08-03-08

De eerste editie van de Torhoutse Tijdsloop: het verslag

Vanmiddag ging voor de eerste keer de tijdsloop in Torhout van start. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Lander Dejonghe, een student lichamelijke opvoeding die dit als opdracht in zijn derde jaar kreeg. Het speciale aan deze wedstrijd was het feit dat de deelnemer niet samen liepen, maar zoals in een tijdrit bij het wielrennen om de minuut moesten starten. Omdat de afstand slechts 3 km was, was het uiteraard heel belangrijk om goed opgewarmd aan de start te verschijnen. Ik had dus al enkele kilometertjes en een paar versnellingen achter de rug toen ik mocht starten . Er stond een flinke bries, dus was het beter om niet direct het volle pond te geven. Na zowat 1 km kregen we een lichte heuvel te verwerken, en na 2 km moesten we nog een brugje over. Normaal kinderspel, maar de wind blies ongenadig in het nadeel. De laatste 500 meter was een klein beetje sterven, maar ik kon er op het einde nog een spurtje uitpersen. finishtijd: 12.35 . Gemiddelde snelheid 14,3 km/h en 49 ste op 99 deelnemers. Ik was dus meer dan tevreden over mijn prestatie.

 Als loper ben ik uiteraard verheugd om dit nieuwe initiatief. Ik wil hierbij dus Lander feliciteren met zijn organisatie. Uiteraard wil ik ook de vele vrijwilligers bedanken die hem hierbij hebben geholpen. Ook Jan Pollefeyt voor de deskundige commentaar en interviews na en tijdens de wedstrijd. Uiteraard is het ook dank zij de Torhoutse loopclubs dat het vandaag zo'n succes geworden is. Ik ben dan ook fier als ik zie met hoeveel leden Torrac vandaag aanwezig was, en welke mooie prestatie ze allemaal hebben geleverd. We hopen uiteraard dat Lander nu de smaak te pakken heeft, en dat deze wedstrijd de volgende jaren met evenveel enthousiasme opnieuw zal georganiseerd worden!

 

18:01 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Heel tof lijkt dit, ik heb het trouwens nog ergens gelezen, ik denk dat deze formule ergens in Antwerpse ook doorging, maar ik weet niet meer waar dat was. Ik zou het in elk geval zelf ook eens willen proberen, maar dat zal ergens wel nen keer passen zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 08-03-08

jawadde Azo een gemiddelde (vergeet het niet tussen uw PR's te zetten)
als dit nog eens is doe ik zeker eens mee
ik ga deze middag een kilometerke of 5 lopen(springen) in Torhout (met mijn carnavalkostuumpje aan ) hopelijk waai ik niet weg

Gepost door: Nico | 09-03-08

Ja man, mooi gemiddelde zenne, enne Nico, ik dacht da gij voor 5km of minder uw schoenen nie aantrok :-))

Gepost door: Stofke | 09-03-08

PROFICIAT ja sterk zeg !!! Als je thuisspeelt, is dat toch iets speciaals hé , hoooo en zon snelheid ! chapeau Hansy

Gepost door: Katrien | 09-03-08

14.3 km/u is echt wel snelle. Proficiat.

Gepost door: yves | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.