28-11-07

kwakkelweek

Dag beste bloggertjes,

De laatste dagen was ik wat ziekjes. Als gemotiveerde werknemerKnipoog ben ik wel blijven werken, maar eigenlijk voelde ik me belabberd. Spierpijn, hoofdpijn, buikpijn, de hele reutemeteut. Gisteravond ben ik om tien uur (voor mijn doen supervroeg) gaan slapen. Ook vandaag was ik nog niet super, maar toch is er al wat beterschap. Ik heb de Dafalgan's aan de kant kunnen laten. Uiteraard zou het onverstandig zijn om nu te gaan trainen. Ik zag het echt nog niet zitten vanavond. Hopelijk ben ik vrijdagavond weer in superform, zodat ik weer kan genieten van een deugddoende training. Ondertussen hou ik me bezig met lezen over sportievelingen;Smile Ik lees het boek ' Ik , Sven Nys. Echt een aanrader. Het leest heel vlot. vandaag zat er een uitnodiging in de bus voor de verkiezing van sportman en sportvrouw van het jaar in Torhout. Daar gaan we zeker naar toe. De bekendste genomineerden bij de mannen zijn Joerie Vansteelant en Klaas Vantornout. Die laatste zag ik vanmiddag in vol ornaat voorbijfietsen na zijn training.

 

 

 

 

19:21 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-11-07

 

Zondagvoormiddag. Een mooi  zonnetje, maar toch zo fris... Na een inactiviteit van één volledige week deed het toch zo'n deugd om weer te lopen. Ik dacht, 'k zal er maar van profiteren, en ik heb dan maar drie rondjes gelopenSmile Vijftien kilometertjes in exact anderhalf uur. Op het schema van Mario stond 15 km loslopen. Los was ik in elk geval. Lachend, Behalve wat supporteren voor de cyclocrossers en wat lezen (heel spannnend, Micheal Connellconnely
y-Echo Park, echt een aanrader) heb ik die dag niet veel meer uitgespookt.

Lazy on a sunday afternoon, the Kinks wisten er ook al over mee te praten, zoveel jaren geleden.

18:47 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-11-07

Eide van een rustige loopweek.

't Is al van zondag geleden dat ik nog eens gelopen hebFronsen Veel te lang, als je 't mij vraagt. 't is dan ook een hele drukke week geweest en ook 't weekend wordt weer druk. Vanavond gaan we bij ma op bezoek. Zij is gisteren 75 jaar gewordenLachend en ze is nog heel erg kwiek.  Morgen gaan we dan op bezoek bij mijn schoonouders. Helaas zondag geen Make-a-Wish happening voor ons, maar ik ben ervan overtuigd dat het weer een groot succes wordt. De bekroning van alle inzet van een groepje lopers met het hart op de juiste plaats.

Na mijn halve marathon, had ik hier en daar wat pijntjes. Daarom denk ik dat de rustige week die ik nu gemaakt heb (op loopgebied natuurlijk) misschien wel eens deugd zal gedaan hebben. Zondag bind ik opnieuw de shoes aan, en dan ben ik opnieuw met volle moed vertrokken om de basis te leggen voor een hopelijk schitterend voorjaar. Alleen al in maart staan drie wedstrijden op het programma, en ik wil voor elk van die doelen, streven naar een PR; Zo ambitieus ben ik dus wel.

18:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-07

De zwemmarathon: het verslag

Gisteravond boden vijf enthousiaste werknemers van DGZ (Ellen, Sophie, Isabel, Philip, en uiteraard mezwemmers 2
zelf, zich rond kwart voor zeven aan in het zwembad. We hadden gedacht dat we elk een half uur zouden moeten zwemmen, maar eigenlijk was het de bedoeling dat we samen een half uur zouden zwemmenSmile Eerst zouden we rond 21 uur moeten starten.  Ai, nog zo lang wachten, dachten we.. Iets later bleek dat er minder ploegen waren dan gedacht en dus konden we al starten om 20 uur. Na een lichte opwarming (we mochten ons toch zeker niet teveel op voorhand vermoeien) klonk het startsein , en weg waren we. We mochten om beurt 50 meter zwemmen, en toen werden we afgelost door een collega.

Het zwemmen was toch intensief, en eigenlijk waren we blij, dat het eindsignaal weerklonk.  Fantastisch, we werden tweede na een nek-aan-nek-race met de eerste groep! De eerlijkheid gebied me om te vertellen dat er slechts 2 (twee) ploegen deelnamenKnipoog De eerste ploeg bestond uit een groep superatleten, zwemleraars en andere sportievelingen. Groot was onze verbazing toen bleek dat nog iemand van DGZ bij de concurentie zwom. wij maalden 1100 meter af, en onze tegenstrevers 1800 meterSmile Echt een nek-aan-nek-race, zoals ik al zei.

Uiteraard was er nadien ook nog de après-swim. We hebben er in elk geval een mooie avond van gemaakt. Uiteraard doen we volgend jaar weer mee, misschien wel met twee teams. Hopelijk zijn dan de supporters wél massaal van de partij.Knipoog

 

18:15 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-11-07

Eindelijk nog eens gelopen!

HuilenVrijdagavond had ik een afspraak in het zwembad. Neen , geen lopen deze keer.. Omdat de achillespees toch nog lichtjes opspeelde verkoos ik te zwemmen.  Er moet toch wel één keertje getraind worden voor onze zwemmarathon van woensdag. Het heeft me verbaasd hoe intensief die zwemsport toch ook is. Tijdens mijn halve marathon, zondag, zat de hartslag zo rond de 160 met pieken tot 165. Ik had de ademhaling perfect onder controle. Na enkele keren vijftig meter crawl (mijn minst goede zwemstijl) was ik al goed buiten adem, en die hartslag, ik durf er niet aan denken hoe hoog die wel was. Dat belooft dus voor woensdag. Smile Nu, we doen mee voor de fun, zeker niet voor de competitie.

Vanmorgen was ik heel blij om nog eens naar het groenhovebos te trekken. Het was al van woensdag geleden dat ik nog gelopen had, en ik kreeg al ontwenningsverschijnselen:  verwijdde pupillen, zweten, beven, de hele rimram dus. Volgens Mario zijn schema moest ik 12 km lopen aan 6 minuten de km. Ik heb me daar mooi aan gehouden.Lachend Er was ook een mountainbike tocht, en we werden steeds voorbij gevlamd door fietsers. Vorig jaar deed ik ook wel eens mee, maar sedert een val ben ik wat minder enthousiast geworden over dat moutainbiken. Mijn fiets is trouwens nog steeds niet hersteld na die val. Geef mij dan maar het veldrijden op den TV. 't was weer topspektakel vanmiddag, met Sven Nijs als verdiende winnaar.

Helaas was het topspektakel gisteravond met de rode duivels veel minderHuilenZe hebben voor de verandering nog maar eens verloren. Ik vrees dat het lang zal duren vooraleer we nog eens op een groot tornooi zullen spelen. Er zelf eentje organiseren zal wellicht nog de enige optie zijnSmile 

 

 

 

18:25 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-11-07

Hansy gaat voor de marathon!!!

Na de wedstrijd zondag, was het gisteravond opnieuw training geblazen. Gelukkig stond er opnieuw geen te zware training op het programma.We liepen het 'crossparcours' (dwz rond de voetbalvelden) van ongeveer 1300 meter, en nadien één ronde op de zwarte piste waarbij we mochten versnellen. In totaal liepen we drie keer het crossparcours ( drie keer natte voetenSchreeuwen want er zat een drassig stukje bij.) en twee versnellingen. Af en toe voelde ik de achillespees een beetje trekken, maar echt last had ik er niet van. Misschien was het omdat het vandaag de dag van de dynastie was, maar er hing al  vorst in de lucht. De auto was vanmorgen toch wel vervroren.

Na de prestatie van zondag vind ik het tijd om me aan een marathon te wagen. Waarom niet?  Op 21 november geef ik het beste van mezelf in een 'zwemmarathon'..Hahaha. In het kader van de zwemweek wordt dat bij ons in Torhout georganiseerd. Samen met nog vier andere collega's vanop het werk, gaan we ervoor. Just for fun, uiteraard. In totaal mogen we elk een half uurtje zwemmen, maar ik denk dat het een estafette wordt.  Voor één keertje moet de Torractraining de plaats ruimen. Een beetje 'looprust' zal me zeker geen kwaad doen..

 

 

 

18:11 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-11-07

De halve marathon Deinze Aalter: het verslag

aankomst Hansy in Bellem
 Zaterdagavond hadden we het feestje van Torrac. Met het oog op zondag heb ik het alcoholverbruik beperktEten in mond Het was rond half één, toen we overladen met prijzen thuiskwamen. De afwezigen hadden in ieder geval ongelijk.

Toen ik gisteren aankwam in Bellem werden we getrakteerd op een heuse stortvlaag. Na het verkleden en het afhalen van het borstnummer werden we met de bus naar de start gereden. Op de piste in Deinze stonden een goede 300 lopers klaar voor hun wedstrijd. Onder hen ook Harmsie en Nico. Na één ronde op de piste werden we meteen geconfronteerd met de harde realiteit. Stevige wind die in het nadeel blies. Na 2 km had ik 9 minuten op de chrono staan. Iets te vlug, dacht ik, en  ik liet me uitzakken tot ik in een groepje kon lopen. Met deze wind was alleen lopen een beetje gelijk aan 'suicide' plegen.  Het duurde een tijdje tot ik een groepje vond waar ik me goed in voelde. Drie vrouwen en nog één man. Met ons vijven liepen we een heel mooi tempo. Na 1 uur hadden we  11 km gelopen.  Intussen was één van mijn vrouwelijke collega's verdapperd. Wij bleven trouw aan ons eigen tempo. Aan km 14 mochten we via een slijkerig paadje en een venijnig brugje veranderen van richting. Vanaf toen, zat de wind nog meer tegen. Ik zag toen dat mijn medelopers het moeilijk kregen. We begonnen ook lopers in te halen, en dat geeft vleugels. Rond km 17 kregen we opnieuw een heuveltje te verwerken. Toen liet ik de rest van ons groepje definitief achter. De intervaltraining van Sissi kwam me nu heel goed van pas. Ik was uit nieuwsgierigheid gestart met hartslagmeter. De hartslag schommelde meestal rond de 160, maar op het einde hing die riem rond mijn buik ipv rond mijn borst Lachend

Ik haalde nog verschillende lopers in, die ik de eerst 5 km moest laten gaan, en na een hele lastige laatste km ( weeral die wind) kon ik tenslotte finishen in 1uur 56' 48''.Tong uitstekend

De warme douche deed heel veel deugd. Op het einde van de wedstrijd voel je dat de energie op geraakt, en dan voel je de kou toch wel. Na een welverdiende duvel in een leffeglas kon ik heel tevreden weer huiswaarts rijden met als prijs ballekens in tomatensaus en vol-au-vent.Smile

Ondanks de tevredenheid besef ik tenvolle dat de halve marathon wel heel veel van mijn lichaam vergt. Vandaag had ik vooral last van mijn rechterkant, rug, heup, voet... Nu, de dokter van mensana had voorspeld dat er zich problemen konden manifesteren. Nu moet ik zo vlug mogelijk terug naar Sijsele om die steunzool te laten aanpassen. Ik denk dat het misschien ook wel tijd is, om nu wat rust in te bouwen...

18:28 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-07

I did it !!!!!

Oef, ondanks de felle wind ben ik  toch  geslaagd in mijn doel. Tong uitstekend Mijn vermoedelijke tijd : ergens tussen 1'56 en 1'57.  Mijn heup en achillespees doen pijn, maar ik ben toch erg tevreden. De rest van mijn verslag volgt later...

17:49 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-11-07

De sportactualiteit volgens Hansy

 

 Bart%5FSimpson

Oef, 't is gelukt, ondanks het feit dat we geen superwedstrijd hebben gespeeld, zijn we er toch in geslaagd om voor de zesde keer op rij de drie punten binnen te rijvenLachend Bij Cercle waren ze uiteraard een beetje ontgoocheld. Ze hebben zeker niet slecht gespeeld, maar een beetje pech, en toch ook wel een tekort aan echte 'killers' in de kleine rechthoek hebben ervoor gezorgd dat ze verweesd en puntenloos achter blijven. Ze mogen natuurlijk ook niet te goed spelen, want anders dan koopt Anderlecht op het einde van het seizoen hun drie beste spelers om ze nadien op de bank te laten wegkwijnen.Knipoog

Daarstraks nog genoten van de veldrit in Niel. Ook dat was topsport van de bovenste plank. Door de regenval van de voorbije dagen was het parcours herschapen in een modderpoel. Het was dus een parcours voor sterke kerels en goede lopers. Het is een nek aan nek duel geworden tussen Bart Wellens en Lars Boom. Na een lekke band van die laatste kon Bartje het verschil maken en de zegepalm grijpen. Sven Nijs werd in extremis nog derde voor 'oude' Groenendaal.

Tot zover het sportoverzicht van zetelatleet Hansy. Morgen daarentegen ga ik er zelf tegenaan in de halve marathon Deinze Aalter. Het is ook het Belgisch kampioenschap voor de NMBS, maar het is niet zeker of die ook van start gaan. Een wilde staking van de spoorbeambten behoort altijd tot de mogelijkhedenTong uitstekend Hopelijk staakt morgen ook de wind, want het laatste dat ik voorgeschoteld wil krijgen is een flink zeebriesje zoals we donderdagnacht te verwerken kregen. Morgen lees je uiteraard meer .

17:01 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-11-07

voorbeschouwing: de derby van vrijdag en het Torracfeestje één dag later.

vlagNa de Torrac-training van gisteren trok ik vandaag alweer naar dezelfde plek. Nu stond er een individuele training op het menu van de chef (coach Mario)Het voorgerecht is zoals altijd een lichte opwarming en toen was ik vertrokken voor the maindish. Acht kilometertjes aan 5'30 de kilometer. Twee dagen na elkaar lopen, is iets wat ik normaal niet zo vlug zal doen, maar morgenavond had ik een afspraak met onze tandarts, en iets later op de avond met onze minister. Wat betreft die eerste afspraak, daar zit ik nu echt niet naar uit te kijken. Controle op gaatjes en dan tandsteen verwijderen. Vooral dat laatste is een pijnlijke bedoening. Ik zit dan gespannen in mijn stoel te zweten... Niet te doen. Het tweede deel van de avond is leuker. Elke inwoner van Torhout heeft een invitatie gekregen voor 'De nacht van onze minister'. Hilde Crevits, zelf ook een fervent loopster, zal die avond ondermeer geintervieuwd worden. Ook de minister-president en zelfs Yves Lesperme (pardon, Yves Leterme) zouden aanwezig zijn. Niet dat ik zo politiek geïnspireerd ben, maar het kan altijd wel eens leuk zijn, en we zullen er wel een aantal bekenden tegen het lijf lopen.Die avond is er dan ook weer dat matchke, je weet wel, die van de groentjes tegen de blauwtjes. Neen, niet de liberalen tegen de ex-agalevers maar de Cercle-trutjes tegen de Club-zotjes. Als Clubsupporter hopen we natuurlijk op de drie punten, maar als het een open match wordt met veel kansen, dan zou ik me zelfs kunnen verzoenen met een drawke, Hoewel, Sterchele zal nog eens ontploffen en aan de rust staat het al 0-3. Voila, een gedurfde voorspelling uit de glazen bol van Hansy.Zaterdagavond staat dan het Clubfeest van Torrac op het programma. Feesten als de beesten. Hoewel, met een halve marathon op het menu, the day after, zal het vooral opletten worden. De duvels en Leffe's zullen tot een minimum beperkt worden. Eigenlijk wordt dit feestje de bekroning van het eerste jaar waarin Sissi het roer overnam van Jan Pollefeyt als trainster van de 'rode garde'. Ze heeft dat goed gedaan.Veel variatie in de trainingen, goede opwarmingen, (zie maar eens naar het aantal blessures bij ons, valt echt goed mee vind ik) en altijd goede tips. Het is dus een heel goed loopjaar geweest.Dat Sissi en haar Bart Cerclesupporters zijn nemen we er maar bij. Noboddy's perfect, zou ik zo zeggen... Hihihi...

19:28 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Eindelijk nog eens lopen

Het was al van zondagmorgen geleden dat ik nog eens gelopen had. Veel te lang naar mijn gevoel. Ik ben dan ook al lopend richting sportplein getrokken, kwestie van wat extra kilometertjes te maken. Het was intervaltraining gisteren, maar zoals Sissi beloofd had, was het niet zo intensief als de voorbije weken. Toch kon ik het niet laten om het laatste rondje nog eens goed door te trekken. Nadien samen met mijn buurman Wim terug richting huis getrokken. Als alles goed gaat, staat er ook vanavond looptraining op het programma

07:55 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-07

Marathon van New York

Zopas op tv gekeken naar de marathon bij de vrouwen. Het werd een wedstrijd waarin twee vrouwen de rest van het deelnemersveld overklasten. Superpaula Ratclife zegevierde voor Gete Wami. Formidabele prestatie van deze twee loopsters! Eindtijd: net geen parcoursrecord met iets meer dan 2 uur 23.

18:14 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Samen lopen, zoveel leuker, maar..ook sneller.

Vanmorgen vroeg opgestaan voor een duurloop van 12 tegen 6 minuten per km.Ik ben vol goede moed vertrokken, na 4 km had ik 24 minuten gelopen, maar...Toen heb ik me laten verleiden om iets sneller te lopen. Ik kwam een groepje lopers tegen, en de Luc ken ik vanop het werk. We hebben elkaar wel al eens tegen gekomen tijdens het lopen, en toen hij vroeg om mee te lopen, was ik verkocht. Hoewel de lopers zo vriendelijk waren om het tempo te minderen voelde ik toch dat we vlugger liepen dan die 6 minuten per km. Slechte punten voor mij, en strafstudie van meester Mario. Niet goe bezig, zou ik zeggen. Pas begonnen, en al het schema van de coach aan mijn loopschoenen gelapt... Ik denk dat we ongeveer 13,5 km gelopen hebben in 1 uur 14. Vanaf nu beloof ik op mijn plechtige communiezieltje om niet meer vlugger te lopen dan aangeven op het schema.Tot slot nog de voetbalcommentaar. Brugge boven! 't Was wel geen goede match van blauw zwart, maar ze hebben toch maar weer de drie punten binnengehaald.Ook Cercle blijft verbazen, maar voor de derby gaan ze toch voor de bijl. Enfin, dat hopen we toch...

12:54 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-11-07

Trainen in het zwart.

Vandaag was ik één van de sukkelaars die moest gaan werken. tja, de brug maken kennen ze niet bij DGZ... Toch was het vandaag erg kalm. De dierenartsen maken namelijk wél de brug. Zodoende kon ik om half vijf al in weekend gaan.Ik moest nog wat foto's ophalen die ik had laten afmaken, en nadien ging het richting sportplein. Groot was mijn verbazing toen ik daar voor een gesloten deur stond. Ah Jaaa! Op allerzielen is er toch geen kat die aan lopen denkt, dus...Het sportplein maakt de brug! Wat nu gezongen? Dan maar vlug tot aan het bos.Het begon al lichtjes te schemeren en na een gesprekje met een collega loper begon ik eraan. Op het schema van Mario stond: Wisselloop van 8 km/500 meter loslopen en 500 meter tegen 4,50 min de km. Het spreekt vanzelf dat het een beetje improviseren was. Je weet wel, van dat 'nattevingerwerk'. Na zowat zeven versnellingen werd het echt aardedonker en gisteren had ik nog een echte thriller gezien over een serial killer die zijn slachtoffers op allerlei vreselijke manieren naar het hiernamaals hielp. Ik ben geen bangerik, maar ik koos toch maar richting auto. Vanavond stond er zoals het een 'sportman' betaamd een frietkotbezoek op het programma. Goe bezig zie ik jullie denken, maar ook daarin overdrijf ik niet. 't Is weer weekend, en dat is voetbaltijd. Johan Vermeersch, de voorziter van Brussels, dat is toch geen racist! Hij betaalt zelfs zijn spelers uit in het zwart. Zo zie je maar, zelfs in eerste klasse bulkt het nog van de amateurs. Wat betreft Club en Cercle: Blauwzwart moet Zulte Waregem oppeuzelen, en Cercle gaat het de walen uit Bergen lastig maken. Het wordt een 'non' voor strikkemans Elio di Rupo.

20:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-11-07

rustdag na zware intervaltraining.

Gisteren had ik een dagje verlof. 's Morgens had ik een afspraak in 'Mensana' om te laten controleren of mijn steunzolen nog in orde zijn. Na enkele minuutjes op de band lopen kreeg ik uitleg van de dokter. Door de verandering van schoenen zou het kunnen dat ik wat last krijg aan mijn rechter been. Toch wordt er niks veranderd aan de steunzolen zolang de klachten uitblijven. Krijg ik last, dan moet ik zo vlug mogelijk terug naar Mensana om het probleem op te lossen.Gisteravond was het terug verzamelen geblazen voor de training van Torrac.Na een goede opwarming stonden er zes versnellingen van 200 meter op het menu.Tijdens de versnellingen was het 'alles geven', en dan 200 meter recup tot de hartslag weer gedaald was. Ondertussen heb ik ontdekt dat ik in het Torraccriterium tweede sta. Eigenlijk ben ik een beetje beschaamd, want er staan achter mij stuk voor stuk betere lopers.Per training krijg je echter één punt, en ik ben heel regelmatig naar de trainingen gekomen. Op de busreis heb ik met het oog op Eindhoven de korte afstand gekozen. Ik was de enigste loper in mijn categorie en dus heb ik toen ook veel punten gekregen. Vandaag staat er na de zware training geen lopen op het programma, maar ik zal genieten van het veldrijden op TV. Op de koppenberg wordt er altijd spektakel geleverd. Het is een wedstrijd die niet liegt, de sterkste van het lot zal winnen. Wordt het Nijs, of kan mijn 'verre gebuur' Klaas van Tornout dit keer met de bloemen gaan lopen? We zullen zien.

09:57 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |