28-05-08

De rol van de behanger wordt alsmaar langer...

SmileOef, mission completed. De slaapkamer van Justine heeft een ander uitzicht gekregen. Het plafond is heel lichtjes blauw gekleurd, en de muren zijn 'barbie-rose'. 'k ben toch blij dat ik er vanaf ben. Dit jaar moeten nog de living en de keuken eraan geloven, en volgend jaar is de kamer van Amber aan de beurt. Maar, nu eerst genieten van een Torrac-training. Lekker rustig om me een beetje te sparen voor zondag. En vanavond heb ik wel een frisse Duvel verdiend.Smile

18:26 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-05-08

spaghettifeestje, en nadien hele lange duurloop

vrijdagavond was er een spaghetti-avond op het werk ten voordele van de personeelskas. Omdat ik de laatste week nogal in de put zat over dat verplichte werk in de autopsiezaal had ik eerst geen zin om te participeren, maar mijn collega's hebben me kunnen overtuigen. Eigenlijk was ik blij dat ik toch ben gegaan. Na een heerlijke aperitief (sangria met vers fruit, kwestie van de vitamientjes op peil te houden) mochten we aanschuiven voor de spaghetti. Voor de wijn zorgde Dirk, ter gelegenheid van het huwelijk van zijn zoon. Nadien kon je nog de personeelskas spijzen met het drinken van Leffe of Duvel. Het is dus de tweede zware vrijdagavond op rij geworden.Smile Gelukkig was ik met de fiets, zodat een glaasje meer geen kwaad kon. Bij thuiskomst bleek de fun vlug voorbij, want iemand die we kenden was die middag uit het leven gestapt. Hieruit blijkt nog maar eens dat je  je eigen kleine probleempjes niet mag uitvergroten, en dat relativeren, heel erg belangrijk is. Ook langs deze kant wil ik mijn medeleven betuigen tegenover de getroffen families.

Life goes on, dus vertrok ik vanmorgen voor een lange duurloop. De bedoeling was om langer te lopen dan 2 uur, en dat is gelukt. Na twee uur en tien minuten kwam ik volledig uitgeblust terug aan op het vertrekpunt. De laatste 20 minuten waren erg moeilijk, en het tempo is dan ook behoorlijk gezakt. Het positieve nieuws is dat ik ten alle tijde ben blijven lopen, ondanks dat ik zelfs eventjes lichte braakneigingen had.

Na een verkwikkend badje en een lekkere maaltijd was ik alras  hersteld van de geleverde inspanningen. Ik ben dan maar begonnen met het papier af te trekken in de kamer van Justine. De bedoeling is om deze keer te schilderen. De komende drie dagen heb ik verlof genomen, om mij volledig op die taak toe te leggen.

 

20:57 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-05-08

 

Het was de bedoeling om zondagmorgen nog eens een lange duurloop te doen, maar ik raakte maar niet uit bed. Niet getreurd, dan maar 's namiddags op pad gegaan. Echt lang mocht de duurloop echter niet zijn, want ons Justine had 's avonds optreden met haar dansgroep, en papa mocht haar al brengen rond kwart na vier. Het ging echt vlot, na 80 minuten kwam ik weer thuis, en ik had het gevoel dat ik er gerust nog een uurtje kon bijlappen. Enfin, het dansoptreden maakte veel goed. Er waren vershcillende groepen, en er zaten werkelijk artiesten bij, zo van die 'coole' breakdancers die allerlei stunts uithaalden.Je weet wel, twintig pirouettes op hun hoofd draaien. Spijtig dat mijn nek niet meer 100 % is, anders probeerde ik het direct Smile. Bij thuiskomst wachtte slecht nieuws, want Anderlecht had de beker gewonnen. Huilen. Ik weet wel dat Club nu rechtstreeks geplaatst is voor de UEFA-beker, maar dat kon me nu eens geen zak schelen, zie. Spijtig dat de buffalo's niet gewonnen hebben. Tegen de avond voelde ik keelpijn opkomen, en daar sukkel ik nu nog altijd mee. Hopelijk is het morgen wat beter, en kan ik opnieuw gaan trainen in het Groenhovebos met de Torrac-vrienden. Volgende week verschijnt er een artikel over Torrac, en morgenavond wordt de bijpassende foto genomen. Ik moet er op letten om zeker de muggenmelk niet te vergeten, want dit keer zal ik zeker niet als avondmaal fungeren voor die verdomde bloedzuigers. Vijf !! dagen lang vreselijke jeuk gehad na het vorig bosloopje. 

18:44 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-05-08

In uitgesteld relais: het Verslag van de Corrida.

Wegens uitzonderlijke drukte pas vandaag het verslag van de corrida.  Toen ik vrijdagavond rond 19u de parking van mijn werk verliet, zag ik al direct Katrien. Als opwarming liepen we samen wat rondjes op de piste. Ondertussen liep ook carnavalist Nico met ons mee. Enkele Torrac-lopers gingen voor de 45 minuten onder begeleiding van 'haas' Chris. Toen het startschot weerklonk, zette de kleurrijke massa zich in beweging. Ik kon onmiddellijk mooi doorlopen, en besloot Chris te volgen. Een kleine acht minuten later zag ik dat dit 'mission impossible' ging worden, en ik nam wat gas terug. Nog wat collega's van Torrac liepen me voorbij, maar ik had ondertussen mijn tempo gevonden. De laatste kilometers waren wat lastiger, maar dat geldt in principe voor de meeste lopers. Op het einde kon ik zelfs nog wat versnellen zodat ik finishte in de mooie tijd van 47'05''. Heel tevreden dus!

Na een deugddoende douche was het tijd voor de Corrida deel II, de après-running. Ik denk dat ik in dit deel nog net iets beter heb gepresteerd dan in deel I Smile Er waren heel wat bloggers aanwezig. De bekendste voor mij waren Koen Vansteenkiste (met drankbonnetjes!), Katrien, Frank Spencer, Jogging Girl  Veerle, Etienne Devillé, enz. Ook de Torrac-vrienden waren aanwezig zodat het een heel gezellige avond werd. Het was dan ook na middernacht toen in terug huiswaarts trok. Moe maar tevreden, zoals ze dan zeggen.

Tot slot nog dit. Van heel veel bloggers heb ik gehoord wat een mooie wedstrijd de Corrida wel is. Een heel mooi parcours, exact 10 km, prachtige prijzen voor de  lopers, een schitterende organisatie...Kortom een wedstrijd waarvan er meer zouden moeten zijn. Zelfs het weertje vrijdagavond was ideaal, maar dat is het enige dat organisator Walter niet zelf in de hand heeft.Smile Proficiat met deze twintigste editie!

 

10:13 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-05-08

op de vooravond van een fenomenale prestatie??

Nu ik eindelijk mijn fiets heb laten herstellen houdt niets me nog tegen om nu en dan eens met de fiets te gaan werken.  Na het werk was er noch een verplicht nummertje bij de tandarts. Net als zijn collega raadt hij me aan om dringend twee nieuwe kronen te laten steken, vooraleer mijn tanden afkraken. Kostprijs van dat grapje: meer dan 1000 euro, niet terugbetaald door het ziekenfonds. Voorlopig  houd ik de boot nog wat af. Wie weet win ik volgende maand de lotto.Smile Nadien volgde een fietsritje terug huiswaarts in de gietende regen. Da's dan de keerzijde van de medaille.

Op 't werk zijn er wat veranderingen op til. Zo zou ik ook samen met mijn vijf collega's ingeschakeld worden als assistent bij de 'dienst moordzaken' zoals wij nogal eufemistisch de autopsiezaal noemen. Ik zie er erg tegenop, want dat deel van de job is echt niets voor mij. Het houdt mij de laatste dagen nogal bezig.

Gelukkig zijn er ook dingen waar ik wel wat optimistischer over ben. Zo is er morgen de Corrida. Onlangs las ik een artikeltje over Bob Beamon, die op een regenachtige zomerdag het wereldrecord verspringen verpulverde met een sprong van 8 meter 90, 55 cm beter dan voorheen. Het record werd pas vijfentwintig! jaar later verbeterd door Mike Powel. Misschien ga ik morgenavond ook wel voor een Beamonsiaanse verbetering van mijn 10 km record. Nu staat dat op 46.20, dus enkele minuten eraf lijkt mij wel te doen. Ik ga dan ook niets aan het toeval overlaten : niet meer dan vijf Duvels drinken vanavond en voor middernacht gaan slapen. Aan mijn voorbereiding zal het dus zeker niet liggen.Smile

Alle gekheid op een stokje. Gedaan met dat focussen op die tijden. Het competitiebeest in mij heb ik voor een poosje op stal gezet. Het belangrijkste is dat het morgenavond een leuke race wordt. Het vooruitzicht om nadien in de kantine , de plotseling opkomende dorst, die me altijd overvalt na een wedstrijd, samen met een deel van jullie te bestrijden, bevalt me wel.  Dus!!! See you tomorrow guys and girls.

 

20:50 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-05-08

Back in town!!

Eindelijk!! Na een rustpauze op bloggebied denk ik opnieuw de goesting en de inspiratie te hebben gevonden om regelmatig(er) een berichtje te plaatsen. Na een vakantie van vijf dagen is het morgen weer werkdag. Niet dat dit vooruitzicht me direct de koude rillingen doet krijgen Smile, maar je went toch zo vlug aan het zalige vakantieleven. Dolce far niente oftewel 'zalig nietsdoen', zo kun je mijn vakantiedagen echter niet beschrijven. De eerste twee dagen bestonden hoofdzakelijk uit tuinieren . Nadien volgden wat meer ontspannen dagen met  een communiefeestje, af en toe eens bezoek ontvangen (en wat glaasjes nuttigenKnipoog) en uiteraard mocht een looptrainingske nu en dan ook niet ontbreken.

Deze week uiteraard geen zware inspanningen meer. Te warm en de Corrida staat voor de deur. Wie nog niet alles daarover weet  moet nog maar eens naar de blog van Koen V.S. switchen, en daar staat alles tot in de details uitgelegd. Hopelijk kunnen we vrijdagavond weer met talrijke bloggers verbroederen (en verzusteren) onder het genot van een koele Leffe. Als het weer blijft zoals het nu is, dan zal het weer puffen worden voor Hansy. Toch wanhoop ik niet. Iets verstandiger starten (lees: er niet vanaf de start invliegen als ne zot), wat doseren om dan de laatste kilometers alles uit de kast te halen. Dat is denk ik het ideale scenario om tot een goede tijd te komen.

Morgen is ook de begrafenis van Francois Sterchele. Opnieuw een moeilijke dag voor de blauwzwarte familie, na de beklijvende zaterdagavond.

21:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-05-08

you'll never walk alone.

' Francois Sterchele overlijdt na crash tegen boom.' Toen ik gisteren omstreeks de middag het bericht van zijn overlijden las, kon ik het bijna niet geloven. Eigenlijk gebeurt het dagelijks, jonge mensen die veel te vroeg uit het leven moeten verdwijnen. Meestal beperkt het nieuws zich tot een klein artikeltje ergens in het midden van de krant. Nu gaat het om een topvoetballer en het is het nieuws van de dag.

Als Club-supporter en voetballiefhebber  tout-court, kan je niet anders dan verdrietig zijn om dit grote verlies. In het eerste seizoen voor Club speelde hij niet altijd super, maar toch maakte hij heel belangrijke doelpunten. Iedereen zal zich de mooie manier herinneren waarop hij die goals kon vieren...Laten we Francois Sterchele herinneren als een grote voetballer, en een levensgenieter. Hij zal voor altijd in de harten blijven van de Clubsupporters.francois

08:56 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |