30-03-08

Helaas, de titel mogen we nu wel definitief vergeten...

Op zaterdagochtend was het inderdaad droog, en dus ging ik onverschrokken op pad voor een lange duurloop. Dat wil zeggen: twee rondjes van 8,5 km. De eerste ronde kwam ik door in net geen 52 minuten. Onderweg zaten er stukken bij waar de felle wind pal op kop stond. De laatste km's van ronde 2 kreeg ik het wel iets moeilijker, maar ik kon mooi mijn zelfde tempo blijven aanhouden om te eindigen in 1 uur 42 minuten. Een stevig training, maar ik ben de goeie raad van Sissi indachtig; Voortaan zal ik elke week proberen van toch minstens één keer een echt lange duurloop te doen.

's Namiddags was het voor het eerst in meer dan een week redelijk weer, dus kon ik nog eens in de tuin werken. Altijd leuk, in het begin van de lente, maar enkele maanden later is van het oorspronkelijk enthousiasme van in het voorjaar nog weinig te merken. Dan is tuinieren echt een karwei geworden. Nu viind ik het ontwaken van de tuin na een lange winter heel mooi om zien. Helaas steekt ook het onkruid alweer de kop op.  Om dat te vermijden gooi ik wat boomschors in de borders. Die kun je gratis halen in het containerpark. Als je geluk hebt vind je er af en toe goede schors, zonder sparren ertussen, want dat is niet zo goed .

Vanavond speelt Club een hele belangrijke match. Na zuinige winst gisteravond van Standard lijkt de titel nu wel verloren, maar we zullen er allles aan moeten doen om de tweede plek veilig te stellen. Hopelijk vinden de clubspitsen eindelijk nog eens de weg naar het doel, want het enige probleem van Club is momenteel toch wel het scorend vermogen. Ik twijfel er  echter niet aan dat we nog eens uitpakken tegen Genk. En Cercle zal ook wel zijn beste beentje voorzetten tegen Anderlecht zodat we vanavond opnieuw vier punten zullen voorstaan op de paarswitten.  Tot zover deze gedurfde pronostiek van Hansy.

14:12 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-03-08

veranderingen op het werk

Toen ik vanavond het weekend inzette was het  mijn bedoeling om te starten met een lange duurloop. Toen ik echter op de parking van mijn werk kwam, voelde ik de regen en de wind, en ik moet eerlijk bekennen dat ik geen zin had om in die omstandigheden een kleine twee uur te sporten. Aangezien er morgenvroeg droog weer voorspeld wordt wordt de training gewoon opgeschoven.  Woensdagavond hebben we weer een mooie training gekregen van Sissi. Het waren korte intervals, met weinig rustpauze tussen de inspanningen. Eerst ging het niet zo vlot. Ik voelde mijn kuit weer wat stram worden. (Dinsdagmorgen tijdens een rustige duurloop nochtans geen spatje last van gehad) Na een tijd begon het te beteren, en op het einde had ik echt weer een goed gevoel na de training. Dan weet je gewoon dat je goed hebt getraind. Ik kijk nu wel al uit naar het loopje van morgen.

Op het werk gaat er weer van alles veranderen. De laatste tijd is het niet meer anders. Nu krijgen we er weer wat extra werk, en wat extra personeelsleden bij. Om alles goed georganiseerd te krijgen is het niet simpel. Vooral omdat we nog niet goed weten hoeveel werk er nu precies zal bijkomen. Nu komt daar nog bij dat we sedert deze maand geen overuren meer mogen maken. Allez, 't is te zeggen, we mogen ze nog wel maken, maar we krijgen ze niet terug, Smile Dus, automatisch heeft dat tot gevolg dat iedereen wel eens wat later begint en/of wat vroeger stopt, maar uiteraard blijft er dan meer werk liggen tot de volgende dag, terwijl er sowieso een nieuwe lading bijkomt. tja, we zien wel hoe het afloopt.

 

20:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-03-08

Loopplanning voor de komende maanden

Net zoals bij de Ten Miles Oostende-Brugge zit ik een beetje met een dubbel gevoel bij de Bruggenloop. Niet slecht gelopen, verre van, zelfs, maar ook niet super. Tja, wat doe je eraan? Goed blijven trainen in ieder geval. Wat betreft mijn kuit, ik denk dat het wel zal meevallen. Het is nu afwachten op de eerste training, en pas dan zullen we zien of alles echt oké is. Misschien waag ik dinsdag wel weer een ochtendtraining. Ik zal echter wel het weer afwachten, want in een portie hagel en sneeuw heb ik nog geen zin.

Ondertussen heb ik eens zitten rondkijken aan welke wedstrijden ik de komende maanden wil deelnemen. Naast de obligate nummertjes in Torhout  (16 mei: de corrida, 7 juni : uurloop, 20 juni: Nacht van Vlaanderen en 9 augustus: kermisloop) ga ik waarschijnlijk ook deelnemen aan twee mooie wedstrijden in Brugge ( Dwars door Brugge 4 mei, Guldensporen 10 miles: 6 juni)

Ten slotte wil ik zeker nog een poging wagen op de halve marathon: de Mc Bride Run in Ieper (1 juni) staat zo goed als zeker op mijn programma en ik twijfel nog over de Lakosta (19 april). Maar het schijnt een erg lastige te zijn en aangezien super vlak voor mijn al lastig genoeg is...SmileMisschien loop ik er wel eens de vijf km.

Ik twijfel nog altijd een beetje over wat nu eigenlijk de beste keuze is voor mij. Resoluut focussen op de kortere wedstrijden (tot 12 km) die me eigenlijk toch veel beter liggen, of  blijven proberen op de langere wedstrijden en nu en dan eens met mijn kop tegen de muur botsen. Voorlopig maak ik geen keuze, en probeer ik ze toch nog te combineren.

19:26 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-03-08

De Bruggenloop: het verslag

Toen ik vanmorgen wakker werd scheen de zon. Het zal nog meevallen vandaag zei Brenda, maar toen ik even later op weg was voor boodschapjes werden we al getrakteerd op de eerste ferme hagelbui. Na een heerlijk middagmaal (spaghetti) was het al vlug tijd om richting Wijnendale te vertrekken. Tijdens de opwarming zag ik al direct dat het een zware kluif ging worden. Felle wind, koud weer en dreigende wolken.  Er was merkbaar minder volk dan de voorbije jaren. Veel lopers hadden gekozen voor de jogging (5,2 km). Na een minuut stilte voor Benny Vansteelant die de voorbije jaren ook telkens aanwezig was in de Bruggenloop, zette de groep zich in beweging. Eerst was er een aanloopronde van 1,6 km en nadien volgden nog 2 rondjes van 3,6 km voor de dames en 3 rondjes voor de heren. Elke ronde was er een stuk waar de wind ongenadig in het nadeel blies. Gelukkig volgde dan een stuk waar de wind ons beter gezind was, maar het laatste stukje voor de aankomst was dan weer vol tegen de wind.

De eerste 5 km hield ik er een gezwind tempo op na. Ik liep toen in een groepje van een zestal lopers waaronder clubgenoot Tom. Na een goede kilometer kreeg ik plots een steek in mijn kuitspier. Verdorie. De pijn ging over, en ik kon verder. Toen we voor de tweede keer het stuk met wind op kop kregen, schudde Tom aan de boom. Ik liet mijn tempo zakken, en ook de rest van het groepje moest ik laten gaan.

Vanaf toen heb ik het grootste deel van de wedstrijd alleen gelopen. Toen het ook nog begon te regenen werd het wel heel zwaar. Op een gegeven moment liep clubgenoot Wim me ook voorbij. Normaal ben ik die altijd voor, maar deze keer was hij een maatje te sterk voor mij. Ik zag hem steeds verder van me weglopen. Niet echt goed voor de 'moral' natuurlijk. De laatste km was toch echt wel een beetje sterven, maar iedere loper kent natuurlijk dat gevoel.  Ik kon finishen in 1 uur 1 minuut en 50 seconden. Niet binnen het uur, maar gezien de omstandigheden toch best wel een acceptabele tijd. Na de aankomst had ik toch echt wel enkele minuten nodig om te recupereren van de geleverde inspanningen. Ik werd goed opgevangen door Marc en Nancy. Dank voor de cola en de speculoosSmile. Na een tijdje was mijn gezicht weer wat ontdooid, en toen voelde ik pas de pijn in mijn kuit. Hopelijk valt de blessure mee, en kan ik woensdagavond al weer present zijn voor de Torrac-training.

Ik denk er nu toch echt wel over na om me wat meer toe te leggen op de kortere wedstrijden. Dus, volgend jaar loopt Hansy de 5,2 km. Met een beetje meeval kan ik dan nog naar de finale van Milaan San Remo op tv kijken.Smile

 

19:44 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-03-08

Na een stevige trainingsweek volgt nu wat rust.

Dinsdagmorgen heb ik voor het eerst kunnen genieten van onze uitgebreide glijuren. Vroeger mochten we ten laatste om 9 uur beginnen met werken, nu kunnen we ons nog om 10 uur aanmelden om de dagtaak aan te vatten. Uiteraard geeft dit veel meer mogelijkheden om 's morgens al eens de beentjes uit te zwieren tijdens een looptochtje;  Toen ik dinsdag om 8 uur vertrok was het nog goed te doen, maar amper één km verder werd ik al vergast op een buitje hagelstenen. Gelukkig van korte duur. Eventjes de bril afvegen, en ik kon weer gezwind Knipoog doorgaan. Een klein uurtje later zat ik al te genieten van een lekker bad. Dan nog een theetje, twee glazen water, en net na half tien kon ik vol energie afstempelen op het werk.  Ik denk dat ik vaker eens een ochtendloopje zal inlassen .

Gisteravond was het dan Torrac-training. De nadruk lag deze keer op korte intervals : eerst 200 meter goed doorgeven, dan 200 meter rust. Maal 6. Nadien waren het 200 meter goed doorgeven, 100 meter spurt, 100 meter rust. Maal 6. Ik voelde al direct dat ik niet 100 % was. Misschien teveel trainingen de laatste week? Mijn collega-lopers waren stuk voor stuk ook sneller, dus loop je constant tegen de limiet. Na enkele minuten vond ik het dan ook voldoende. Het voordeel bij Torrac is dat je dan perfect kan overschakelen naar een andere groep, waar het tempo net iets minder hoog ligt. Zo kon ik de rest van de training goed afwerken zonder me te forceren. Zaterdag is de Bruggenloop, en het is toch wel de bedoeling om daar fris aan de start te verschijnen. Voor de rest van de week (vandaag en morgen) betekent dit dus geen looptraining.

Tot slot nog een reactie op de bekerwedstrijd Anderlecht- GBA. Voetbal kan toch onrechtvaardig zijn. Anderlecht werd bijwijlen weggetikt, maar toch loopt paars wit op een diefje weg met de overwinning na een owngoal van (kan het ook anders) een ex-Anderlechtspeler. Nu, de terugwedstrijd op GBA belooft nog een hele lastige match te worden voor Anderslecht.

 

18:34 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-03-08

Palmzondag

palm
Vrijdagavond kon ik al om 16u het weekend inzetten. Na de intervaltraining van woensdag vond ik het een goed moment om eens een lange duurloop in te lassen. Na precies 1 uur en 17 minuten was ik terug thuis. Zaterdag was dan weer een dag om al wat in de tuin te rommelen, en toen ik vanmorgen om 10 na acht opstond was het mooi weer. Eerst naar de bakker, en tegen negen uur in het Groenhovebos. We hebben twee rondjes van 5 km afgewerkt aan een rustig tempo ( 57 minuten in totaal) Wegens de regen van afgelopen nacht was het redelijk slijkerig in het bos.  Toen ik thuis kwam was mijn kous doorweekt met bloed. Een klein sneetje in een teentje was de oorzaak.(teennagel blijkbaar niet kort genoeg afgeknipt). Nu volgen nog twee trainingen: dinsdagmorgen en woensdagavond, en dan denk ik twee dagen volledig te rusten om dan op paaszaterdag wedstrijd te lopen.

Tot slot nog dit: vandaag was het palmzondag: reden om ook eens een paardje op mijn blog te zetten. Santé voor iedereen!!

19:45 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-03-08

hele mooie woensdagavondtraining

Eindelijk nog eens tijd gevonden om een berichtje te posten. Maandagavond was er eerst een bezoekje aan de diëtiste. Er was alweer goed nieuws. Na weging bleek Amber 400 gram minder te wegen dan de vorige keer! Het doet toch wel plezier als je ziet dat de inspanningen beloond worden.

Op dinsdagavond kon ik niet weerstaan aan de drang om nog eens een toertje te lopen. Het was ondertussen al van zaterdag geleden. Onder nogal stormachtige omstandigheden heb ik mijn parcours van ongeveer 9 km afgewerkt. Windaf was het precies alsof ik vooruitgeblazen werd, maar o wee in de stukken tegenwind.

Eén dagje later was het alweer van dat. Torrac-training deze keer. En ik had er echt een heel goed gevoel over. Echt een prachtige training. We mochten 400m-800m-400m-800m en 400m lopen met telkens een 400 meter recuperatie ertussen. De vijf lopers uit ons groepje liepen dit telkens aan gemiddeld 15 km per uur.

Vanmorgen goed gerecupereerd na twee trainingen in evenveel dagen. Omzeggens geen last van de heup. Justine is niet naar school vertrokken. Ze was ziek. Na een bezoekje van de dokter blijkt dat ze klierkoorts heeft. Dat betekent een hele week ziekteverlof. Nadien volgen dan twee weken paasvakantie.

Tot slot nog een woordje over het Mirakel van Bayern, en dan heb ik het voor één keer niet over Jean Marie Pfaff. Anderlecht is erin geslaagd om nog eens een zege te boeken tegen een Europese topper. Net toen ik naar de wedstrijd zapte scoorden ze hun tweede goal. Ik heb dan maar onmiddellijk weer weggezaptSmile

Oh, ja, vanavond nog net op de valreep ingeschreven aan voorinschrijfprijs voor de Bruggenloop in Wijnendale. De wedstrijd gaat door op paaszaterdag en is voor de mannen 12, 5 km lang. Ik hoop deze keer onder het uur te finishen, maar veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Meestal staat er veel wind.

18:40 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-03-08

Wat baten kaars en bril...

Zaterdagavond leed Club zijn derde nederlaag in vier wedstrijden.  En opnieuw slaagden ze er niet in om een doelpuntje te scoren. Zouden we Sterchele alsnog niet aan Standard kunnen verpatsen? Het wordt dringend tijd dat de Brugse talentenscouts zich eens richting Zuid-Amerika begeven, zoals ook GBA gedaan heeft. Misschien staan er dan wel enkele 'sambavoetballers' op het plein ipv 10 houten Klazen.

Verder denk ik om een hulpfonds in het leven te roepen om de toch zo beproefde Jacky Mattijssen een beetje te helpen. Trainer Jacky heeft zaterdagavond elf !!! kansen gezien voor Club. De rest van het stadion evenwel niet. Hansy wil dus ook zijn steentje bijdragen: Iedereen kan  zijn milde bijdrage storten om de Brugse trainer een broodnodig bril te kopen. Alle giften van boven de 50 euro leveren bovendien een plaatsje op in het nu nog te bouwen stadion... Dus, beste supporters, alle hulp is welkom om Club opnieuw op de rails te zetten. Wees gul in uw bijdrage!

08:05 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-03-08

De eerste editie van de Torhoutse Tijdsloop: het verslag

Vanmiddag ging voor de eerste keer de tijdsloop in Torhout van start. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Lander Dejonghe, een student lichamelijke opvoeding die dit als opdracht in zijn derde jaar kreeg. Het speciale aan deze wedstrijd was het feit dat de deelnemer niet samen liepen, maar zoals in een tijdrit bij het wielrennen om de minuut moesten starten. Omdat de afstand slechts 3 km was, was het uiteraard heel belangrijk om goed opgewarmd aan de start te verschijnen. Ik had dus al enkele kilometertjes en een paar versnellingen achter de rug toen ik mocht starten . Er stond een flinke bries, dus was het beter om niet direct het volle pond te geven. Na zowat 1 km kregen we een lichte heuvel te verwerken, en na 2 km moesten we nog een brugje over. Normaal kinderspel, maar de wind blies ongenadig in het nadeel. De laatste 500 meter was een klein beetje sterven, maar ik kon er op het einde nog een spurtje uitpersen. finishtijd: 12.35 . Gemiddelde snelheid 14,3 km/h en 49 ste op 99 deelnemers. Ik was dus meer dan tevreden over mijn prestatie.

 Als loper ben ik uiteraard verheugd om dit nieuwe initiatief. Ik wil hierbij dus Lander feliciteren met zijn organisatie. Uiteraard wil ik ook de vele vrijwilligers bedanken die hem hierbij hebben geholpen. Ook Jan Pollefeyt voor de deskundige commentaar en interviews na en tijdens de wedstrijd. Uiteraard is het ook dank zij de Torhoutse loopclubs dat het vandaag zo'n succes geworden is. Ik ben dan ook fier als ik zie met hoeveel leden Torrac vandaag aanwezig was, en welke mooie prestatie ze allemaal hebben geleverd. We hopen uiteraard dat Lander nu de smaak te pakken heeft, en dat deze wedstrijd de volgende jaren met evenveel enthousiasme opnieuw zal georganiseerd worden!

 

18:01 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-03-08

recupereren na zondag.

Maandagmorgen liep ik er weer mankend bij. De wedstrijd van zondag had toch weer zijn sporen nagelaten.  Het was dan ook rusten geblazen tot woensdagavond. Met het oog op de tijdsloop van zaterdag werd er niet zo stevig doorgetraind. Ik was er niet rouwig om. Ik voelde wel dat ik niet 100 procent was op training. Vandaag geen noemenswaardige last gehad van mijn heup. Morgen ga ik nog een vijftal kilometers rustig joggen, kwestie van nog eens mijn forerunner uit te proberen. Ik snap er geen jota van. Ik ben altijd al een analfabeet geweest als het op techniek aankomt. Een nieuwe rol steken in het etikettenprinterje op 't werk lukt nog net. Smile Zaterdag zal ik maar weer mijn oud uurwerk gebruiken. Ik mag starten om kwart voor drie. Dat valt dus mee. Tegen dan zal het middagmaal al wel verteerd zijn. Ik ben benieuwd welke tijd ik haal op die 3 km. Ikzelf schat ongeveer 13'30''. Ja, ik ben redelijk optimistisch.

19:35 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-03-08

Ten Miles Oostende Brugge.

SmileVandaag was het dan zover: mijn eerste wedstrijd in 2008. Ik geef toe dat ik heel die sfeer errond wel een beetje gemist heb. Bij aankomst kwam ik al onmiddellijk Katrien en Tinneke tegen, en nadien zag ik ook nog Francis en Sjalot, Philip en Anneke, Harmsy, Roadrunnerke,Yves, Clint en Wim van den olifant en misschien ben ik nog wel iemand vergeten... Van Torrac kwam ik Nancy en Chris tegen.

En dan de wedstrijd zelf: Eigenlijk mogen we een dikke kaars branden dat de stevige bries mooi in het voordeel blies. Het was bijna heel de tijd 'wind in 't gat, zoals ze in West-Vlaanderen zeggen. Dat nodigde uit om er stevig tegenaan te gaan.  Tinne was er van bij de start als een pijl uit een boog vandoor gegaan.Smile. Ik probeerde Katrien te volgen maar na een tijdje ging ze er als een dartel veulen vandoor.Smile Toen liep ik een hele tijd naast Sjalot. Na acht km kreeg ze het moeilijk, maar ze had goed gedoseerd, want de laatste 4 km had ik het echt lastig en Sjalot liep me vrolijk voorbij. Op het einde had ik nog wat 'jus ' in de benen (de intervals van bij Torrac, weet je wel) en net voor de streep haalde ik haar terug in.  Ik had gehoopt om mijn tijd van 2 jaar geleden te verbeteren, maar op het eerste zicht heb ik ongeveer even vlug (of traag, 't is natuurlijk hoe je het bekijkt Smile)gelopen: 1 uur 27 minuten en een handvol seconden denk ik.

Nu, het seizoen is nog pril, en mijn prestaties moeten zeker nog de hoogte in, maar al bij al ben ik toch tevreden met deze wedstrijd. Wat hebben we vandaag geleerd?  Ten eerste, volgende week niet te zot doen, ten tweede, blijven trainen, en ten derde: de Leffe smaakt nog altijd even goed na een wedstrijd.Smile

Ik heb vandaag voor de eerste keer de Garmin forerunner 50 geprobeerd, maar ik moet nog veel leren en lezen.... Ik ben ook zo technisch aangelegd,hé....

Juiste tijd: 1u 27 35. Grr, net geen PR.

19:16 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-03-08

voorbereiding op eerste wedstrijd van het seizoen

Gisteravond was het weer niet zo best: winderig, regen en koud. Aangezien lopen geen sport is voor mietjes, liet ik me hierdoor niet afschrikken. Ik besloot mijn Garmin eens uit te proberen en ging op stap voor mijn vaste ronde op vrijdagavond. Omdat het woensdag al een ferme training was, en er zondag een wedstrijd op het menu staat, besloot ik om er een rustige training van te maken.  De eerste kilometers liep het heel stroef, maar gelukkig kwam er na een tijdje beterschap. Toch was het niet echt een pleziertochtje gisteren. Ik had verkleumde handen toen ik terug thuis aankwam. Wat betreft de Garmin, ik zal toch nog wat beter de gebruiksaanwijzingen moeten lezen.Smile Later op de avond speelde Club, en het was ook weer een match om zo snel mogelijk te vergeten. nul kansen voor Club en als logisch gevolg dus ook nul punten. Er is nog niets verloren voor de titel, maar ik heb er toch geen goed gevoel over. Ze zullen dringend uit een ander vaatje moeten tappen. Net als Katrien zal ik morgenochtend dus een deel frustratie van me moeten aflopen. Hopelijk speelt de wind ons niet teveel parten, want vannacht en vanmorgen was het toch een storm om u tegen te zeggen.

13:10 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |