30-06-08

De kastelenloop in Izegem

Toen ik zaterdag in Izegem toekwam voor de halve marathon, had ik maar één doelstelling, minder afzien dan vorig jaar. Bij de lopers zag ik al vlug enkele bloggers, Frank en Betty Spencer, roadrunnerke, Philippe Mertens en natuurlijk ook 'Etienne' die mee in de organisatie zit.  Ook Regine van mijn loopclub Torrac was aanwezig. En Katrien draafde dit keer niet zelf mee, maar stond aan de kant te supporteren.Mijn eerste gedacht was om Betty Spencer te volgen. Eerst volgde een rondje van een goeie twee kilometer, en nadien moesten we nog dire rondeskastelenloop
afhaspelen van meer dan zes kilometer.  Reeds van bij het begin voelde ik dat de wind meestal stevig in het nadeel blies. Met de marathonconditie van 'Betty', was het onbegonnen werk om haar te volgen. Ik milderde mijn tempo, en vanaf toen kon ik samen met Regine tegen de wind beuken. Vanaf km 14 kreeg ik het moeilijk, en toen ik na 15 km mijn auto tegenkwam besloot ik om de wedstrijd te staken. Mentaal heb ik het nu wel voor een hele tijd gehad met die halve marathons. Eindhoven wordt dus definitief van de agenda geschrapt.  Vanaf nu ga ik me echt meer toeleggen op de kortere nummers.  Tot slot wil ik vermelden dat Regine, na nog zes km alleen lopen, gefinished is in een tijd net onder de twee uur. Een schitterende prestatie! Proficiat, met iets minder wind deed je er nog enkele minuten af. Nadien nog een glaasje gedronken in Het 'Wallemotepark'.

12:55 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-06-08

De nacht van Vlaanderen

Vrijdagavond was het weer een hoogdag voor de Torhoutse loopsport. De 21 ste nacht van Vlaanderen stond op het menu. Toen ik me om halfacht naar de streep begaf, zag ik meteen dat er dit jaar wel enorm veel lopers waren.  Ik stond wel heel erg ver van het startpunt verwijderd. Na het eerbetoon voor Tom Compernolle, zette de hele bende zich in beweging. De eerste km was een echte ramp. wandelen, trippelen, slalommen... Na een tijdje begon het toch iets vlotter te gaan. Toen we langs het huis van Tom passeerden en alle vrienden en familieleden zagen staan, was dat echt wel een kippevelmoment. Stelselmatig kon ik lopers inhalen, en ik voelde me echt wel super. In Groenhovebos, na zes km, kon ik weer niet het tempo lopen dat ik wilde wegens te veel lopers op de smalle baantjes. Toch wel frustrerend, hoor. Ik kon me vastbijten in het spoor van een loper. Het perfecte tempo voor mij. Pas de laatste km begon ik het wat moeilijk te krijgen, maar ik denk dat ik gefinishd ben in 48 minuten. (Ik had wel mijn horloge vergeten zeker, thuis.) Niet slecht, als je bedenkt dat ik na twee km doorkwam in 12 minuten. Met een iets betere startpositie was mijn pr die avond zeker gesneuveld.  Het was echt met een heel goed gevoel dat ik deze wedstrijd afsloot. Nadien nog gaan kijken naar de optredens in het stad, en de aankomst meegepikt van de marathonlopers. Onze Clubleden hebben weer schitterende prestaties geleverd.

Gisteren zijn we dan richting 'Plopsaland' getrokken. Het was er 'Anubisdag', en uiteraard moesten onze dochters daarbij aanwezig zijn. Het was een heel leuk dagje.  En, vandaag opnieuw feest. We worden verwacht in Herzele voor het verjaardagsfeestje van Juana, het nichtje van onze kinderen. Tot binnenkort!

 

14:21 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-06-08

We zullen je nooit vergeten, Tom.

tom2Hierbij wil ik de familie van Tom Compernolle mijn innige deelneming toewensen. Woorden schieten tekort... Alweer een sportman die veel te vroeg uit het leven wordt weggerukt.

 

21:04 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-06-08

Vaderdagweekend.

zaterdagnamiddag om iets voor vier werden we met z'n allen verwacht in het 'stadion Benny Vansteenlandt', voor de tweede editie van de uurloop. Met deze organisatie slaan de drie Torhoutse loopclubs (Roadrunners, Houtland atletiekclub en uiteraard Torrac) de handen in mekaar. Uiteraard juichen we dit initiatief toe, want we willen toch allemaal hetzelfde bereiken: veel plezier maken tijdens het beoefenen van onze geliefde loopsport. Nadien volgde nog een barbecue waar ik helaas ook deze keer niet bij aanwezig kon zijn. Na het startschot liep ik drie rondjes van 1'55, en nadien liep ik steeds rondjes van exact twee minuten. Ik behaalde dan ook een afstand van 12 km en enkele luttele metersSmile. Een kleine 150 meter meer, dan het jaar voorheen.  Nadien haaste ik me naar huis, want we werden verwacht op de school van onze dochters waar we eerst de inwendige mens mochten versterken met een barbecue. Helaas was er geen duvel, maar de Leffe smaakte toch ook.Smile Die had ik wel nodig om me een klein beetje moed in te drinken, want nadien mocht ik plaatsnemen in het mannenpanel, in een alternatieve versie van het 'swingpaleis'.Het stond in het teken van de sixties. Nu, wat onnozel doen, is nu precies niet zo'n moeilijke opdracht voor mij. Ik ben tenslotte niet voor niets geboren op onnozele kinderdag.Smile. De apotheose van de avond was een partijtje luchtgitaar op het liedje 'born to be wild'. Dat was de tweede zware inspanning van de dag.Smile. Waarschijnlijk heb ik meer spierpijn daarvan dan van de uurloop. Nu, het was in ieder geval een hele toffe avond.

Vandaag stond dan weer in het teken van de rommelmarkt en kermis in Don Bosco, en gelukkig heb ik op deze vadertjesdag nog eens het gras kunnen afrijden, want het stond al heel erg lang.

Tot slot nog dit: voor mijn vadertjesdag een GSM gekregen. Ik weet niet of ik daar nu blij moet mee zijn of niet. Nu ben ik altijd bereikbaar. Tot nu toe behoorde ik tot de enkelingen die het zaktelefoontje hardnekkig afzworen.

20:54 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-06-08

Het alfabet van Hansy: van a tot I

De a van Amber: samen met Justine het mooiste wat ik ooit op deze aardkluit heb verwezenlijkt. Een blijvende bron van geluk.

de B van Brenda:  Ondanks de vele verschillen, of misschien net daardoor, al  bijna 16 jaar de vrouw van mijn leven

de C van chocolade: zalig, ik kan er gewoonweg niet afblijvenSmile

de D van Dgz, al 19 jaar mijn werkgever. Altijd met hart en ziel, maar de laatste weken een serieus professioneel dipje vanwege die verdomde autopsiezaal. Tegen wil en dank word je verplicht om daar te zijn, en het is een plek die ik absoluut wil vermijden... Wordt waarschijnlijk vervolgd.

De e van Egoïsme: de grootse plaag van onze tijd. We leven volledig in een ik-maatschappij. Vrijwilligers worden schaars. Wie wil zich nog belangeloos inzetten voor een ander?

de f van file: een van mijn grootste bronnen van ergernis. Gelukkig sta ik er zelden of nooit in. Het blijft een immens probleem, en het zal er de komende decennia niet op verbeteren.

de G van Griekenland. Waar ik als jonge twintiger als rugzaktoerist naar toe trok. Islandhopping.  De parels van de Cycladen: Paros, Naxos, Ios, Santorini, het mondaine Mykonos. Ik beleefde er heerlijke weken. Het was een kennismaking met een andere cultuur. De prachtige bouzouki-muziek kan me nog altijd heel erg bekoren.  En, ik heb er meer Engels geleerd dan in heel mijn schoolcarrière.Smile

De h van Herremans Marc. Voor mij geen grote idolen meer, maar voor een kerel als hij kan je alleen maar mateloos respect hebben.  Of hoe je na een schijnbaar onoverkomelijke tegenslag, toch terug kan vechten.

de I van Ieper: De plek waar gisteren de Mc Bride run van start ging. Ik finishte net onder de twee uur. Wie kan mij uitleggen waarom ik een hele goeie 10 km tijd loop, terwijl ik er op de langere afstanden niets van bak? Ondanks het afzien heb ik besloten om toch nog een allerlaatste poging op de halve marathon te wagen. We zien later wel wanneer dat wordt

 

 

21:18 Gepost door hansy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |