rust. Het zou ook niet slecht zijn om af en toe eens vroeger te gaan slapen. Nu is het meestal halftwaalf, en dat is toch net iets te laat, vind ik. Het opstaan 's morgens wordt steeds lastiger naarmate de week vordert. Verder heel veel loopplezier gewenst aan iedereen die meedoet in de 20 km van Brussel. Ik kijk al uit naar de verslagen. Vanaf nu ga ik in afzondering zodat ik topfit en geconcentreerd voor de buis verschijn om de Blauw zwarten te kunnen aanmoedigen. We zullen Preudhomme eens een poepje laten ruiken.

12:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-07

auditkoorts

Oef, drie daagjes thuis. Op het werk begint zo stilletjesaan de auditkoorts toe te slaan. Dat is een jaarlijks terugkerend virus, die zowat iedereen besmet. Volgende woensdag komen de auditeurs van 'Beltest' naar jaarlijkse gewoonte controleren of we wel op een correcte manier onze stalen verwerken. Dat is zoals altijd een stressy dag, waarin die kerels je op elk moment van de dag een vraag kunnen stellen, die je dan best correct beantwoordt. De dagen voordien wordt er natuurlijk flink opgeruimd, en worden alle instructies, procedures en werkvoorschriften nog eens gelezen, kwestie van toch de juiste antwoorden te kunnen geven. We weten dat we correct en goed werk leveren, maar het blijft toch een dagje apart. Genoeg over het werk, nu tijd voor iets anders. Weten jullie al hoe het komt dat uw nederige dienaar pas heeft leren zwemmen op 18 jarige leeftijd? Neen, wel, dat ga ik nu eens uit de doeken doen. Op alfjarige leeftijd ben ik bijna verdronken toen we met wat vrienden gingen zwemmen in 'de zandputten'. Dat waren een soort vijvers waar aan zandwinning werd gedaan. Toen ik me wat te ver waagde zat ik plots in de diepe. Ik heb toen minuten gevochten voor mijn leven, en tenslotte heeft één van mijn kameraden me toen gered; Ik herinner me nog glashelder dat er toen een volwassen man zat te kijken en te lachen, maar hij deed niks om me te helpen. Zoiets vergeet je toch nooit meer.Gelukkig heb ik later toch nog mijn angst voor water overwonnen, omdat ik regentaat lichamelijke opvoeding wou proberen, en die moeten nu éénmaal zwemmen. Toch zal ik nooit een echte waterrat worden; Tot zover dit verhaaltje uit mijn kindertijd. Nog één opmerking toch. Nu zou de jongen die me gered heeft, een held zijn. In die tijd heb ik daar met geen woord van gerept tegen mijn ouders.Slechts jaren later heb ik dat verhaal verteld.

18:57 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-07

Back in town.

Eindelijk! Na enkele dagen stilte vind ik de tijd om een nieuw berichtje te plaatsen.Het is dan ook ontzettend druk geweest de laatste dagen. Gisteren toch nog tijd gevonden om naar de Torrac training te gaan. Er stond opnieuw krachttraining op het programma. Ondertussen kennen we dat hellend dreefje langs de autostrade al heel goed. Het was lastig, maar toch voel ik dat ik stilletjesaan in vorm kom.Op training gaat het toch redelijk vlot. 't is nog niet dat ik iedereen los zou lopen, maar het gaat toch allemaal net iets makkelijker dan pakweg een maandje geleden. Ik denk dat die lange duurlopen me goed doen.Zaterdag staat er nog eentje op het programma en dan zou ik klaar moeten zijn voor de Mc Bride Run.Vanmiddag dan heb ik verlof genomen om in de tuin bij mijn moeder te gaan werken. Ik weet dat het een beetje afgezaagd begint te klinken, maar ik heb daar gewoon fenomenaal veel werk. In zoverre zelfs dat ik mijn eigen tuin wat verwaarloos. Een aantal karweitjes worden gewoon uitgesteld wegens tijdsgebrek.Nu zal ik die tuinwerkjes toch wat achterwege laten tot na drie juni, want dat kruipt toch wat in de kleren hoor, zo'n namiddagje hard labeur. Straks zal mijn warm badje deugd doen. Ondertussen komt de dag van de waarheid angstvallig dichterbij. Inderdaad, zaterdag is het 'le monent surprême' voor Club. Laten we hopen dat de Blauwzwarten na een belabberd seizoen toch nog europees kunnen spelen, zodat de financiële kloof met de 'kiekenfretters' niet te groot wordt.Weet je, ondertussen is mijn respect voor Justine Henin ook serieus gedaald.Staat ze daar toch niet te pronken met een T-shirt van Anderlecht, zeker. Ondertussen heb ik ontdekt dat mijn blog meer dan 10000 keer is aangeklikt. Bij deze wil ik iedereen bedanken, die het de moeite vindt,om af en toe eens bij mij te komen piepen. We doen voort, en hopelijk halen we ooit nog de kaap van de 100000.

19:14 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-05-07

Miss Nacht van Vlaanderen.

miss belgie 2Maandag, het begin van een nieuwe week. Na een deugddoende rust van vier dagen zijn we er in het werk weer vol goeie moed ingevlogen. Het was druk, en de tijd vloog gewoon voorbij. Ondertussen hebben we er een nieuwe collega bij, Eerst en vooral wil ik groen-zwart feliciteren met het behaalde punt. Verdiend maar zeker niet onverwacht. Wist je trouwens dat alle Cercle-supporters met een stok naar het stadion gekomen zijn. Zo konden ze iedereen bereiken tijdens het zingen van 'Hand in hand, kameraden'. Hahaha!Onze twee dochters hebben vandaag sportdag gehad. Ze hebben heel veel gewandeld en geravot. In de 'Warande' in Torhout mochten ze ook een kamp bouwen. Bij thuiskomst waren ze versleten. Ik vond dat ik niet kon achterblijven bij mijn sportieve meisjes, dus ben ik maar naar Groenhovebos getrokken. Na mijn opwarming kwam ik een geoefende loper tegen. ' Loop je mee?' vroeg hij. Ik wist wel dat zijn tempo te hoog lag voor mij, maar ik wilde toch proberen te volgen. Ik heb het zo'n vijf minuutjes volgehouden. Toen was de pijp uit. Motor opgeblazen. Ik ben rustig blijven lopen tot de ademhaling terug onder controle was. Nadien kon ik terug versnellen. In totaal heb ik 10 km gelopen in zowat 55 minuten, een opwarming van ongeveer vijf minuten inbegrepen. Gisteren heb ik een mailtje ontvangen waarin Sissi Callewaert , onze trainster, aankondigde dat ze kandidate was voor de verkiezing van miss Nacht van Vlaanderen. En vandaag heb ik al een foto gezien van de zes kandidates. Ik kijk al reikhalzend uit naar die badpakkendefilé. Neen, alle gekheid op een stokje. Als er één iemand die titel verdient, dan is het toch wel Sissi. Niet alleen zelf een heel goede atlete maar bovenal een keigoede trainster die alijd met raad en daad voor iedereen klaar staat. Kortom,iemand met een hart voor de loopsport. Dat ze ook nog eens supportert voor Cercle, zullen we maar met de mantel der liefde bedekken,zeker? Op vrijdag 1 juni, kun je haar steunen in 'zaal de bosgalm' in Torhout. Hopelijk kan ik aanwezig zijn. Indien niet, dat duimen we alvast op de goede afloop.

20:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-05-07

Respect voor alle marathonlopers

Vanmorgen was ik om acht uur stipt in heb bos. Mijn plan: twee uur lopen. Net op het ogenblik dat ik zou starten, kwam 'Tante Els' eraan. Dat is de tante van Sarah, het vriendinnetje van Justine en Amber, die toevallig net dit weekend bij ons logeert. Het eerste rondje van vijf km liepen we samen in 33 minuten. De rest van de duurloop stond ik er jammer genoeg alleen voor. Na ongeveer 15 km begon ik het toch lastig te krijgen. Je voelt echt de energie uit je weg glijden. De voetjes begonnen wat pijn te doen. Ik heb precies twee uur gelopen over twintig kilometer. Het was de eerste keer dat ik zo lang naeen liep, en bij deze wil ik toch nog eens zeggen dat mijn respect en bewondering voor de marathonlopers alleen maar groter wordt. Ik weet wel, het is iets dat je langzaam opbouwt, maar toch..Ik vind het in ieder geval een fenomenale prestatie, die 42 km uitlopen.

11:21 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-05-07

We vlogen er weer in, tijdens de training.

Na een rustpauze van twee dagen waren mijn voeten voldoende hersteld voor de training van Torrac. Er waren vandaag iets minder lopers dan anders, omdat er ook een wedstrijd was in Jabbeke voor het houtlandcriterium. Ik hoop dat alle collega's een goede prestatie zullen leveren, vanavond. Na een goeie opwarming, kwestie van de kans op blessures tot een minimum te beperken, vertelde Sissi wat ze vandaag voor ons in petto had. Het was interval op de langere afstand. We begonnen met één rondje van zowat anderhalve kilometer aan een redelijk tempo. Nadien mochten we een tweede rondje proberen maar een halve minuut sneller. Bij aankomst had ik al het gevoel dat ik niet veel vlugger meer zou kunnen. Als toemaatje hadden we nog een derde rondje. Opnieuw een half minuutje sneller. En ook deze keer lukte het. Maar ik had echt geen overschot meer.Toch was ik erg blij dat het gelukt was. Nadien volgde nog een tiental minuutjes rustig uitlopen. Toen begon ik opnieuw last te krijgen van mijn voeten. De blaren waren weer opengekomen. Ik heb nu ook ontdekt dat ik twee blauwe teennagels aan het krijgen ben. Ja, je bent supporter van Club, of niet hé. Nu de voeten laten rusten tot zaterdagmorgen, en dan heb ik een tweeurenloop gepland. Aangezien ik geen masochistische neigingen verttoon, zal die zeker afgewerkt worden met de oude schoenen. Zoniet kan ik het Rode Kruis inschakelen. Tot slot wil ik melden, dat voor mij nu het weekend begonnen is. Aan alle sukkelaars die vrijdag moeten werken, wens ik toch veel goede moed en arbeidsvreugde.

21:12 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-07

nieuwe schoenen, miserie, miserie

Na een loopvrij weekend vond ik het meer dan tijd om nog eens de beentjes uit te zwieren. Ik dacht bij mezelf, misschien is het wel het moment om mijn nieuwe loopschoenen eens uit te proberen. Zo gedacht, zo gedaan. Zeker niet overdrijven. Acht kilometertjes leek mij een haalbare kaart. Na zowat zes kilometer bleek ik plots heel veel last van mijn voeten te krijgen. Neen, die Leffe's zijn nu toch al lang verteerd. Het was echt een brandend gevoel. Op een bepaald ogenblik was het niet meer te harden, en moest ik verder wandelen. Thuis aangekomen heb ik mijn 'poezelige voetjes' eens grondig geinspecteerd, en zowel links als rechts aan de binnenkant een blaar. Shit, excusez-moi le mot, hoe ga ik volgend weekend in hemelsnaam een lange duurloop proberen? Het probleem komt denk ik door de steunzolen, die nu misschien iets anders liggen dan in mijn vorige schoenen. Jammer genoeg waren mijn vorige schoenen niet meer beschikbaar. De vorige keer kon ik krek dezelfde schoenen kopen, en de overschakeling ging als vanzelf. Wanneer het niet vlug betert moet ik misschien iets aan mijn steunzolen laten schaven. Afwachten maar. Gisteravond heb ik mezelf alvast ingeschreven voor de Mc Bride Run en voor De Nacht van Vlaanderen. Helaas begint ook mijn scheenbeen wat te protesteren. Daarom vond ik de overschakeling naar nieuwe schoenen ook nodig. Nu, een paar dagjes rust zullen wel wonderen doen, en woensdag probeer ik nog eens met de nieuwe schoenen. Misschien kan ik zaterdag voor mijn twintig kilometers terug de oude vertrouwde schoenen aantrekken. We zien wel. Iedereen nog veel loopplezier gewenst, en aan de collega-lopers met een blessure: kop op.

20:33 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-05-07

Proficiat aan alle moeders

huboEerst en vooral een dikke proficiat aan alle moeders! In mijn moeders tuin ben ik bezig met veranderingen te doen. Daarom had ik twee tuincircels besteld, doorsnede drie meter, met klinkers. Die mocht ik gratis naar huis brengen met de Hubo camionette. In ware Bob de Bouwer stijl reed ik alzo door Torhout. Bij moeder aangekomen volgde het zware werk. Alle stenen met de kruiwagen uitladen naar de achtertuin. Hard labeur, al zeg ik het zelf. Ik vond het minstens even lastig als de avond voordien tijdens de corrida. Vandaag voel ik me ook precies een manneke van 80 jaar. Stram, stram, stram. Gisteravond heb ik dan kennis gemaakt met een keukendeur, toen ik Jef Hoeybergs aan het spelen was met mijn eigen gezicht. Het gevolg was een sneetje van ongeveer 1cm. Gelukkig geen diepe wonde. En nee, ik had geen slaag gekregen van Brenda. Hoe lomp kun je zijn, nietwaar. Nu is het tijd om te eindigen want straks rijden we naar Ninove voor een bezoekje aan mijn teergeliefde schoonmoeder.

09:55 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-05-07

de corrida: het verslag

leffeOm zeven uur parkeerde ik mijn auto op de parking van mijn werk.Ik kon al direct Charlotte en Francis begroeten. Gewoon de straat oversteken en we konden aan de 'opwarming' beginnen op het sportplein.Nadien begaf ik me naar de start in de Bruggestraat. De Torrac-kleuren waren weer heel erg aanwezig. Ik schat dat er ongeveer een duizendtal lopers waren. Om kwart voor acht weerklonk onder een dreigende hemel het startschot. Het was toen al duidelijk dat het niet droog zou blijven. Vanaf km drie zorgde een mals regenbuitje voor wat afkoeling. In tegenstelling tot in Dwars door Brugge had ik direct het goede tempo te pakken. Via de keibergstraat ging het licht hellend tot in Groenhove, waar we een stukje van mijn trainingsparcours mochten afleggen. Aan zeven km was er waterbedeling.Toen begon ik het al iets moeilijker te krijgen. Ik had mijn wagonnetje aangepikt bij twee dames die er een heel mooi tempo op nahielden. (net haalbaar voor mij) Net als tijdens de bruggenloop kreeg ik ook nu af te rekenen met steken in de milt. Verdorie! Vroeger had ik daar nooit last van. Het was echt op de tanden bijten.Op 500 meter van de streep stond Sissi ons aan te moedigen, maar helaas kon ik niet meer versnellen. ' Het vat was af.' Toch kon ik doorbijten en ik ben gefinishd in een mooie 47'30. Eén minuutje trager dan mijn persoonlijk record die ik vorig jaar in dezelfde wedstrijd heb gelopen. Na een deugddoende douche was het tijd om wat bij te tanken. Aan de bar mocht ik Werner, Francis, Charlotte, Koen Jonckheere,Bruno, Frank en Betty Spencer , Veerle jogginggirl en last but not least Koentje vansteenkiste begroeten. De Leffe's liepen vlot binnen (bedankt nogmaals Koen en Walter, voor de traktatie van alle webloglopers) en de gesprekken waren heel leuk. Het was ongeveer 23 uur toen ik tevreden terug thuis kwam na een mooie avond. Walter heeft er terug alles aangedaan om er een mooi loopfeest van te maken. Proficiat voor de geslaagde organisatie.

14:13 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-05-07

Woensdagavond, regenloopje.

Vanavond uit nieuwsgierigheid toch eens op de uitslag van Dwars door Brugge gaan piepen. Met een tijd van 1 uur 16 minuten en 31 seconden ben ik de 2535e op 4775 aangekomen deelnemers. Net niet in de eerste helft van de rangschikking, maar toch niet slecht, al zeg ik het zelf. Vanavond was er Torrac-training. Met het oog op de wedstrijd van vrijdag was het eventueel een training met de handrem op, want het zou onverstandig zijn om nu nog te veel energie te verspillen. Gisteren ben ik nieuwe loopschoenen gaan kopen in Running Center in Brugge, en nadien nog doorgereden naar Decathlon in Roeselare (daar kon in nog een cadeaubon inruilen) Daar kocht ik nog een nieuwe regenjack (mooi rood) en nog wat sokken. Met die nieuwe schoentjes ga ik evenwel niet lopen in de regen en de modder. We kregen ook het Clubblad van Torrac mee naar huis. Altijd leuk om te lezen.Deze keer staat er een artikel van mij in over het weekendje Parijs van een tijdje geleden. Tot slot nog dit. Ik krijg het echt niet over mijn hart om vanavond te supporteren voor Anderlecht. Geef mij maar een finale tegen Standard Luik. Als we die dan kloppen is de vreugde nog zo groot.

21:10 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Yes, Yes,Yes!

clubLeve Club! De verrijzenis is niet op paaszaterdag gebeurd, maar op acht mei.Supporter ben je in goede en kwade dagen, het is een beetje zoals een huwelijk.Eindelijk nog eens een topmoment voor Blauwzwart. En nu Anderlecht kloppen in een onvergetelijke bekerfinale!

07:37 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-05-07

 Aftellen tot de Corrida

Wegens de grote drukte slechts een kort berichtje vandaag. Vergeet niet mee te lopen met de st Rembertcorrida in Torhout. Ik moet jullie niet meer vertellen wat er daar allemaal te verdienen valt. Dat heeft Koen Vansteenkiste al uitgebreid gedaan. Wist je trouwens dat Koentje TWEE keer heeft ingeschreven voor de corrida. Dat noem ik pas echte toewijding. Eén keer betalen volstaat, hoor, Koen.Hopelijk wordt het een mooie, zonnige en windvrije vrijdagavond, zoals we er de laatste tijd al veel hebben gehad. Dit keer zal ik uiteraard niet lopen met de weblogT-shirt, maar met die van Torrac. Ik hoop er echter toch veel webloglopers te ontmoeten. Enne, wie er dit jaar niet bij kan zijn, volgend jaar een half dagje verlof nemen! Dan zorgen we ervoor dat Walter een gratis vat mag laten aanrukken.

20:09 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-05-07

Dwars door Brugge, het verslag.

Vandaag was het eindelijk zo ver. Een eerste serieuze test hoe het met de conditie gesteld is. We mochten onze duivels ontbinden in 'Brugge die scone'. Om het parkeerprobleem te omzeilen besloot ik met de trein te gaan. Ik was blijkbaar niet de enige loper met dat idee. In Brugge hadden we afgesproken naast de stand waar de T-shirts werden uitgedeeld. Daar stond namelijk 'onze' Julie. Ook zij had T-shirts bij om uit te delen. Hierbij wil ik haar nogmaals van harte bedanken voor alle tijd en energie die zij hierin heeft gestoken. Voor één keer werd het Torrac-T-shirt uitgetrokken. We waren fier om ons te outen als lid van de webloglopers. Dat begint stilaan een grote familie te worden. Naast Julie en Maarten waren ook Katrien, Els,Edith, Homer, Harmsie,Achieltje,Yves,Ginette, Clint, Werner, coach Mario en de twee Koenen aanwezig. Hopelijk vergeet ik niemand. Ik ben vooral blij dat ik eindelijk eens wat bloggers in 'levende lijve' heb ontmoet. En ik moet zeggen, het zijn stuk voor stuk toffe kerels en meiden. Van mijn eigen loopclub Torrac heb ik Chris, Nancy, Claudia en Eric ontmoet. Omdat we veel te vertellen hadden tegen onze collega bloggers kwamen we bij de start nogal achteraan te staan. De eerste kilometer legden we af in zeven minuten, en ook de twee volgende konden we niet echt doorlopen volgens het gewenste tempo. Er liepen zowat vijftig supporters van Cercle mee, wat zou betekenen dat zowat een kwart van het totaal aantal Cercle supporters daar aanwezig was. Ongelofelijk toch! katrien voelde zich in haar sas.Reeds van bij de start voelde ik een dringende aandrang om een plaspauze te nemen. Helaas leende het parcours zich hier niet toe. Op de tanden bijten dus.Echt een beginnersfoutje..Eens we echt op toerental waren liep het heel lekker. Na ongeveer 12 km stond ook mijn nichtje katrien langs de weg te supporteren. Volgend jaar zelf meedoen,hé! Ik denk dat ik afgeklokt ben op 1 uur 17 minuten. Ik ben dus heel tevreden. Sissi heeft goed werk geleverd. Ik vloog de heuveltjes op, en op het einde had ik nog energie over om er een machtige eindspurt uit te persen. Meer moet dat niet zijn hé. Achteraf was er nog mogelijkheid om je te laten masseren en daar hebben Els en ikzelf gretig gebruik van gemaakt.belfortMoe maar voldaan nam ik de trein terug naar de sparrestede.Nu goed rusten, woensdag nog een Torrac training en vrijdag is er dan eindelijk de lang verwachte Corrida.

20:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-05-07

Krachttraining in Groenhovebos

Na een looppauze van bijna vijf dagen was ik echt geprikkeld om er eens goed in te vliegen. Ik was al van de partij van 10 voor zeven in het Groenhovebos. Na een opwarming waarbij ik weer spiertjes ontdekte waarvan ik het bestaan zelfs niet vermoedde, vernamen we van Sissi dat er krachttraining op het programma stond.Ze had een licht hellend dreefje uitgezocht van ongeveer vierhonderd meter. Die deelden we in in drie sectoren. Het eerste deel werd relatief rustig gelopen. Daarna zowat 150 meter een stevig tempo. En tot slot mochten we nog zo'n 100 meter de gashendel helemaal openzetten. Dit hebben we vijf keer uitgevoerd. Ik kan je verzekeren: het was een lichte helling, maar je ademhaling ging toch met een ruk de hoogte in. Nadien volgde nog een rustig duurloopje van ongeveer anderhalve kilometer. Alweer een schitterende training van Sissi. Morgen nog een spinningsessie en dan zijn we hopelijk klaar voor Dwars door Brugge.Ik ga maar vlug afsluiten, want ik moet de dochters nog een nachtzoentje gaan geven.

21:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-05-07

1 mei, dag van de tuinarbeid

Vandaag 1 mei, dag van de arbeid. Wat kon ik beter doen dan een dagje bij ma gaan werken in de tuin. En ik ben heel tevreden over de vorderingen die ik vandaag heb gemaakt. Omdat ik de laatse week wat pijn heb gevoeld aan mijn linker scheenbeen,(altijd diezelfde verdomde plaats) heb ik het bewust wat kalmer aan gedaan. Ook met het vooruitzicht van Dwars door Brugge, natuurlijk.Toch vind ik dat het nu lang genoeg heeft geduurd. Ik kijk al reikhalzend uit naar de Torractraining van morgen. Verder hoop ik binnenkort eindelijk tijd te vinden om eens tot in Brugge te rijden voor een paar nieuwe loopschoenen. In deze rustige loopweek ben ik nog eens begonnen aan een boek. ' Het recht in eigen hand' van Simon Kernick. Het is een misdaadroman van het type dat je het liefst in één keer zou willen uitlezen. Uitermate spannend dus.Vroeger las ik nu en dan een spaans boekje. Ik heb nog twee jaar avondlessen Spaans gevolgd. Nu heb ik daar helaas geen tijd meer voor.Tot slot nog dit: hasta la vista, baby

21:26 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |