28-04-08

de blogstilte doorbroken

SmileSmileEindelijk!! Na een weekje stilte eindelijk tijd gevonden voor een berichtje. Na een hektische week (tuinkarweitjes en trainingen) was het weekend als het ware nog drukker. Zaterdag werden we eerst uitgenodigd bij onze lieve buren om een glaasje champagne te drinken ter gelegenheid van hun wettelijk huwelijk, de avond ervoor. Nadien togen we richting schoonouders in Ninove. Van daaruit ging het dan richting Antwerpen voor het optreden van Ozark Henry. Het was echt terrasjesweer. We zochten dus een mooi plaatsje in de schaduw van de Onzelievevrouwetoren (die van 'La Esterella Smile) waar we een heerlijke spaghetti della chef nuttigden, uiteraard in combinatie met de plaatselijke specialiteit, een bolleke 'Flor'  Smile Ceuninck. Nadien nog wat flaneren langs de Antwerpse leien (Lei Clijsters echter niet tegengekomen) Uiteraard moesten we eens binnen in de lobby van het Hilton hotel. Een souveniertje (Rolex-horloge) of een presentje voor het vrouwtje (prachtige colliers) waren net iets te duurSmile voor de arme werkende mens. Door al die glitter en glamour waren we verdorie de tijd uit het oog verloren zodat we bijna een half uur te laat in de lotto-arena aankwamen. Gelukkig was Piet zo vriendelijk om een kwartiertje later dan gepland van start te gaan, zodat we maar een tweetal liedjes gemist hebben. Net naast de lotto-arena heb je het sportpaleis en daar was ook een feestje aan de gang. 'White sensation'. Ik had er nog nooit van gehoord ( 40+, weet je wel), maar het was werkelijk een overrompeling van jonge mensen in witte kledij. Eerst dacht ik dat de 'witte woede' weer uitgebroken was, en dat het verplegend personeel weer actie ging voeren. Mijn tweede gedacht was een congres van stukadoors, maar het bleek te gaan om een mega-fuif; Smile Ozark Henry was schitterend. Het publiek was laaiend enthousiast en de meester keerde tot twee keer terug voor bisnummers.

Nadien trokken we nog de bruisende stad in . We genoten ondermeer van het prachtige uitzicht op de trappen van het operagebouw. Toen volgde een rondje BV-spotting. We zagen  Evy Hanssen uit 71° noord en Frank Raes uit 'Sportweekend'.Smile Enige Duvels later kwamen we moe en tevreden weer aan in Nivove. Na een korte nachtrust werden we tegen 's middags al weer in Torhout verwacht, maar dat is een ander verhaal.

Ik was heel erg benieuwd, hoe alle bloggersvrienden het hadden gesteld in 'Saint-Sauveur'.  Aan de verslagjes te lezen moet het een hele gezellige boel geweest zijn, maar daar heb ik dan ook geen seconde aan getwijfeld. Erg jammer dat wij er niet bij konden zijn. Verder ook heel veel plezier beleefd aan de verslagjes van blogger Marc. Smile Ik ben er van overtuigd, indien er een cursus 'levensgenieten zou bestaan, dat hij dan zeker een trippel A zou behalen.

 

21:13 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-04-08

lange duurloop werd iets minder lang dan gepland.


Waar het weekend voor veel bloggers in het teken stond van een wedstrijd, was het voor mij een gewone training vandaag. Even heb ik met het idee gespeeld om onverwachts aan de start van de LAKOSTA halve marathon (zaterdag) of die van Hertsberge (zondag) te verschijnen , maar de lastigheidsgraad van beide + het licht protest van vrouwlief met het vooruitzicht op alweer een namiddag alleen zittenSmile, deden mij alras van dat idee afstappen. In plaats daarvan was ik al om acht uur present in het bos voor wat een lange duurloop van 20 km moest worden. Helaas, het liep niet zoals gepland (letterlijk en figuurlijkSmile. In plaats van door te lopen besloot ik naar mijn lichaam te luisteren, en gaf ik er de brui aan na 15 km. Al bij al toch niet slecht. Eigenlijk verlang ik wel naar een wedstrijd. Nog een tweetal weekjes en het is zover. Tot zolang blijf ik gedreven trainen, hopelijk wordt ik gespaard van blessures, en dan volgen de wedstrijden elkaar weer vlug op. Van 4 mei tot 6 juli loop ik 6 wedstrijden met telkens ongeveer twee weken ertussen.

 

 

19:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-04-08

Succes voor iedereen die zich dit weekend aan de maraton waagt.


oef, eindelijk nog eens tijd gevonden om een berichtje te plaatsen. De laatste dagen waren heel erg druk. Toch nog tijd gevonden om een paar trainingen af te werken. Dinsdagmorgen op mijn eenje, woensdagavond in Groenhovebos met de Torrac-vrienden, en vanavond nog een uurtje op de piste. Vanavond ging niet echt vlot, last van blaren... Nochtans loop ik al twee trainingen opnieuw met mijn oude schoenen.

Gisteren nog een halve dag verlof genomen om mijn gazon te verticuteren. Man, man, man, 't was meer mos dan gras. Drie keer naar 't containerpark om alles weg te krijgen. En, heel erg vervelend, er was veel wind, en 't is nogal een trekgat opzij van ons huis. Ik was echt moe 's avonds. Lang in de wind werken is niets voor mij. Gisteren en vandaag voor de eerste keer dit jaar wat last van hooikoorts gehad. Wat jeuk aan de ogen en af en toe een niesbui.  Ik heb eens een lijstje gemaakt van alle karweitjes die ik in de komende maand nog wil gedaan krijgen. Vijfentwintig (25)Smile heb ik er gevonden. Amai, 'k zal niet veel moeten stilzitten. Zeker niet als je dat dan nog wil combineren met 4 trainingen per week. 't is niet moeilijk dat het af en toe wat langer duurt vooraleer er een nieuw berichtje op deze blog verschijnt.

Tot slot wil ik iedereen die zondag meeloopt aan de marathon in Antwerpen, of een andere wedstrijd betwist, het allerbeste toewensen. Laat het een mooie bekroning worden van vele lange trainingen die jullie ongetwijfeld hebben afgewerkt. En, sta niet stil bij een of andere tijd. Genieten met volle teugen, uitlopen is al een superprestatie! Iedereen die er niet bij kan zijn wegens blessure of andere redenen, wens ik in de toekomst nog heel veel mooie wedstrijden toe.

 

 

 

 

21:03 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-04-08

 

Na enkele dagen blogstilte opnieuw tijd gevonden om een berichtje te plaatsen. Vrijdag had ik een dagje verlof genomen. Het werd een uitstapje Brugge. Eerst naar Runningcenter om nieuwe schoenen te kopen. Deze keer zijn het New Balance (MR1011MC) geworden. Een goed alternatief voor de Brooks (Beast) waar ik al één jaar mee liep. Hopelijk heb ik er evenveel geluk mee. Ze voelen in elk geval lichter aan. Om die aankoop te vieren zijn we nadien nog een hapje gaan eten. Dit doen we nu en dan eens in 'het andere idee', een pastarestaurant waar je heel lekker en toch niet duur kan eten.

's Avonds wilde ik de nieuwe schoenen wel eens uitproberen, vooral omdat ik wist dat de rest van het weekend zo druk zou worden, dat er geen tijd zou zijn om te lopen. Na 1 uur en 45 minuten kwam ik terug thuis. Het ging best vlot, maar de laatste kilometers was er alweer serieuze tegenwind. Het viel mee met de nieuwe schoenen, hoewel ik toch de indruk had dat de Brooks iets meer bescherming bieden.  Naar loopcomfort toe, zitten de nieuwe wel gemakkelijker. Omdat de vorige nog niet echt versleten zijn, ga ik nu afwisselen.

's Avonds mochten we dan nog aanschuiven op een communiefeest, met discobar. Zodoende heb ik mijn eerste dansje als 'Jumper' gewaagd. Mijn dochters waren niet onder de indrukSmile

Vandaag mochten we dan opnieuw naar een communie. Het was heel leuk, met een aantal collega's van op het werk. Net als gisteravond vloeide de leffe rijkelijk. Het gevolg is dat ik dit weekend veel meer alcohol genuttigd heb, dan goed is voor me. Alweer een hoop hersencelletjes minderSmile.Blijkbaar kunnen die daar niet goed tegen. Gelukkig ben ik een man, en die hebben van nature al een gezonde dosis grijze massa, dus we kunnen er nog wel wat missen. Lachend 

We waren nog net op tijd thuis om Tommeke Tom naar de zege te zien spurten op de wielerbaan in Roubaix. Vanavond hoop ik dat het goede nieuws blijft duren met een derbyzege van Club en een nederlaag van Anderlecht tegen GBA, maar aan voorspellingen durf ik me niet meer te wagen. Misschien las ik morgenvroeg nog wel een training in, om het koppeke weer fris te krijgen na dit zware, maar hele leuke verlengde weekend.

19:38 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-04-08

de morgenstond heeft goud in de mond.

Vanmorgen had het flink gevroren; De auto was wit aangeladen, en de aronskelk die ik vorige week gekocht had liet zijn oren hangen. (gelukkig staat hij nu weer mooi recht, vanavond niet vergeten binnen te pakken ) Het zonnetje scheen al toen ik om kwart voor acht vertrok voor een loopje. Het plan was om rond negen uur terug thuis te komen, een badje te nemen, nog vlug een hapje eten, en dan tegen half tien fris en monter op het werk verschijnen. En dat is wonderwel gelukt. Behalve wat pijn aan mijn voetzool (precies alsof er iets scherps door de zool stak, maar na grondig onderzoek niets gevonden-raar..) ging het perfect. Enkele dagen eerder, op zondag morgen ook nog 10 km gelopen, en ook dan mooi in het zonnetje. Pas een uurtje later begon het hier hevig te sneeuwen.

Hebben we met z"n allen genoten van de Ronde van Vlaanderen? Gewoon topspectakel en een oververdiende winnaar: Stijn Devolder.

18:32 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-04-08

Mosterdkaarting was suc6

Gisteren een dagje eerder het weekend ingezet.Smile 's Namiddags was het mooi weer. Ik vertrok in T-shirt voor een lange duurloop. Het plan was twee uur lopen. Als traject koos ik de oude spoorwegroute Torhout-Oostende. Na exact één uur lopen kwam ik aan de statieput in Eernegem. In tegenstelling tot wat ik had gedacht, ging het in deel twee van de tocht ook erg vlot. Ik zou liegen moest ik zeggen dat ik niet blij was toen ik terug bij de auto was, maar ik had zonder problemen nog wat verder kunnen lopen. De laatste km's was de hartslag tussen 140 en 145. Nadien terug op krachten gekomen met pannenkoeken en cola.Smile, 's Avonds was er een mosterdkaarting waar ik samen met mijn zus en haar virend naar toe ging (Brenda is geen kaarter en bleef thuis) Daar ben ik nog meer op krachten gekomen met WitbierSmile Ze hadden geen Duvel, geen Leffe en geen Hoegaarden. Man man Man... Voor de niet-Torhoutenaars, de mosterd die we wonnen tijdens de kaarting is een echt Torhouts streekprodukt, nl Mosterd Wostyn. De toch wel pikante mosterd wordt al meer dan 100 jaar in Torhout gefabriceerd door dezelfde familie. Eén soeplepel , en je breekt het record 100 meter sprint, op weg naar een glas bluswater.Smile

Morgen staat er nog een loopje op het menu, en nadien zal ik aan de buis gekluisterd hangen voor Vlaanderens mooiste, de wielerklassieker 'De Ronde van Vlaanderen'. Topspectakel van de bovenste plank.

16:20 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-04-08

 

Na de voetbalkater van het afgelopen weekend waarin Club alweer belachelijk werd gemaakt komen we weer terecht in het scenario van de laatste jaren. Wisselvalligheid troef. In de heenronde hebben ze, mede door een dosis geluk en een sterk keepende Stijnen nog de illusie kunnen scheppen dat ze terug op het goede spoor zitten, maar sedert enige weken zijn we weer gedegradeerd tot middenmotor. 't Is al het derde jaar op rij dat we een kwakkelseizoen meemaken en er is helaas nog geen beterschap in zicht. De met veel tamtam (en veel geld) binnengehaalde versterkingen blijken heel wat minder te zijn dan algemeen verwacht. Ik denk dat 'ex-Sportleider' Marc Degryse ,zo nu en dan, met het nodige leedvermaak eens  flink in zijn vuistje lacht. Ondertussen blijven we maar hopen. Champagnevoetbal hoeven we niet per sé te zien, maar de tijd dat Club, vooral thuis een tegenstander met huid en haar kon oppeuzelen is echt nog niet zolang geleden. Nu mogen we al blij zijn als ze eens met een zuinige 1-0 kunnen winnen...

Gisteravond vond ik nog de tijd om een uurtje op 't gemak gaan lopen. Ik heb nog eens gebruik gemaakt van de hartslagmeter. Niet boven de 140 gaan was het doel, en dat is mooi gelukt. 't was leuk, mooi zonnetje, weinig wind, meer moet dat niet zijn. Nu is het rusten tot morgenavond, en dan is de rode Torrac-brigade weer paraat in het Groenhovebos. Na de omschakeling naar het zomeruur, zeggen wij de piste vaarwel, en gaan we weer goed gezind de gezonde boslucht opsnuiven.

Gisteren weer naar de diëtiste geweest met Ambertje. In drie weken tijd is ze 1cm gegroeid, en een kwartje kg afgevallen. Traag maar zeker nadert ze de kaap van de 40 kg. Flinke meidCool, het gaat steeds beter.

19:49 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |