28-02-08

Cercle uit de beker geknikkerd, spijtig..

Vorige week heb ik na rijp beraad een garmin gekocht. Omdat een forerunner 304 wat te hoog gegrepen was voor mijn beurs, en omdat er bij de forerunner 204 geen hartslagmeter zit, heb ik gekozen voor een forerunner 50.  Ik ben via internet op zoek gegaan naar de voordeligste koop, en ik ben uitgekomen op futurumshop.com. Betellen, overschrijven, en enkele dagen later was ik de trotse bezitter van een Garmin. Gratis geleverd. Nu nog eens de gebruiksaanwijzing bekijken, en morgen kan ik hem al eens gebruiken om te gaan lopen. Naast een horloge is er de borstband, een footpod en een USB-stick om de gegevens op te slaan in je computer.

Gisteravond vond ik het tijd om er nog eens stevig in te vliegen tijdens de Torrac-training. Met het oog op de wedstrijden die volgen, wilde ik nog eens flink doortrainen. Na de nodige opwarming (altijd heel belangrijk, naar blessurepreventie toe). Als voorgerecht mochten we twee keer 1000 meter lopen aan bijna maximum snelheid met daartussen 500 meter recuperatie. De eerste duizend werd afgewerkt in 4 minuten, de tweede in 4' 15''. Nadien kwam het vervolg van het menu Smile, met 100 meter spurt (recup 300 meter), 200 meter spurt (recup 200 meter), 300 meter spurt (recup 100 meter) en als toetje nog een laatste 400 meter (recup de rest van de avond Smile Bij aankomst voelde ik me precies Tong uitstekend een beetje versleten. Ik was echt wel diep gegaan. Toch wel goed gerecupereerd van de inspanningen. Alleen had ik vanmorgen wat last aan mijn rechter heup, maar van dit euvel heb ik al meer dan een jaar af en toe last. Gelukkig is het altijd vlug over.

Nadien konden we kijken naar een goede pot voetbal. Cercle Brugge moest naar Sclessin voor de terugwedstrijden van de Beker van België. De eerste wedstrijd hadden ze gewonnen met 4-1 zodat de wedstrijd van gisteravond een formaliteit leek.  Helaas voor Cercle leken die van Luik wel met 14 man op het plein te staan. De groenzwarten werden vooral in de tweede helft van het kastje naar de muur gespeeld. Het leek wel alsof die van Standard serieus aan de dope hadden gezeten. Trainer de Boeck stond ernaar te kijken, maar er was niets aan te doen. Hopelijk vinden ze dit weekend tegen GBA hun tweede adem terug, en knopen ze nog eens aan met de overwinning. Ik vrees dat er tegen dit Standard weinig kruit gewassen is. Dit was toch wel het beste voetbal dat ik dit jaar al gezien heb van een Belgische ploeg.

18:26 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-02-08

verkeerde informatie.

Nu ben ik toch wel eventjes de kluts kwijt geweest Smile, uiteraard loop ik volgende weekend de Ten Miles Oostende Brugge. De tijdsloop in Torhout is pas over twee weken, op carnaval Torhout. Ik wilde toch eventjes dit zwak moment van Hansy rechtzetten.

19:51 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

goede zondagmorgentraining

Zondagmorgen liep de wekker af om kwart voor acht. Om negen uur is de afspraak met de Torracvrienden, maar ik ben al om halfnegen gestart, zodat ik er al vijf km op had zitten. Nadien nog twee rondjes erbij gelapt, zodat ik in anderhalf uur 15 km heb gelopen. Deze morgen in het bos stond echt wel in het teken van de 'comeback', en dan heb ik het niet over de vierendertigste 'kombak' van 'La Esterella' Smile, maar wel over een aantal lopers die om verschillende redenen een tijd uit circulatie geweest zijn.  Bij de start waren Johnny, Tom, en Christine weer aanwezig en op het einde van ons loopje kwam Roland zijn eerste looppasjes wagen, na een zware operatie.  Het doet altijd deugd als je ziet dat een aantal collega-lopers die uit circulatie geweest zijn, weer kunnen starten met hun geliefde hobby. Hopelijk forceren ze nu niet, en staat er hen nog een mooi loopjaar te wachten.

Met vrijdagavond erbij toen ik een tiental km heb gelopen in een klein uurtje kom ik dit weekend vlotjes aan de 25 km. Volgende week zondag volgt dan mijn eerste wedstrijd van 2008. Het is een beetje een stap in het onbekende. Een driekilometerloop is nu eenmaal geen alledaagse opdracht voor mij. Het zal er vooral op aankomen om in het begin de motor niet op te blazen. in gewone taal: niet starten gelijk ne zot, dus.Knipoog

Vanavond kan Club Brugge weer een goede zaak doen in het klassement. De concurrenten hebben punten laten liggen, zodat we weer alleen leider kunnen worden. Helaas spelen Ivan Leko en Elrio Van Heerden niet mee, zodat winnen alweer niet evident zal zijn. Hopelijk weten onze spitsen de weg naar het doel weer te vinden, want dat was de laatste tijd toch wel eens het probleem.

12:15 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-02-08

alweer goed nieuws bij de diëtiste

Na zondag besloot ik het een paar dagjes rustig aan te doen. Smogalarm weet je wel. Woensdagavond ben ik dan weer vol goede moed naar de training getrokken. Ik besloot om nog eens interval te trainen. Uiteraard volgde eerst een flinke opwarming, kwestie van zo weinig mogelijk risico te lopen op blessures, en nadien kregen wij te horen wat Sissi voor ons in petto had. We mochten drie keer het crossparcours afleggen (ongeveer anderhalve km) met telkens 500 meter rustig uitlopen tussendoor. De eerste keer in zes minuten, de tweede keer in 6,5 minuten, en de derde keer in 7 minuten. Toffe training, maar toch lastig hoor.

Vandaag mochten we met Ambertje terug op controle bij de diëtiste. Opnieuw heeft ze het erg goed gedaan. Ze was 500 gram afgevallen in een goeie 14 dagen. Heel flink van haarSmile  Nu weegt ze 41,3 kg en het streefdoel is om onder de 40 kg te geraken. We zijn in elk geval op de goeie weg.

 

19:09 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-02-08

Eventjes reclame maken voor de st Rembert Corrida in Torhout.

Op vraag van organisator Walter wens ik nog wat reclame te maken voor de Sint-Rembercorrida  die doorgaat op 16 mei te Torhout. Ik weet dat ik er vroeg bij ben,beste bloggertjes,maar bij deze wedstrijd is vroeg inschrijven echt wel lucratief. Naast een waardebon bij maxistock Vierstraete in Ichtegem krijgen de eerste 200 ingeschreven lopers ook nog een gratis abonnement op het tijdschrift Runners World. Zelfs wanneer je door omstandigheden niet kan lopen, krijg je na de wedstrijd, bij afgifte van je nummer deze prijzen. De kaap van de 100 inschrijvingen is ondertussen overschreden, zodat je er alle belang bij hebt om deze week nog in te schrijven.

 Vanmorgen was het zonnetje al vroeg van de partij. Dat zorgcorrida 2008de ervoor dat de felle kou, na de felle vriesnacht al vlug werd verdreven. Ik heb net geen uur gelopen. Eerst begon ik aan een gezapig tempo, maar na een tijdje kwam ik een andere loper tegen. We raakten aan de praat, en automatisch werd het tempo wat opgedreven. Toch heb ik geen spijt, want met zijn tweetjes lopen is toch aangenamer.

Ik sukkel al een tweetal weken met twee wratten op de tenen van mijn rechter voet. Bij het lopen schuren die tegen elkaar, wat verre van aangenaam is. Ik vrees dat er niets anders zal opzitten dan ze te laten wegvriezen. Vorig jaar heb ik er ook eens eentje laten wegvriezen. Ik ben toen blijven lopen, maar ik heb toch enkele weken last gehad. Ik denk dat ik donderdag eens een doktersbezoekje zal brengen. (eerst nog de Torractraining van woensdag meepikken) en dan rusten tot zondag. Zoals nu kan ik toch niet verder lopen.

Tot slot nog dit: vinden jullie ook niet dat de tellers op de blogs rare kuren hebben? Die van mij is in een week tijd spectaculair de hoogte ingegaan. Niet normaal, toch?

Verder duimen we voor Club Brugge. Als ze vandaag winnen tegen Standard Luik hebben ze een mooie stap gezet richting titel.  Dan bedraagd de kloof met nr twee al zes punten. Ik zie het in elk geval zitten. Leve Club!!!

13:24 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-02-08

Ingeschreven voor de eerste Torhoutse tijdsloop.

Na een geslaagde woensdagavondtraining (duurloop in de mist), het ging verbazend goed die avond, stond er vanavond alweer training op het programma. Om half zes vertrok ik van bij mij thuis en 1 uur en een kwartier later stond ik half vervroren opnieuw aan de deur. Verdorie wat was het koud, zeg, vandaag. De snijdende wind zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt lag. Na één uur begon ik echt te verlangen naar het einde van de training. Ik had ook mijn handschoenen thuis vergeten, zodat ook mijn handen lichtjes verkleumd waren. Gelukkig deed een kop warme broccolisoep bij thuiskomst wonderen. Nadien nog een bad, en ik was weer klaar voor de dienst.

Gisteren heb ik ingeschreven voor de eerste Torhoutse tijdsloop. Het is een wedstrijd over drie km (ik weet het, nogal kort voor mijn doen). Om de halve minuut vertrekt een deelnemer. De wedstrijd gaat door op 9 maart. Ik ben benieuwd wat dat zal worden.

19:35 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-02-08

Namiddagje verlof, maar niet om te lopen....

Zoals ik had gevreesd is het weekend er eentje geworden zonder lopen. Toen ik zondagavond thuiskwam van Heist, had ik teveel Pilarebijters en Duvels geproefd om nog verantwoord het huis te verlaten. Ik moest zelfs nog een Dafalgan nemen tegen een plots opkomende hoofdpijn. Tiens, hoe zou dat komen?Smile

Het spreekt vanzelf dat ik op maandagavond de laatste alcoholrestjes uit mijn lijf wilde verdrijven met een looptochtje. Ik vertrok thuis voor een tochtje van ongeveer 9 km.  Eerst nog een rustig tempo, maar na een tijd besloot ik om nu en dan een versnelling in te bouwen.  Ik kwam terug thuis na exact 49 minuten.

Vanmiddag was ik thuis, en even bekroop me de goesting om opnieuw de shoes aan te trekken, maar er was zoveel werk, dat ik die gedachte alras aan de kant schoof. Ik heb dan maar wat in de tuin gewerkt, boodschapjes gedaan en nog een kast in elkaar geknutseld. Voor je 't weet is het alweer avond.

Volgende week donderdag mogen we opnieuw naar de diêtiste met Ambertje. Toen we de eerste keer op controle gingen was ze 1,4 kg kwijt na twee weken. Ik weet wel dat het niet altijd zo spectaculair zal zijn. Maar zolang ze niet meer zwaarder wordt is alles ok. Zelf ben ik ook al wat lichter geworden (en dan bedoel ik niet alleen de gage van de diëtisteSmile, doordat we het varkensvlees zowat afgezworen hebben, ben ik toch wel een paar kilootjes kwijt. Nu nog mijn chocoladeverslaving aanpakken, en de zware bieren mijden op feestjes, en ik zal dit jaar al mijn persoonlijke records verpulverenSmile. Alleen weet ik niet als ik zo'n karakter heb als Amber...

21:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-02-08

Het weekend staat weer voor de deur.

Na een loopvrije week vond ik het meer dan tijd om nog eens een loopje te wagen. Ik kon een drukke werkweek op tijd afsluiten zodat ik om half zes al in looptenue verscheen. In tegenstelling tot enkele weken geleden scheen er nu een mooi zonnetje, en de temperaturen waren aangenaam. Kortom: een ideaal loopweertje. Na 53 minuten kwam ik aan op de plaats waar ik gestart was, namelijk mijn voordeurSmile Ondertussen begon het al een beetje te schemeren. Ik was heel tevreden, want het ging relatief vlot.

Wat staat er dit weekend zo al op het programma? Zaterdagavond gaan we met gans het gezin naar het toneel kijken. Nancy en Inez van Torrac spelen bij de Kortemarkse toneelgroep 'Claevertje viere'. Vorig jaar zijn we voor het eerst gaan kijken, en toen was het gewoonweg hilarisch. Dit jaar staat de productie 'Alias Madame de Pompadour' op het programma en het zal wel weer lachen geblazen zijn.

Zondagmorgen is er een namis ter nagedachtenis aan mijn overleden grootouders in Knokke Heist. Nadien is er nog een etentje en gezellig samenzijn gepland met de familie van moeders kant. Altijd heel fijn. Ik kijk er al weer naar uit.

Tussendoor hoop ik ook nog een uurtje tijd te vinden om nog eens te trainen. Dat zou dan zondagavond moeten worden, indien ik zondag na de mis niet te veel Duvels heb gedronken. We zullen wel zien, zei de blinde Cool

Tot slot nog dit. Gisteren is Benny Neyman overleden. Eigenlijk hoorde ik zijn muziek heel graag. 't was een beetje jeugdsentiment.

19:51 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-02-08

antibioticakuur.

na de gezondheidsproblemen van de laatste dagen gaat het opnieuw beter. Gisterenmorgen ben ik op doktersvisite geweest. Ik kreeg twee dagen ziekteverlof voorgeschreven, en een antibioticakuur. Na één dag was ik het ziek zijn al grondig beu,Smile dus ben ik vanmorgen al gaan werken. Volgens mijn dokter zou ik het lopen best een weekje vergeten, maar ik denk dat ik dat advies ook zo vlug mogelijk zal vergeten.  Zelf hoop ik om vrijdag toch al weer eens te proberen. Smile

13:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-02-08

zonder klank

Teergeliefde bloggertjes, sedert vanmorgen zit ondergetekende Hansy zonder stem. Na een leuke namiddag in het zwembad, en naderhand nog een leukere afsluiter in de cafetaria was Justine haar verjaardagsfeestje voorbij. Toen al voelde ik dat het de verkeerde kant op ging met mijn keel. Tegen beter weten in heb ik gisteravond nog mijn loopkleren klaar gelegd om vanmorgen een bezoekje te brengen aan het Groenhovebos. Helaas, ik heb heel slecht geslapen, en ik voelde direct dat het niet zo verstandig zou zijn om vanmorgen te vertrekken. Mijn stem is omzeggens volledig verdwenen, en mijn keel voelt aan als schuurpapier. Dat doet me zo een beetje denken aan een liedje van de Brugse zanger Benny scott. Ik citeer: ' Mens wa zien kik ziek, je kunt da nie geloven, mens wa zien kik ziek, tangt al oenderste boven, men ortje loapt, me neuze druupt en mien keele is lik u luchtballon.'Lachend Ondertussen zijn de orofartabletjes en de dafalgans terug boven gehaald, want ik moet tegen vanavond toch een klein beetje beter zijn. Schrik niet beste lezertjes: Hansy gaat vanavond kijken naar Cercle Brugge. Een hele goede collega van me, en tevens een eminent Cerlce-supporter (iemand die er al bij was toen elke Cercle-supporter nog zijn eigen ingang had, in het Jan Breydelstadion) heeft nog één ticket over, en omdat ik Standard Luik nog wel eens 'live' wil zien verliezen, ga ik vanavond mee kijken. Mijn Blauw-zwart onderlijfje en dito slipje zal ik dus voor de gelegenheid maar thuis latenSmile. Als neutrale supporter hoop ik vooral op een mooie partij voetbal. Uiteraard houd ik Tom de Sutter extra in het oog, want uit welingelichte bron heb ik vernomen dat hij volgend jaar bij Club zal tekenen. Een logische stap, natuurlijk. Direct bij een topclub. 't is echt waar hoor, ik heb het gedroomd.Smile

Deel 2 : ondertussen zijn de plannen wat gewijzigd. Wegens te ziek ga ik deze avond helaas niet naar Cercle kijken.Fronsen Spijtig genoeg heeft Club vandaag alweer onnodig dom puntenverlies geleden. Tegen de voorlaatste in de stand kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Joos Valgaeren is er alweer in geslaagd om zich een rode kaart te laten aansmeren, en dan wordt het natuurlijk moeilijk.  Voor de zoveelste keer slagen onze spitsen er niet in om te scoren.  We blijven hopen op beterschap.

10:02 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-02-08

Verjaardagsfeestje in uitgesteld relais

Zaterdag morgen is ten huize Jaques boodschappentijd. Eerst de lotto binnendoen (je weet maar nooit waar het goed voor is) en nadien naar de bakker, beenhouwer, de Colruyt, gaan tanken, en last but not least een containerparkbezoekje. Tussendoor nog even weg en weer rijden met Amber naar de tekenacademie en dan weet je wel dat het een drukke morgen is.

Deze namiddag is er het verjaardagsfeestje van Justine (in uitgesteld relais) Met een aantal vriendjes en vriendinnetjes gaan we zwemmen in de Alk. Dat is een heel leuk zwembad in Wingene. Nadien is er nog tijd voor een drankje en een hapje.. Dus.... een beperkt berichtje vanmorgen, later volgt meer!

 

11:47 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |