30-12-07

laatste loopje in 2007?

Vanmorgen vroeg opgestaan voor wat wellicht het laatste loopje zal zijn van 2007. Vreemd, toe ik vertrok stond ik daar helemaal niet bij stil. De thermometer in mijn auto gaf zes graden aan, en er scheen een prachtig zonnetje. Ideaal loopweer gewoon. Na de intervaltraining van eergisteren was het tijd voor een iets langere duurloop. Ik reed naar de Warande, al waar ik kon starten op de oude spoorwegbedding Torhout-Oostende. Ik liep exact 35 minuten richting Oostende, en nadien 34 minuten terug. Qua ondergrond is het aangenamer lopen, dan gewoon op straat. Het voordeel van dit traject is dat je omzeggens geen auto's tegenkomt. Je loopt er mooi in de natuur. Het nadeel is dat je twee keer dezelfde weg moet afleggen. En, bij een eventuele kwetsuur halverwege zit je natuurlijk wat in de puree. Maar daar mag je dan niet aan denken.  Hierbij wens ik iedereen nog een heel leuk eindejaar en een schitterend 2008, zowel op familiaal-als op loopgebied. See you next year!!

19:54 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-12-07

Torrac, ik mis jullie elke dag een beetje meer

LachendSmileSmileSmileSmile28 december,onnozele kinderdag. 42 jaar geleden, volgens mijn moeder sneeuwde het lichtjes toen ik 's morgens vroeg om acht uur geboren werd. Eigenaardig, nu ben ik veel meer een avondmens dan een ochtendmens, maar ik vind het nog altijd leuk als het eens sneeuwt. Een mooi wit sneeuwtapijt, bij ons in Westvlaanderen krijgen we het niet zo veel meer te zien, maar voor grote en kleine kinderen bljft het een fantastisch gebeuren. Misschien komt het er een dezer weken nog wel eens van... Na lekker lang uitslapen en ontbijten vond ik het een ideaal moment om nog eens te gaan lopen. Het zonnetje was van de partij, en weg was ik. Omdat het nog tot 9 januari duurt tot de volgende Torrac-training ( Torrac, ik mis jullie elke dag een beetje meer....Knipoog) moest ik maar op mijn eentje interval gaan trainen. Gelukkig heb ik nog het schema van coach Mario waar ik uit kan putten. Na een goede training vlug huiswaarts, want 's namiddags met heel het gezin naar de film in Kinepolis te Brugge. De kinderen kozen voor K3 en de kattenprins. Wij dus ook Knipoog. Eigenlijk viel de film heel goed mee. Toen ik thuis kwam, had ik een E-card gekregen van de collega's op 't werk. Bedankt!

Vandaag mochten we naar het verjaardagsfeestje van het zoontje van vrienden van ons. Altijd leuk bij 'nonkel' Gino en 'tante' Els. Onze kinderen worden vlug groot. Te vlug als je 't mij vraagt. Soms zou het fijn zijn om de tijd wat stil te zetten... Ik verlang naar mijn volgende verjaardag, zei Amber onlangs, dan ben ik ook een tiener.  De tijd dat ik uitkeek naar mijn verjaardag lligt jammer genoeg al een tijdje achter de rug Smile. Maar, gelukkig heeft elke leeftijd zijn charmes. En, met het geld dat ik voor mijn verjaardag kreeg, ga ik binnenkort een hartslagmeter met GPS kopen. Dan kan ik Mario's richtlijnen nog beter volgen.Lachend

 

 

 

19:05 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-12-07

De kerstboodschap van Hansy I

LachendWaarde loopgenoten, tot u spreekt zijne majesteit Hansy I  in zijn kerstboodschap. Het is een jaar geworden waarin er heel veel gebeurd is. Ik heb halve marathons gelopen, een ten miles, 10 km wedstrijden...Ik heb  miserie gekend, afzien, blik op oneindig, in de hitte in Eindhoven, Ieper, Izegem.. Ik heb records gebroken, mooie prestaties geleverd, gelachen met de collega lopers, toffe gesprekken gehad. Kortom een jaartje met ups en downs zoals iedere loper ze wel eens kent. Ik heb mensen leren kennnen met een gouden hart, mensen met een droom, niet te beroerd om zich vol overgave in te zetten voor een goed doel. Ik ben fier, om ook een heel klein steentje te hebben bijgedragen aan Mario's droom.

Waarde loopgenoten, een nieuw loopjaar dient zich aan. Hopelijk wordt het voor elk van u een jaartje zonder blessures. Een jaartje waarin u nieuwe uitdagingen vindt, en die ook vol enthousiasme tot een goed einde kan brengen. Voor de ene is dit een marathon uitlopen, voor minder geoefende lopers kan dit een vijf -of tienkilometerloop zijn. Wat die uitdaging ook moge zijn. Beleef plezier aan je loopsport! Geniet volop wanneer het goed gaat, want een blessure loert vlug om het hoekje.

Ten slotte hoop ik de vele webloglopers nu en dan eens tegen te komen op één van de vele loopfeesten overal te velde. (En nadien aan de bar om te genieten van een welverdiende pot bier) Ik wil iedereen bedanken voor de postieve reacties op mijn blog dit jaar.

Tot zo ver de kerstboodschap van Hansy ILachend

23:06 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-12-07

 

Zoals gehoopt, en eigenlijk ook wel een beetje verwacht heeft Blauw-zwart gewonnen tegen Anderlecht. Een eerste titelkandidaat lijkt dus definitief uitgeteld voor de titel, maar er blijven nog een paar taaie klanten over. Het verschil met standard Luik bedraagt slechts drie punten, en ook cercle kan nog voor de verrassing zorgen. Het komt erop neer om met dezelfde spirit te blijven verder werken, en dan komen er nog heel veel mooie dagen voor de Clubsupporters. Wat een verschil met de vorige jaren, toen de ene wanprestatie na de andere volgde...

Ondanks de vrieskou ging ik gisteravond toch aan de slag op het Torhoutse sportplein. Omdat ik mijn chrono vergeten was, was het wel wat improviseren geblazen; Wegens te koud om traag te lopen, besloot ik lange versnellingen te doen. 800 meter tempo lopen, en dan 800 meter recupereren. Dit scenario werd vier keer uitgevoerd. Al bij al viel de koude nog mee. Nu is het afwachten tot woensdag waar Hansy met spijt in het hart de laatste Torrac-training van het jaar zal afwerken.

Vorige week was ik in decatlon om een paar nieuwe loophandschoenen te kopen, en die hebben hun nut al goed bewezen. Ik heb er mijn oog laten vallen op een hartslagmeter annex GPS-systeem zodat je steeds weet hoever je al hebt gelopen. Het kost 100 € en ik weet dus al wat ik met mijn verjaardagsgeld  zal kopen... Het lijkt me een heel handig instrument om de trainingen van Mario mee af te werken, want nu is het toch dikwijls gissen naar de afstand, tenzij je altijd op de piste traint, en dat is toch ook niet altijd even plezant. Oh, bye the way, ik verjaar op 28 december. Inderdaad, ja, onnozele kinderdag.Cool

18:22 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-12-07

verkiezing van de sportman en -vrouw in Torhout.

Gisteravond was er de verkiezing van sportman en sportvrouw van het jaar, hier in Torhout. Uiteraard mochten Brenda en ikzelf hierbij niet ontbreken. Heel wat clubgenoten waren eveneens aanwezig. Bij de vrouwen was de klus vlug geklaard; Els Verdonck was de enige genomineerde. Het doet altijd deugd als een loopster met de prijs gaat lopen.(let op de woorspeling!Knipoog Bij de mannen was er meer strijd. Er waren een vijftal genomineerden, met als twee grootste kandidaten Joerie Vansteelandt en Klaas Vantornout. Eerst was er een hommage aan Benny Vansteelandt. Aan zijn ouders werd ook een kunstwerk overhandigd. Na dit ontroerend moment was het tijd voor de winnaar. Het was spannend, maar Klaas Vantornout was een verdiende winnaar. Nadien volgde nog een receptie. Als fan van inspecteur Van Inn, dronk ik uiteraard Duvel. Het krachtige gerstenat dat gebrouwen wordt door Brouwerij 'Moortgat'. Gelukkig was Brenda nadien een goede chauffeur.

Na het opzetten van de kerstboom ( we zijn laat dit jaar), vond ik het tijd om zelf nog eens de sportman te gaan spelen. Onlangs kreeg ik de vraag van Katrien om eens een parcours uit te stippelen in Torhout. Ze zou samen met haar vrienden van de loopclub begin volgend jaar eens afzakken naar de Sparrestede om een tour te lopen. Ik startte in het Groenhovebos ( uiteraard) en 75 minuten later kwam ik op dezelfde plaats weer aan. Het traject kan nog wat langer gemaakt worden, maar vandaag was het berekoud... Mijn wangen waren zowat vervroren. Gelukkig doet een heet bad wonderen ('t schijnt slecht te zijn voor de vruchtbaarheid, maar ik heb toch al twee schatten van dochters) Na twee hete tassen thee, kon ik er terug tegen.

Deze week is het kalm geweest op bloggebied. Niet dat ik niet heb gelopen (maandag en woensdag), maar de inspiratie was precies op ( writersblock, weet je wel) Ik dacht er zelfs over om na één jaar op te houden met de blog, maar zover komt het niet. Misschien hou ik wel een korte stop. We zien wel wat het wordt.

Tot slot wil ik nog alle clubfans een riem onder het hart steken. We zullen die paarswitte jeanetten puntenloos terug naar huis sturen (Hierbij wil ik de jeanetten zeker niet beledigen). Het is tijd om Anderlecht definitief uit te tellen voor de titel. Hopelijk is het een objectieve scheids, want er lopen er veel tussen die toch altijd wat in het voordeel van Anderlecht fluiten. Nu, we moeten gewoon volop voor de zege gaan, en dan kan het volgens mij niet mislopen.

 

19:33 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-12-07

Loopje in het zonnige Groenhovebos.

Na de obligate karweitjes (apothekersbezoek, tankstation, bakkerij, kip aan 't spit bestellen) had ik nog een drie kwartier tijd om te gaan trainen. Tijdens de boodschapjes regende het, maar toen ik in Groenhovebos aankwam was de bui over, en een stralend zonnetje kwam te voorschijn. Ik heb zowat 35 minuutjes gelopen, met versnellingen in de bochten. Wegens het tijdsgebrek kon ik het schema van Mario niet volgen, maar vanaf volgende week probeer ik opnieuw een trouwe leerling van meester Mario te zijn.

12:42 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-12-07

weekend!!

Vandaag kreeg ik op onverklaarbare wijze plots pijn aan de onderkant van mijn voet. Erg vervelend. Hopelijk gaat het vlug over. Vanavond een half uurtje baantjes getrokken in het zwembad. Dat viel best mee. Mijn aversie tegen dat zwemmen is wel een beetje weg. Ruiken jullie het ook al? Inderdaad, het weekendCool  Geniet ervan, het is toch zo vlug voorbij...

 

20:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-12-07

Rustige Torrac-training op woensdagavond.

Gisteravond was ik na twee keer afwezigheid opnieuw present voor de Torrac-training. Uiteraard vond ik het geen goed idee om na de verplichte rust van de laatste tijd aan een intervaltraining te beginnen. Een rustige duurloop was meer gepast. We begonnen aan een relatief rustig tempo, en op het einde werd het tempo toch wat opgevoerd. Zo liep ik ongewild toch iets vlugger dan gedacht, maar ik kwam toch nooit in zuurstofschuld. Het was een deugddoende training. Nog twee keer worden we dit jaar op de piste verwelkomd door Sissi, en dan zit het jaar er al weer op. Onze eerste training van 2008 zal dan plaatsgrijpen op 9 januari als ik het goed voor heb. Niet te geloven hoe vlug zo'n jaartje voorbij vliegt...

Gisteren werd Sven Nys winnaar van de 'kristallen fiets'. Ondanks de groene trui van Tom Boonen, vind ik het oververdiend voor Sven. Eigenlijk mocht hij van mij vorig jaar al de laureaat zijn. Ook toen was zijn seizoen indrukwekkend.

Tot slot nog volgende opmerking: Cercle zal dit jaar jammer genoeg niet de finale halen van de beker van België. Willen ze europees spelen, dan zal het via de competitie moeten gebeuren...

 

18:17 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-12-07

Ik ben opnieuw loper!

Vanaf zondag ging het de goede kant op. Na een week waarin ik mezelf omzeggens moest dwingen om iets te eten, begon ik weer wat smaak in mijn eten te krijgen. Nu zou ik bij manier van spreken een paard op eten (sorry Katrien..) Vandaag voelde ik me opnieuw sterk genoeg om een toertje te lopen. Ik ben van bij ons thuis vertrokken voor een tochtje van net 50 minuten. Uiteraard heb ik geen seconde geforceerd. Het werd een rustig duurloopje met de ademhaling en de hartslag mooi onder controle. Ik ben het lopen toch nog niet verleerd, na een inactiviteit van net geen tien dagen.Morgen staat er alweer een training op het programma. 't Is al een tijdje geleden dat ik mijn Torrac-vrienden nog heb gezien. Ik kijk wel uit naar die training van morgen. Wat betreft het voetbal van dit weekend: spijtig dat Club niet optimaal heeft geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrenten. Winst zou ze toch wel een mentale tik hebben bezorgd. Spijtig genoeg kan Blondelleke zijn temperament nog altijd niet meester. Een hele goede voetballer, maar 't is verdorie toch een smeerlapke om tegen te spelen. Altijd op de grens, of net erover, en vroeg of laat heb je dan wel eens prijs. Nu, als we binnen enkele weken winnen tegen Anderlecht, dan is alles vergeven en vergeten.

 

 

20:57 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-12-07

Hansy blijft sukkelen met de gezondheid

Na enkele dagen sukkelen kreeg ik er vrijdag nog diarree bovenop. Gaan werken lukte nog, vrijdag morgen, mits nu en dan een pitstop. Vrijdagavond was het pas helemaal een ramp. Na sterren op het ijs, werd het nu sterren boven de toiletpot.Fronsen Heel de nacht last van ' de vliegende spetter' met als toemaatje nog maagpijn. Er zat vanmorgen niets anders op dan de dokter te laten komen. Een pikuur bracht wat soelaas.  Ik voel me nu zo slap als een vod. Helaas zal het loopje bij vriend Koen Van Steenkiste van morgenvroeg aan mij voorbij gaan. Het stond nochtans al enkele maanden met stip in de agenda genoteerd.

Ondanks alles heb ik gisteren een optie genomen op een hotelkamer in Eden Crown Hotel. Ik ben vastbesloten om er volgend jaar revanche te nemen voor de mindere prestatie dit jaar. 

 

14:22 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |